[ bgd @ 07.04.2004. 20:14 ] @
Ne bi bilo lose da razmenimo licna iskustva sa razlicitim modelima DVD/DivX plejera - home testovi, izvori inf. na Netu, novi firmaware-s itd. Razmenom informacija mozda bismo mogli da dodjemo do najkompletnije masine na nasem trzistu.

Malo teorije:

Danska firma Kiss je medju prvima pocela sa proizvodnjom ovakvih masina sa Sigma chipsetom. Na forumima se vodi zestoka polemika i borba izmedju 3 chipseta: Sigma (ima ih najvise), ESS vibratto i MediTek (navodno najbolji: Elta 8883,Amstrad 3016dx,Irradio Dvx 103,Ascomtec DVD-3004, Rimax - podrzavaju DivX Pro, QPel i sl). Na zalost uredjaji sa MediTek chipsetom jos uvek ne podrzavaju titlove. Ima mnogo modela koji imaju Sigma i ESS chipsets.

Dobri linkovi:

http://www.dvdrhelp.com/ odlican link, azurno, puno korisnih inf., nezaobilazna lektira za ovu oblast

http://sigma-players.nd.e-wro.pl plejeri sa Sigma chipsetom

http://www.kiss-technology.com Kiss - legendarne masine koje su postavile standarde za ostale proizvodjace

http://www.gooddvdstuff.com/kissdvd/ dobar forum - Kiss i druge masine

http://forum.surdvd.com/viewto...18ee03b0d78db899721b4db8143405 odlican uporedni test vecine modela na svetskom trzistu

http://www.kkelectronics.com/declaration/neo/NEO%20DVD-PDX77.PDF deklaracija za NEO masinu

Korisne alatke:

http://www.techread.cg.yu/store/prevod.zip exe konverter nasih slova: Program konvertuje naša slova č, ć, š, đ, ž  u redom c, c, s, dj, z očuvavajući velika i mala slova.

Domace trziste:

koliko pamtim sledece masine su se da sada prodavale periodicno ili kontinuirano na dom. trzistu:

- XWave 9100 *Sigma i ESS
- LiteOn LVD-2001/2002 (http://www.liteonit.com.tw/DC/english/lvd_2002.htm)
- NEUSTON MAESTRO (http://www.nordichardware.com/reviews/Multimedia/2003/Neuston/)
- Philips DVD 737 *ESS procesor
- Loomax DivX-DVD X-50 ESS procesor
- Hiteker HE 940 (http://www.hiteker.nl/model/pr_he-940.php)
- NEO PDX-77 ESS procesor

U poslednje vreme u oglasima se pojavljuju modeli za koje se tvrdi da citaju SRPSKI titl znaci propozanaju YU fontove:

- NEO PDX-77 i NEO PDX-99 sa podrskom za srpski jezik
- DVD Sky Vision 888
- DVD-DIVX Road Star 2501

Dali neko ima iskustva sa uredjajima koji navodno citaju srpski titl???

Moja iskustva:

Ja imam Loomax DivX-DVD X-50 (www.loomax.com). Podrska na intenetu je dobra i nedavno su izbacili novi firmware pa sam flesovao masinu. Cita sve formate titlova ukljucujuci .sub i .srt (.txt ne prepoznaje). Ima ESS chipset kao i Philips 737 (na mnogim ino forumima mnogo bolje ocenjen chipset nego Sigma koji ima vecina plejera). Procitao je SVE diskove koje sam stavio - stare, nove, Divx u razlicitim bitrate-ovima, MP3, JPG (fantasticno izgleda na TV-u), DVD... Slika je FANTASTICNA - skoro da ne mogu da prepoznam da li ide sa DVD-ja ili je DivX u pitanju. Fw/Rew (do 16x) kao i ZOOM odlicno rade.

Nedostatak: titl je mali, tesko uocljiv i slabo se vidi na svetloj pozadini. Nema podrsku za YU slova. Nema 5.1.

Toliko od mene.

[ fangio @ 09.04.2004. 11:39 ] @
kupio Loomax-a .. 79e .. u austriji minus stojer(porez) :) 16%

- slika je stvarno odlicna ... divx sa dva cd-a je perfektan .. Xvid mi se pokazao kao najbolji .. na 3.11 ponekad se pojave kockice .. ali skoro neprimetno
- slazem se .. sa tobom .. procitao je sve od cd-a do DVD-RW, +RW ...
- najlepse je sto 6 divX-a stane na DVD pa biras sta ces da gledas :)
titl je ocajan .. ukoliko se ne preradi .. iza svakog latinicnog (nemerno ne kazem nassa latinica) slova sa kukicama i kvrzicama pojede jos po neko slovo pa je titl skoro ne upotrebljiv ..
- fleshovao sam ga sa ver 2.0 sto se skoro pojavio na www.loomax.com nisam primetio nista novo .. i dalje ima podrsku samo za englesku abecedu
- ideja je da se proba neki drugi flesh sa ESS chipom koji podrzava kukice i kvrzice :)
- preturao po netu ali nisam uspeo nista pametno da nadjem
[ bgd @ 10.04.2004. 10:37 ] @
Jel kupio neko DVD-DIVX Road Star 2501?

