[ akibono @ 03.01.2017. 22:16 ] @
jel ima neko da se razume u iTunes player? Imam jedan problem a ne znam kako da ga postavim na google jer ne umem da postavim pravo pitanje....
u pitanju je sledeca stvar, kada nazovem numere u folderu sa 01,02,03 ili 001,002,003 itd. kako se bi se pustale po redosledu i kada taj ceo folder od 100 numera ubacim u iTunes nema opcije da mi pusta po tom redosledu, nego mi daje sve moguce druge opcije....u svim ostalim playerima to ide automatski ako su na ovaj nacin numerisani fajlovi, dakle trebalo bi automatski da pusta po zadatom redosledu....koje je setovanje u pitanju, da bi iTunes odradio pustanje po redu? Pokusao sam da nadjem pitanje na googlu al ne umem da sastavim pitanje u jednoj recenici, ne znam kako da ga srocim...jel imao neko slican problem, poz!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 04.01.2017. 02:34 ] @
Prvo pitanje koje mi pada na pamet je zašto moraš da koristiš iTunes?

iTunes nije običan player, već pre svega katalogizer muzike, koji prikazuje imena pesama i albuma na osnovu podataka u tzv. ID3 tagu, koji ti ne menjaš kada menjaš imena fajlova.

Pravilan pristup je da kada importuješ pesme u iTunes ideš na Get info prve pesme i zadaš da je ona 1 od recimo 250, ili koliko već pesama će biti. I tako sve redom, pa će ti onda iTunes sortirati pesme po tom redosledu i ako ti shuffle nije uključen onda će i svirati po tom redosledu.
[ akibono @ 04.01.2017. 12:24 ] @
jel to znaci da ne moze da se setuje u view nesto drugo, da pusta po redu, zasto mi ne cita pesme po mom redosledu ako sam sve nazvao 001,002,003,004 i tako redom....
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 04.01.2017. 12:41 ] @
Jer program ne radi tako.
Kao da odeš u biblioteku i tražiš da poređaju knjige po broju strana, kako bi krenuo sa čitanjem onih koje imaju najmanji broj strana.
Izvodivo je, ali moraju sve knjige da se popišu i organizuje katalogizacija po tom kriterijumu, što nikome ko koristi iTunes na treba na način na koji tebi treba.
Tu je pregršt drugih players koji će ti puštati fajlove abecedno.

Možda da otvoriš sve fajlove u nekom drugom programu, a onda taj svoj redosled exportuješ kao pls fajl i onda tu playlists uvezeš u iTunes.
[ MacOS @ 13.01.2017. 19:39 ] @
A jesi probao da (u kranjem slucaju) kliknes na neki tab za sortiranje pa poiskljucujes sve osim "Name"? Kad sam sredjivao moju muziku znam da sam imao zestoku frku sa sortiranjem pa sam taj problem resavao upisivanjem brojeva i sortiranjem po Comments ili Grouping.

P.S. Mario, program BI TREBAO da radi iole LOGICNO. OK, nisam probao ovo sto covek pita al definitivno ne radi kako treba. Imao sam gomile triplikata sa upisanim imenom albuma al kad ni sort by Album artist ne radi kako treba to je znak da ipak nesto nije u redu.