[ boxikg @ 31.01.2017. 14:12 ] @
Pozdrav svima. Čujem neki veoma kratak i ne baš tako slab zvuk koji sigurno pravi DVD drive (HL-DT-ST DVDRAM GU90N) i to kada uključujem laptop, kada ručno otvorim/zatvorim DVD drive, ponekad i kad ubacim USB stick, kada restartujem računar, izaberem DVD drive u Total Commander-u ... Nosio sam laptop kod čoveka koji je dugo godina hardveraš i radio je u jakim firmama i on kaže da je to normalno i da je to inicijalizacija step motora. Zvuk je kao što sam rekao veoma kratak i liči onom koji se čuje kad se isprazni Recycle Bin.

Da li neko ko ima Lenovo ThinkPad T540p sa ovim DVD drive-om koji sam naveo (HL-DT-ST DVDRAM GU90N) ima ovakva iskustva odnosno da li je ovo normalno ponašanje DVD drive-a? Laptop je firmin i nisam siguran da li sam i ranije čuo ovaj zvuk ali ga čujem od pre 2 nedelje (možda pre jednostavno nisam obraćao pažnju).

Unapred hvala, razmišljao sam da kupim ovakav isti DVD drive i da probam da li se zvuk čuje i na njemu ali ga je čak i polovnog veoma teško naći (slim 9.5 mm).