Prodavac tvrdi da čita Divx, srpski, MPEG4, DVD, SVCD, CD/R/RV, WMA, VP3, PAL, dolby, OSD 4:16:9, scart, izlaz 5.1, garancija, dostava.

Vrlo lepo zvuci u teoriji ali da li je neko probao u praksi?
[ jagger @ 10.04.2004. 16:18 ] @
Citat:
bgd:
Jel kupio neko DVD-DIVX Road Star 2501?

Gde si ga našao?

U poslednjem broju PC Press-a sam pročitao da NT Soft prodaje neki Technosonics a Tower prodaje SkyVision Divx/DVD Plejer (ni u članku nepiše koje su im oznake nego samo "Technosonics" i "SkyVision" :? ) . Jel čuo neko za njih?

Već mesec dana planiram da kupim neki Divx/DVD plejer i nije mi problem dati i 200 evra ako je dobar, ali kad mi uvozimo samo Kineska s**nja. Eh da mi se dokopati onog Philipsovog lučeta ili onaj Kissov.. mmmmmm
[ fangio @ 11.04.2004. 10:43 ] @
cekaj koliko sam shvatio ni kiss ni philips nemaju podrsku za hrvatsku latinicu .. ako je to istina onda i ova kinesko/albanska sr....a vrse posao ... mislim kolko para tolko muzike
[ beg0503 @ 11.04.2004. 13:52 ] @
neki poljak je modifikovao firmware od Kiss playera i dodao podrsku za razne kodne stranice i bold slova
vise o ovome ako nekome treba ima ovde
http://www.jacek.it.pl/kiss/index_en.html
i ovde
http://www.gooddvdstuff.com/kissdvd/index.php
pozdrav
[ jagger @ 13.04.2004. 19:37 ] @
Philips DVD 737 ima u prodavnici ELTIM na Trgu Nikole Pašića i košta 12 000,00 dinara (košta oko 14 300,00 - 10% popusta na keš i - 10% popusta na uskršnje praznike) = 170 Eura ja ga danas kupio A u Philipsovoj prodavnici na Slaviji kazu da ga je nestalo u subotu i da će za 2-3 dana dobiti ...
[ bgd @ 15.04.2004. 14:20 ] @
Pa, dobro je li ovo moguce.

Oglasi iz poslednjih Halo Oglasa:

DVD-DIVX RoadStar 2501, čita Divx, srpski, MPEG4, DVD, SVCD, CD/R/RV, WMA, VP3, PAL, dolby, OSD 4:16:9, scart, izlaz 5.1, garancija, dostava.

DVD i Divx, srpski, titl 5+1 scart, optika ultra, čitači, novo, najpovoljnije, dostava za centar.

NEO DVD PDX77, nov, garancija 1 god, jedini koji otvara srpski, titl, Divx, DVD, MP3, SVCD, CD, CD-R, 5+1 ulaz, karaoke, JPEG, DDS, dolby, 160 EUR.

Ovaj poslednji je maksimalno bezobrazan - 160 EUR za NEO PDX77 !?! A do juce je bio 100 EUR cak i manje!!! Jel moguce da postoji firmware na ovoj masini koji otvara YU slova? Onda i svi drugi PDX77 mogu da se isflesuju.

Jel neko probao masinu koja cita srpski???

