[ Perić D. @ 07.01.2017. 14:25 ] @
Zdravo!

Imam jedan problem.Naime imam wirelles internet koji dobijam preko antene koja je spojena na PCI WI-FI karticu.Provajder ima više antena, tako da se konektujem na predajnik koji ima najbolji signal.Da bi dobio internet moram da se konektujem preko PPPOE protokola.I to je sve u redu, na desktopu dobijem internet.Dok sam imao WIN7, šerovao sam PPPOE konekciju preko ethernet-a i kablom spojio na WI-FI ruter i tako sam dobio WI-FI signal po kući, za korišćenje laptopa i telefona.Znači da bi imao WI-FI signal, morao je da bude uključen ovaj Desktop računar da širi mrežu.I to je bilo sve u redu u WIN7.Ali kako sam nedavno instalirao WIN10, sve sam isto uradio, ali neće da pusti internet u mrežni kabl tj.ethernet.Znači nema interneta ni kada spojim direktno kabl sa laptopom a neme ni preko rutera, tako da ne znam zašto mi ne pušta signal u kabl.Pokušavao sam da restartujem ruter, nove drajvere, nešto sam podešavao, ali izgleda da to nije to.Kažem još jednom u WIN7 je sve radilo bez problema a u WIN10 neće.Zašto?
[ bachi @ 07.01.2017. 19:41 ] @
Brate, 2017. je godina, kupi WiFi ruter za 20€ i deli Internet i žično i bežično ko čovek.
[ gilopile @ 07.01.2017. 19:56 ] @
A vala ono pa bas. Odnosno, tebi treba AP.
[ Perić D. @ 08.01.2017. 11:50 ] @
A koji ruter bi mi preporučili?Ali me i takođe interesuje zbog čaga ono ne radi na WIN10.
[ bachi @ 08.01.2017. 12:05 ] @
Obzirom da su prethodnim updateom skršili dhcp client servis, može da bude milion stvari zašto ne radi PPPOE shareovanje na Windowsu 10.

Ono što treba jeste da sharuješ samu pppoe konekciju, ne šeruje se lan.

Da li ti je WiFi na 2.4Ghz ili 5Ghz?

Kontaktiraj provajdera i vidi dele li oni uređaj uz potpisivanje ugovora ili drugo.

Rešenje po kome ti oni dovode antenski kabl do tvoje wifi kartice u računaru je loše rešenje i to treba da rešiš drugačije tako što će oni postaviti svoj CPE uređaj na krovu koji će da se spaja pppoe konekcijom na njihov AP, a onda se lan kablom povezuje na tvoj AP uređaj koji će potom bežično i žično deliti tu vezu.
[ gilopile @ 09.01.2017. 15:42 ] @
Napisi tacno kako ti je resen taj internet. Da li imas gore obican 2.4GHz grid i coax kabel do wi fi kartice u kompu, ili?

Ako je takva situacija, onda bi najbolje resenje bilo da skratis taj kabel sto je vise moguce i u tavan, ili gde vec postavis AP u koji ce direktno da se srafi ta antena ( sa sto kracim kablom ) i iz AP-a spustis UTP do wi fi rutera u kuci i u njemu kroz WAN pustis PPPoE ka AP-u i to je to. Posle se kacis zicno i bezicno na ruter i ne mora komp da ti radi.

Znaci, u ovom slucaju bi trebao samo da dokupis jedan AP uredjaj i bolje od ovoga ne moze ako je ta konfiguracija mreze.

P.S. Cini mi se da sam hvatao neke wi fi Abakus mreze po Vojvodini....