[ yurotel @ 01.02.2017. 12:07 ] @
Naime, još od 2008. imam MSI Notebook, i poslednjih godinu-dve dana baterija je toliko slaba da ga mogu koristiti samo uključenim u struju. E sad me zanima: može li to tako doveka ili će laptop početi da pravi probleme, da prestane da radi itd.? Pitam jer sam juče zatekao indikator baterije crvenim, a nije mi "o glavu" da dajem 3000 RSD za novu bateriju ako ne moram?
[ gilopile @ 01.02.2017. 12:22 ] @
Moze tako doveka, samo dok je upravljacka elektronika u bateriji ispravna.
Zna da se desi da crkne i napravi problem koji se manifestuje da jednostavno laptop nece da startuje dok fizicki ne uklonis bateriju.
Ako drzi makar 10-15sec. mozes da je ostavis da bar, ukoliko secne napon, da se lap ne ugasi i dodje ti kao neki vid UPS-a :)

Ako ne drzi ni malo, tj. lap se odmah ugasi kad izvuces adapter, mozes je slobodno ukloniti, jer vise nema apsolutno nikakvu funkciju.
[ yurotel @ 01.02.2017. 15:55 ] @
Hvala na odgovoru.
Znači, spašen sam :)
[ calexx @ 01.02.2017. 16:28 ] @
Drugar već godinama koristi laptop bez baterije, ćerka mu dala kada je kupovala novi pa je stalno uključen u struju. Ja imam jedan sa baterijom koja drži do pola sata mada ga ne koristim nešto ali je u planu da radi baš kao i onaj drugarov. Drugi laptop je već ~3 godine 90% pod strujom, jednom u par nedelja ga odnesem u prostoriju gde je struja daleko pa ga taman ispraznim i posle punim. Ako i on zakaže, pre ću da nastavim samo sa strujom nego da dajem pare na bateriju za star uređaj.

Da je u pitanju nov laptop i da je potrebno češće korišćenje bez struje, pa i da kupim. Slično je godište kao taj tvoj i uglavnom se ne isplati neko ulaganje. Eventualno neka baterija sa Alija za 10-15$ pa kako bude.