Jel moguce da nikog nema na formu ko je probao pa da nam prenese - jel se vide YU slova ili ne?
[ zlatko4u @ 15.04.2004. 22:16 ] @
da li netko zna za amstrad 3015 divx player i koji firmware da stavim tj. čiji je to klon.imam puno filmova ali ne čita mi titlove pa gdje i koji firmware da skinem za amstrad dx 3015.
thanx
[ zarkoja @ 18.04.2004. 22:17 ] @
Za par dana mi stize Yamada DVX6600,za mene je kupio prijatelj iz Austrije.On je probao vecinu formata i DivX naravno i kaze da sve sljaka odlicno.U svakoj prici ima ALI a ovde je da nema subtitla na DivX-u.Ja sam ulazio na par sajta UMAX/Yamada ali iako je trebalo da se firmware pojavi do kraja marta,nije se pojavio.
Zato sve one koji nesto znaju o ovom DVD/DivX playeru neka napisu na forumu.
Ja cu naravno moja iskutva da prenesem cim ga testiram.
[ dario17 @ 07.05.2004. 10:00 ] @
Ja imam DVD Player Amstrad DX 3016(100EU) koji s najnovijim firmwarom čita sve "Divx-Xvid i sl." formate i podržava samo srt(SubRip) titl u bijeloj boji ali na mjestima ŠĐĆČčćšđžŽ stoje rupe.
Subtitle se aktivira tako da se nakon što krene film stisne tipka subtitle na daljinskom.

Inače prije ovog DVD kupio sam onaj Amstradov DVD po 400KN(50EU) u Mercatoneu i on je smeće

Ovaj je odličan jer ima ugrađen Mediatek MT1389 DivX čip treće generacije. Slika je stvarno odlična i neusporedivo bolja nego kad se divx gleda sa PC-a.

U Amstradu (mediatek) ubrzano rade na poboljšanju subtitlova za ovaj player, a u europi se ovaj player prodaje pod 20-tak različitih imena.

Podržava sve medije CD,CD-RW,DVD, DVD-RW, i sve formate. Doslovce nema onoga što pokrenete na PC-u a da ovaj player ne reproducira.

Meni je posebno zgodan kad na DVD-RW nabacam 6 ili 7 DivX-a pogledam ih, obrišem medij i snimam ponovo.

MP3 na DVD mediju radi odlično što također nije loše
[ fangio @ 07.05.2004. 11:54 ] @
kupio jos jedan ... bellagio a2020 .. proizvodi gericom .. cita sve sto lici na medijum .. ali nema titl ... 69e .. austrija
[ fangio @ 07.05.2004. 12:08 ] @
zaboravih .. pre nego sto snimim film na dvd+rw ... prevedem titl da nema hrvatske kukice .. i onda je sasvim ok ... na loomax-u ... programce se zove prevod.exe ... potrazite na netu .. napravio ga covek .. super . za ove plejere bez podrske
[ jagger @ 08.05.2004. 12:56 ] @
Novi Firmware Upgrade za Philips DVD 737/02 verzija 4.1.35 na:

http://www.p4c.philips.com/cgi...p;screen=&tmplt=&s=ccc

Software upgrade version 4.1.35 Release Notes

• New features
> Support for Cyrillic Characters
> Press SUBTITLE more than once to select and choose the type of font support (Latin1, Latin2 or Cyrillic) for your language
• Enhanced property display of MPEG-4/DivX video files
• Enhancement made for display of DivX subtitles.
• Support latest DivX codecs, including DivX 5.1.
• General improvement

[ sal @ 10.05.2004. 11:07 ] @
DVD NEO-PDX77 je najbolji, bez konkurencije (u cenovnom opsegu 100+-10€)
[ anon19279 @ 19.06.2004. 22:34 ] @
NAPOKON stigao je NAJBOLJI SKY VISION DVD - DivX koji podrava DOMACI Prevod

upravo sam ga testirao, sta da Vam kazem nego da odlicno rad !!!!

đ š č ć ž i ostala slova su u potpunosti podrzana, dobro se snalazi sa raznim rezanim medijima,

titl nemora da bude u istom direktorijumu gde je i video fajl, sto je odlicno !!!

titl je dovoljn velik i lako ČITLJIV !!!

ima 5.1 izlaze , SCART, RGB, opticki ......

100% NAJBOLJI DVD DIVIX PLAYER toplo ga preporucijem

[ atena @ 21.06.2004. 10:07 ] @
Citat:
autostoper:NAPOKON stigao je NAJBOLJI SKY VISION DVD -

Taj SKY VISION DVD: molim te reci - od koga si ga kupio i posto? Da li podrzava i SRT i SUB?

Ja upravo trazim sta da kupim...
[ grgic77 @ 21.06.2004. 10:28 ] @
SkyVision ubedljivo najbolji sve je na srpskom od titla,uputstva do Menija.
Cita cve zivo sto postoji !
[ techno @ 21.06.2004. 14:11 ] @
Pozdrav svima
Konacno danas u rukama imam Skyvision LG888 i mogu vam reci osim par sitnica Plejer radi odlicno a i za cenu od 120 eura dobijate uredjaj koji podrzava srpska slova i ona su sada nesto uvecana u odnosu na PDX-77 .

