[ R A V E N @ 15.01.2017. 15:05 ] @
Imam Lenovo C2, poznat i kao Lenovo K10a40 koji dolazi sa nekim forcedware (eng. forced - nametnuto, prisilno) aplikacijama od Lenova koje se ne mogu ukloniti, nego samo zaustaviti. Jedna od njih je i SYNCit za neku sinkronizaciju podataka, što je dio [ime aplikacije]it porodice aplikacija od Lenova.

Slična situacija je i sa Google-ovim forcedware-om.

Gledao sam na Internetu da postoje neki "divlji" neoficijelni forumi i aplikacije koje služe za uklanjanje toga. E sad, šta da uradim da mi se ne dogodi da ne mogu podići Android? I ako mi se to desi, kako da reinstaliram Android? Valjda trebam naći oficijelnu verziju Androida za Lenovo C2 koju je pripremio Lenovo, ali nje, naravno, nema na "izvol'te", dakle nema je na download.

Mogu li kako da kreiram .ISO Androida sa moga mobitela? Znam da, slično tome, postoje i neki datotečni formati koji kreiraju sliku cijelog tvrdog diska na Windows-ima.

Ista situacija je i na Windows-ima gdje ima forcedware u obliku Edge-a i Microsoft-ovih generičkih driver-a za zvučnu i grafičku karticu i sl.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 15.01.2017. 16:06 ] @
Ono što ti treba je kako da rootuješ svoj telefon. Verujem da će ti kingoroot program to omogućiti (ili neko uputstvo na XDA developers forumu). posle toga možeš sve nepoželjne programe ukloniti recimo Titanium Backupom.