[ Sejla Delic @ 03.01.2017. 13:01 ] @
Pozdrav.Nova sam na forumu pa me interesuje moze li mi ko pomoci ili objasnit ako moze ako je neko imao slucaj kao sto je kod mene. Moj muz je dobio posao u Njemackoj za stalni radni odnos i ima uredne sve papire,medjutim ja i sin smo dosli ovdje s njim i nemamo vizu a Bosna nije EU.Pa sam htjela pitat imal kakve sanse da ovdje predamo za vizu pa da mozemo ostat duze ili moramo ici u Bih u ambasadu.Trenutno mi dijete ide u vrtic i ja cekam da dobijem radnu dozvolu da mogu poceti radit.A ako moramo predati u Bih jel se mora imati certifikat za polozen kurs jezika ili moze samo poznavanje jezika malo.Ako ko moze da pomogne i da koju uputu😉😉😉😉Hvala
[ alekslakic @ 31.08.2021. 10:18 ] @
Dragi svi,

da li među članovima grupe ima neko ko je posao u Nemačkoj našao preko agencije za posredovnje? Organizacija u kojoj radim (link ispod) radi mini istraživanje o iskustvima radnika koji su posao našli preko agencija i bilo bi nam drago da čujemo o tome iz prve ruke.
U pitanju je kratak neformalni razgovor, koji bi naravno bio anoniman (u istraživanju bismo eventualno naveli podatke o profesiji, uzrastu i vrsti ugovora). Razgovor možemo da radimo preko fb, vibera i skajpa, porukama ili putem call-a. CIlj istraživanja je da formuliše preporuke za unapređenje uslova rada naših radnika u inostranstvu.

Više o našoj organizaciji: https://www.facebook.com/zajednicko

Ukoliko ste raspoloženi da porazgovaramo, pišite na [email protected]


Srdačno, Aleksandra