Sve u svemu najbolji uredjaj koji se do sada pojavio i koji je prilagodjen srpskim slovima .

Techno
[ prodigy @ 22.06.2004. 09:35 ] @
SKYVISION LG888-MP4 savrsen uredjaj.
[ lancia88 @ 22.06.2004. 09:49 ] @
Pozdrav,
antena, autostoper ga prodaje ali se drzi kodeksa po kome se ne reklamira na forumu, obrati mu se na PP. Iskoristio bih priliku da pozovem one koji se bave prodajom ovakvih uredjaja da obavimo konsultacije oko preporuka u njihovim postovima da se postavi odredjeni standard za tako nesto. Reklamiranja i dalje nece biti ali i samo preporucivanje moramo svesti pod odrdjene standarde. Ovo se odnosi iskljucivo na uredjaje iz ove kategorije zbog njihove specificnosti a zarad sto bolje pomoci korisnicima foruma.
Pozdrav
[ anon19279 @ 24.06.2004. 03:24 ] @
Drago mi je sto sve vise ljudi veruje u NASE ENTUZIASTE, koji su "napravili" PRVI
DVD+ DivX sa SRPSKIM Menijem i Titlom ,

kako bi usavrsili SKY VISION-a molim sve korisnike da eventualne bagove koji se mozda budu pojavili u toku explatacije salju
na e-mail:

[email protected]

u napred HVALA

sve sugestije su DOBRO DOSLE

da podsetimo:
-OPTIKA SANYO
-baziran na VIBRATO II poslednja revizija * sa COOLEROM * * na cemu smo posebno insistirali *
-u odnosu na standardne DVD dodatno obezbedjen od STRUJNIH UDARA *
-dodatno ugradnjeno hladnje napojne jedinice
-dodatno ugradnjen 5.1 dekoder sa zastitom od "PRELAZNIH POJAVA"
koje se mogu pojaviti prilikom prikljucivanja raznih kablova i drugih uredjaja

[ kic16 @ 28.06.2004. 19:24 ] @
Molim odgovor na sljedeća pitanja:

Koje titlove isčitava: .SRT (vremenske) ili .SUB (frame-ovi).
Postoji li mogućnost (kao kod NEA) učitavanja prvo titla sa jednog CDa a potom filma sa drugog CDa.
Moraju li biti isti nazivi filma i titla.
I molim poneko objašnjenje a u vezi prikazivanja titlova.

Hvala unaprijed

[ bgd @ 30.06.2004. 09:00 ] @

kupio sam Sky Vision tako da sada imam 2 masine koje citaju DivX: loomax i sky.

evo utisaka:

- sta koji cita: sky je procitao SVE diskove koje sam ubacio. ocigledno laser nije suvise "nezan" pa je dobar za nase divlje predele. nije se zaglavljivao. loomax mi se ponekad zaglavljivao pa sam morao da ga resetujem.

- slika: imam utisak da loomax ima malo bolju sliku: ostriju i svetliju. nije velika razlika ali ja to tako subjektivno dozivljavam.

- funkcije: ovde je sky apsolutni pobednik. ima 5.1, karaoke, vise ulaza/izlaza.

- titl: opet sky pobednik. MNOOOGO bolji titl. beli i veliki u odnosu na mali i zuti kod loomax-a i slicnih masina. cita YU slova bez problema. cita sub i srt. avi i titl ne moraju isto da se zovu. avaj, i dalje ostaje problem kada naidje svetla pozadina pa se titl "utopi" u sliku.

- finalna izrada i izgled: loomax ima bolju kutiju, vratanca diska bolje resena. sky deluje "jeftinije." ipak, sky je manji po dimenzijama pa se lakse uklapa u okruzenje TV-a. sky ima i pregledniji daljinac iako oba deluju kao decje igracke.

- navigacija: oba imaju isti Smart navi explorer.

zakljucak: sta reci. sky je masina podesnija za Srbiju i nase uslove. loomax po izgledu deluje solidnije, ima podrsku na net-u, postoje forumi korisnika ove masine ali nista to ne vredi kada ga sky "sije" u nekim kljucnim stvarima (sveobuhvatnost funkcija, bolji titl). elem, sky nije "savrsena" masina kako neki euforicno ocenjuju. najvece zamerka je da titl nije uradjen do kraja kako treba i da nije postignuta odlicna vec za sada samo relativno dobra citljivost.

ocigledno da je neko iz Srbije postigao dogovor sa Kinezima da obrate paznju na YU slova pa je ova masina rezultat toga... kada se pojavi jos masina sa ovom mogucnoscu moci ce da se napravi pravi uporedni test masina slicnih mogucnosti koje su dizajnirane za domace trziste.

