[ pctel @ 27.01.2017. 08:25 ] @
Imam problem na vise racunara da nece da mi radi potpisivanje dokumenata elektronskim sertifikatom (u Adobe Reader XI te opcije su zasivljene). To sam uvek resavao tako sto tu negde u budzaku cuvam stari racunar na kom to radi kako treba, pa kad treba da potpisem ja prevezem misa, tastaturu i monitor na njega, potpisem, razvezem i vratim sve kako je bilo. Medjutim, posle godinu dana takvog rada, to malo pocinje da nervira. Da li neko zna sta bi tu moglo da bude problem? Napominjem da sertifikati na novim racunarima odlicno rade sa bankom i poreskom upravom, a samo sa Adobeom postoji problem.
[ valjan @ 27.01.2017. 09:17 ] @
Jedanaestica je stara pet godina, trenutno je aktuelna DC verzija, da li si probao iz nje? U međuvremenu su se promenili i standardi za sertifikate, ne bi me čudilo da je problem zbog nekompatibilnosti te verzije. Evo sad sam malo Googlao, i našao da je to bio tipičan problem u Adobe Readeru XI, i da je bio rešavan apdejtom na neku noviju verziju, tako da je vreme da se modernizuješ ;-)
[ pctel @ 03.02.2017. 07:47 ] @
Ja sam davno deinstalirao DC i instalirao XI, upravo zato sto nigde nisam nasao mogucnost potpisivanja sa elektronskim sertifikatom u DC a neki forumasi su savetovali da se to tako prevazidje, to je sve bilo kad mi je prvi put trebalo potpisivanje. Video sam da se pola interneta zali da na DC ne mogu da potpisuju, a da na XI to radi kao svajcarski sat. Tom prilikom sam instalirao XI i sve opcije su bile na svom mestu, sve je radilo perfektno. To je taj racunar koji je i danas funkcionalan za te potrebe.
Da li ti valjan ili neko drugi koristite DC za potpisivanje elektronskim sertifikatom?
[ drvlada75 @ 03.02.2017. 10:07 ] @
Koristimo mi DC za potpisivanje.
Znam da prvi put nikako nije htelo ali sam negde medju opcijama nasao - ja mislim validiranje potpisa (tako nekako) - i od tada ide bez problema.