[ alfa-pro @ 05.01.2017. 09:27 ] @
Drustvo jel ima da se kupi ili ima free da se preuzme baza podaka svih gradova/opstina sa postanskim brojevima za Srbiju?
Da je SQL/MySQL

Ja sam nesto googlao ali tesko! Nesto tipa kao sto u posti imaju
[ chachka @ 14.01.2017. 20:16 ] @
Spisak poštanskih brojeva u Srbiji
[ vbbojan @ 15.01.2017. 08:14 ] @
Imam ovo od jednog projekta od pre pet/šest godina, ne znam koliko se ubajatilo u međuvremenu.
Kopao sam kojekuda, uglavnom su to bili valjda zvanični šifarnici državnih organa ili zavoda za statistiku ...
[ alfa-pro @ 16.11.2017. 18:21 ] @
hvala znacice. U programu treba da se povezu ulice i gradovi to je najveci problem. Gradove imam samo jos ulice i da se uradi relacija
[ dragancesu @ 05.09.2024. 08:13 ] @
Da ne otvaram novu temu
I meni je trebalo ovih podataka, skinuo, uvukao i proveravao
pa sam naišao na duple brojeve, što ne bi trebalo da je moguće
ako imate vašu bazu potražite poštanske brojeve 18217 i 23217 i kažite šta je tačno

p.s. to su sela koja se i ne moraju naći u tabeli poštanskih brojeva, ovo pišem jer mi deluje kao kuriozitet
a nemam nikog u pošti da pitam
[ Shadowed @ 05.09.2024. 09:31 ] @
Mozes ovde proveriti postanske brojeve: https://posta.rs/lat/alati/lokacije.aspx
[ ademare @ 05.09.2024. 10:00 ] @
Ovaj postin "alat" je odvratan jer nema pravu Google Mapu, vec nesto bezveze sto je valjda besplatno . Pa ne pise onda kad ukucas postanski broj vec prikaze nekakvo selo. Onda treba da Odzumiras nekoliko puta da se pojavi ikonica poste na karti. Pa da nju pritisnes misem da ti ispise sta je !

Onaj link sa wikipedije je dobar. Ukucas 18217 preko Crtl+F i odmah ti pokaze da je to nekakva "Ljuberadja" . Opstina Babusnica, Pirotski okrug.