P.S. zanimljiv je bug kod sky-ja. kada se premotava unapred pise NAZAD i obratno. ocigledno Kinezi moraju da porade na srpskom. neke su stvari i malo smesne: na pr. kada se bira TV sistem treba da se stavi opcija DOMACI sistem. sta ako odem u Francusku ili negde drugde i ponesem masinu. prava masina-Srbin - domace i tacka.
[ Zoki58 @ 01.07.2004. 09:24 ] @
Pozdrav svim vlasnicima SkyVision player-a.

Player je solidan, za sada čita sve što mu ubacim, medjutim, muči me jedan
problem:

Prilikom gledanja divx filmova ne uspevam da skočim na odredjenu
vremensku poziciju. Probao sam sa opcijom "goto" ali ne uspevam da mu ukucam
željeno vreme. Izbaci mi samo poruku naslo255255 i na žutoj podlozi crtice gde bi
trebalo da ukucam vreme ali ne prihvata ukucavanje brojeva. Napominjem da ovo
skakanje sa "goto" funkcioniše prilikom slušanja muzičkog CD-a. Da li neko zna u
čemu je problem?

Hvala unapred na odgovoru.
[ igorko @ 03.07.2004. 19:39 ] @
Citat:
Zoki58: Pozdrav svim vlasnicima SkyVision player-a.

Player je solidan, za sada čita sve što mu ubacim, medjutim, muči me jedan
problem:

Prilikom gledanja divx filmova ne uspevam da skočim na odredjenu
vremensku poziciju. Probao sam sa opcijom "goto" ali ne uspevam da mu ukucam
željeno vreme. Izbaci mi samo poruku naslo255255 i na žutoj podlozi crtice gde bi
trebalo da ukucam vreme ali ne prihvata ukucavanje brojeva. Napominjem da ovo
skakanje sa "goto" funkcioniše prilikom slušanja muzičkog CD-a. Da li neko zna u
čemu je problem?

Isti slučaj i kod mene na Sky Vision LG-888 - "GoTo" funkcija NE RADI.
Ovo je najveća zamerka, ali ima tu još dosta "BUG-ova"...
[ igor_ns @ 05.07.2004. 07:33 ] @
Posle dosta eksperimentianja ustanovio sam da "goto" funkcija kod reprodukcije divx filma na SkyVision player-u radi, ali veoma "bagovito"

Primer ako zelite da gledate film od 35. mina.....

Startujete film
Pritisnete taster goto, na ekranu se pojavi naslo255255 i žuta podlga sa crticama gde treba ukucati vreme.
Pritisnete taster 10 (Taster 10 je u stvari 0), na ekranu se pojavi Izabrano 00 i nestane zuta podloga sa crticama. Na "nevidjeno" nastavite kucanje 10 zatim 3 pa 5, 10, 10 i na kraju ponovo taster Play posle cega ce film da skoci na 35. minut, a i prevod se uredno sinhronizuje sa slikom.

[ Siks6 @ 05.07.2004. 09:43 ] @
Evo jos jedan Dvd\DivX player sa Mediatek chipom (MT1389GE).
Radi se o francuskoj firmi Atacom a model je DV967.
Cita sve:
- DVDVideo, MPEG-4, DivX (3.11,4XX,5XX), DivX Pro, XviD, VCD(1.0,1.1,2.0), SVCD, HDCD, CD-DA,MP3, WMA, DTS

Playback function:
Play DVD video, CD, SVCD, VCD, JPEG, MP3, CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, Divx
Multi-subtitle/dubbing/angle/display ratio
Built-in Dolby 5.1ch decoder, DTS digital out
Simultaneously interlace & progressive out
OSD languages are subject to change as per request
General function
Six 108MHz/12 -bit DACs,(MTK1379 is 54MHz/12 bit)
DVD-Audio decoding output to reproduce original and realistic sound effects
108MHz/12bit Video DAC
192KHz/24bit Audio DAC
TV System
TV compatible: PAL ?CB/G,PAL-D/K,PAL-I/SECAM, 625 lines at 50Hz or NTSC 525 lines at 60 HZ
Operating power supply and power consumption
Operating power supply: AC110V~240V, 50Hz/60Hz.
Power consumption: 14W
Standby-mode power consumption:!U1W.
Audio/Video connectors:
Composite video out 1, 5.1ch Dolby audio out 1, 2ch mix out 1.
S-video out 1,Component video out (Y, Cb/ Pb, Cr/Pr, ) 1
Coaxial out 1,optical out 1.
Unit Dimensions and weight:
Unit dimension: 420 x 276 x 41 mm (L*D*H)
Net weight: 2.5kg

Uglavnom player je odlican, slika fantasticna(narocito Divx/Xvid), titlovi uz Divx/Xvid su podrzani u *.srt formatu(bez ĆćČ芚), slova bi mogla biti veca, ali ako se citav titl stavi sa velikim slovima onda je sasvim ok.
Firmware se update-uje tako da je i to pozitivno.
www.atacom.fr
Jedino je malo nezgodno sto je uglavnom sve na francuskom(kao i forumi vezani za player).
Cijena u Bosni mu je 90 eura.
[ anon19279 @ 01.08.2004. 19:07 ] @
uskoro se ocekuje novi FW za SKYVISION-a , sredinom septembra
[ BlackSnake @ 16.08.2004. 07:43 ] @
Citat:
Siks6: Evo jos jedan Dvd\DivX player sa Mediatek chipom (MT1389GE).
Radi se o francuskoj firmi Atacom a model je DV967.

Cijena u Bosni mu je 90 eura.

A gdje u Bosni ima kupiti ovaj plejer ?
[ Siks6 @ 16.08.2004. 17:02 ] @
Atacom DV967 ima kupit u Brckom, firma BSP ili PC4U(njihova maloprodaja).
Osim njega ima i Yamada DVX6600 i kosta 120eura.
Pozdrav..
[ dambo75 @ 23.08.2004. 19:11 ] @
Dali neko zna koji Firmware ili sa kojim aparatom je Roadstar DVD-2501X/N sa
ESS cipom kompaktibilan. Dali mogu slova nekako da se srede da bolje budu
prikazana.
Hvala unapred !!
[ vedranb @ 18.09.2004. 02:21 ] @
ima li u sarajevu ili negdje ne puno daleko predstavnistvo firme Kiss ili bar neko ko prodaje njihove playere?
[ lexab @ 19.09.2004. 12:35 ] @
Imas u Zagrebu kod firme Lost d.o.o. ako ti to nije predaleko. Ima i u Splitu.
Zna li neko ko ih prodaje kod nas u Srbiji?
[ vedranb @ 26.09.2004. 04:28 ] @
saznao sam za lost ranije ali blize mi je otici u beograd nego u zagreb :)
[ kissellii @ 27.09.2004. 12:05 ] @
Da li iko ima iskustva sa ovim novim Mustekom....cuo sam da je titl premali....

Mada je po ceni najjeftiniji player (oko 90e)
[ MyWay @ 27.09.2004. 12:52 ] @
A šta fali Philips-ovom 737 i/ili 630?
[ veskokv @ 04.11.2004. 17:12 ] @
Moze mi neko nesto reci o dvd Philips 730?
[ fanatik4 @ 30.12.2004. 15:09 ] @
U Sarajevu se moze kupiti Roadstar DVD-2501X/N u prodavnici Robot komerc u Rajlovcu za 119 KM (62 eura). Uglavnom podrzava sve sto podrzavaju najnoviji DVD - Divx playeri, s tim da jos nisam nasao firmware - valjda je toliko nov da jos niko nije pokusao da koriguje software.
[ Stefano @ 30.12.2004. 16:57 ] @
izostavili ste 2 playera koji su siguran best buy
Pioneer 470 i 575(ima podrsku za SACD i DVD-a).Oba citaju divx,titlove,YU slova...a pride su i brendirani modeli
[ Goran Mijailovic @ 30.12.2004. 18:12 ] @
... i kol'ko kostaju?
[ bgd @ 05.01.2005. 13:51 ] @
Ja sam potragu za idealnom masinom zapoceo jos krajem 2002. -- pocetkom 2003. kada sam i postavio temu KiSS This: DivX/DVD PLAYER - cita sve zivo! (www.elitesecurity.org/tema/18865/0#130602)

Tada sam pomislio da ce se uskoro pojaviti plejer koji ce zadovoljiti par osnovnih zahteva za nase potrebe:
- Naravno, da cita DivX kodeke
- Da ima UOCLJIV titl sa podrzanim YU slovima (1250 kodna str.)
- Da nije “gadljiv” na raznorazne NO NAME medije
- Da je mehanika i elektronika solidna.

Prvo sam kupio Loomax: dobra masina sa losim titlom. Cekao sam firmware godinu dana i onda odustao.

Onda sam presao na mnogo hvaljeni i kudjeni SKYVISION: kupio sam masinu iz prve serije koja se pojavila i ubrzo sam se razocarao zbog nesolidne i kvarljive elekronike. O dilerima tipa Autostoper i Adi Eki Meki Beki iz Novog Pazara i njihovoj podrsci da i ne govorim.

Nakon SKYa resio sam da vise ne kupujem masine sa ESS Chipsetom i da predjem na napredniji Mediatek chip.

Nisam hteo nista fensi – samo da zadovolji ono osnovno. Posle guglanja sveo sam izbor na Mediatek masine proizvedene od strane BRAND firmi sa podrskom za 1250 kodnu str. tj. Serbski jezik:

-Philips720SA
-PhilipsLX3900-3950
-Pioneer575
-Pioneer470

Ima tu i raznih Jamada, Elti i ostale boranije za mazohiste ali poucen iskustvom nisam vise hteo da gubim zivce ni energiju.

Elem, konacno sam pre nedelju dana kupio (u inostranstvi za 150 evra) Philips720SA.

Sta da kazem – skoro SAVRSENSTVO:
Progressive Scan (PAL & NTSC) gives razor-sharp images
DivX supported
12 bit/108MHz video processing high resolution images
Pure multi-channel sound reproduction
Multichannel Super Audio CD
DTS, Dolby Digital 5.1 and Dolby Pro Logic II
Plays practically any disc format
Picture CD (JPEG) with music (MP3) playback

Prvo sa ga napravio Region Free - prosto, preko daljinskog uz carobni kod.

Zvanicni firmware odma’ sam zamenio za hakovan i unapredjen: http://mtz.softpedia.com/index...inks&catid=71&Itemid=4

Cudo nevidjeno: cita sve, mogu da biram firmware – ne zna se koji je bolji (http://lazadezign.freeweb.hu, http://mtz.softpedia.com), titl ogroman i citljiv sa sve kukicama, slika odlicna a do audio testiranja jos nisam ni dosao. O samom izgledu masine i solidnosti izrade da i ne govorim u poredjenju sa NO BRAND masinama.

Naravoucenije: od sada samo BRAND masine sa jakom podrskom na Netu da ne bi cekao da Mare nesto iscacka (svaka njemu cast) i osedeo dok dileri izbace firmware sa titlom "velicine konzerve."

P.S. Treba mi dobar provajder filmica (kolekcije preko 5000 naslova) koji je u mogucnosti da snima po principu "6 komata na 1 DVD disk." Samo na PM molim da ne bi bila reklama ili ne daj Boze politicka nekorektnost jer smo resili sve probleme u zemlji pa je samo ostalo da se obracunamo sa DivX mafijom koja 'oce 'leba bez motike.

[ Pinki 007 @ 05.01.2005. 15:12 ] @
Slazem se sa Bgd-om u pogledu koriscenja , tj kupovine iskljucivo BRAND Name plejera. Razlika u ceni je zanemarljiva u odnosu na poboljsanja. Dosta mi je prepucavanja na temu najbolji ovaj, najbolji onaj, a sve kinesko-novo pazarska sema!!! Korisnik sam SkyVision playera i rado bi ga nekom "ustupio", jer ne vredi te pare i cimanja po forumima za neki mozda nekad postojeci firmware.

Bgd, da li Philips ima problema pri premotavanju Divx-a, i da li ti se nekad desilo da nesto, sto ti racunar procita, on nece?

Hvala na informacijama,
Pozdrav
[ predragi @ 05.01.2005. 21:20 ] @
Kako si rešio problem da ime subtitla i ime filma mora biti isto ?
[ bgd @ 06.01.2005. 12:22 ] @
Citat:
Pinki 007
Bgd, da li Philips ima problema pri premotavanju Divx-a, i da li ti se nekad desilo da nesto, sto ti racunar procita, on nece?

Apsolutno ne pravi probleme pri premotavanju. Nakon brzog premotavanja od 32x titl malo kasni pa se ceka par sekundi i to je sve.

Ne.

Citat:
predragi: Kako si rešio problem da ime subtitla i ime filma mora biti isto ?

film i titl nazovem isto i eto resenja. videcemo za sledece FW da li ce ovo da rese.
[ tanja18 @ 08.01.2005. 01:01 ] @
da vam samo kazem dobila sam za
Bozic Xwave 9200
nema problema sa premotavanjem ,cita sve
srpski meni
i mnogo je lep
[ Gox co. @ 10.01.2005. 02:19 ] @
Zaista nemam nikakvih problema sa svojim "Philips"DVP-630 plejerom.Smatram da je to bila odlicna kupovina.Nedostaju mi nasa slova (samo dva) zaista ali i to samo pri gledanju DivX filmova.Kada radi sa DVD filmovima,slika i zvuk su strasni.
[ MAGICAL @ 03.04.2006. 14:38 ] @
Upgrade-ovao sam ROADSTAR DVD 2501X/N sa firmware-om za chipset ES6698F bank30.rom.
Mislim da sam koristio firmware za neki model Philips-a koji ima isti chipset.
Od tog trenutka nece da pokrene disk, da ocita, da zatvori vratanca itd.

Imali neko ideju kako da vratim na staro?
[ bakara @ 11.04.2006. 11:21 ] @
@magical
http://www.elitesecurity.org/tema/136871
A i koristi malo pretragu...
[ slavcesmart @ 14.04.2006. 09:55 ] @
momentalno najbolji dvd dvx pleeer je SHOCKWAVE 330 najbrzi servis najjeftiniji i brate cita sve ima sanyo laser mtk cip odlican je
[ indicator1 @ 14.04.2006. 19:55 ] @
Dobro covece, prekini vise da spamujes, u 6 tema hvalis Shockwave, jel ih ti prodajes ili sta vec??????
[ slavcesmart @ 17.04.2006. 10:45 ] @
ne prodajem ja ih samo popravljam i bolji su od fuega i neo i mnogo drugih
[ lancia88 @ 17.04.2006. 22:28 ] @
Pozdrav,

prva stvar: ukoliko nesto jeste bolje od necega, to ga uopste ne cini necim najboljim.
druga stvar: uopste nije rec o najboljem uredjaju jer ima uredjaja koji sve to pruzaju za nizu cenu pa tek onda gubi trku sa ostalima.
treca stvar: sve sto ovde napises karakterise Te kao ozbiljnog i relevantnog poznavaoca i nepoznavaoca tematike o kojoj pises i spram toga obrati paznju na vlastiti renome posebno u svetlu onoga sto sam prvo napomenuo. Ukoliko servisiras pojedine uredjaje, tesko da mozes imati i korisnicka iskustva o dovoljno njih da bi donosio tako kategoricke sudove kao sto je sud o tome koji je player najbolji na trzistu.
[ bakara @ 18.04.2006. 08:40 ] @
@gox co.
Kako to mislis da ti fale 2 slova na philipsu dvp630? Mozda nisi flesovao sa novijim fw, filips je to resio jos pre 2 god.
Ja sam izmenjao i probao skoro sve sto se nudi na domacem trzistu i jedino me filips 630 zadovoljava i to zbog rucnog odabira titla, jedino tako nema problema sa titlom. Nazalost vreme ga gazi i vreme je za novi, ali novi modeli 31xx i 51xx mu bas i nisu dostojni...
[ Crazy X @ 06.05.2006. 18:59 ] @
ja bih ti preporucio LG DVD/DViX uredjaj jer ima veoma dobre citace i sliku, naravno uz to i garanciju i plus je isplativ. mislim da sada kosta negde oko 65 eura.
[ V.i.P.e.R @ 08.12.2006. 10:01 ] @
Po meni najbolji DVD/DivX player bi bio kad bi mogao da zadovolji sve sledece stavke...

1.) Da ima solidnu podrsku (firmware sa novim codec-ima),
2.) Da ima "normalan" DivX titl (solidne velicine i oivicen),
3.) Da DivX ima zoom 1.5x pa navise (mnogi imaju 2x),
4.) Da ima 5.1 dekoder i dobar zvuk...
5.) Da se lepo snalazi sa diskovima sumnjivog kvaliteta...

E, sad da li postoji neki player koji zadovoljava sve ove kriterijume, a moze da se kupi kod nas?
[ bakara @ 08.12.2006. 13:03 ] @
A da malo iscitas o cemu smo pisali do sad?
[ calexx @ 08.12.2006. 17:29 ] @
Citat:
V.i.P.e.R: E, sad da li postoji neki player koji zadovoljava sve ove kriterijume, a moze da se kupi kod nas?
Pa verovatno ima ali si zaboravio stavku koja kaže koliko bi taj plejer morao da košta. ;)
[ V.i.P.e.R @ 09.12.2006. 00:43 ] @
Pa da ti pravo kazem cena mi i nije mnogo bitna stavka... jer kvalitetno, a jeftino tesko da postoji.

Sta bi mi preporucili? Tj. sta moze "danas" da se nadje u Srbiji od playera koji ispunjava ove stavke?

[Ovu poruku je menjao V.i.P.e.R dana 09.12.2006. u 01:54 GMT+1]
[ stryder @ 11.12.2006. 13:34 ] @
Da li neko ima iskustva sa Xoro 3100?
Cini mi se da ispunjava sve zahteve. Trenutno mu je cena 7000din.