[ nanananananana. @ 13.02.2017. 03:38 ] @
Uzeo sam telefon za dinar u Telenoru i tarifu koju plaćam oko dve hiljade dinara mesečno. Zbog odlaska iz zemlje na određeni period dobio sam par opomena zbog neplaćanja računa. Nisam bio u mogućnosti iz inostranstva da plaćam. Da li će me Telenor tužiti ili ne? Šta da očekujem sem deaktivacije tog broja jer trenutno nisam finansijski u mogućnosti da izmirim dugovanje...? Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala! :)
[ Sava @ 13.02.2017. 07:34 ] @
Bilo je ovde već više ovakvih pitanja, malo potraži. U osnovi ugovor mora da se ispoštuje što znači da moraš da platiš sve rate za vreme trajanja ugovora čime bi prestao da važi. Sigurno da je najbolje kontaktirati Telenor i predočiti im teškoće pa videti šta može da se uradi, možda budu i dobre volje pa pristanu na izmenu ugovora i prevremeni raskid. No i u tom slučaju mora da se plate sve ugovorne obaveze do dana raskida.
[ bachi @ 13.02.2017. 08:18 ] @
Tako je, kontaktiraj ih i dogovori se sa njima da ti daju da otplaćuješ dug na više rata. I njima je to u interesu nego da te jure ili prodaju tvoj dug za siću.

Najgora opcija je da ih izbegavaš i praviš se blesav, odnosno najskuplja po tebe.
[ nanananananana. @ 13.02.2017. 14:51 ] @
Okej, hvala vam. Možete obrisati temu. :)
[ calexx @ 13.02.2017. 16:10 ] @
Citat:
Sava:možda budu i dobre volje pa pristanu na izmenu ugovora i prevremeni raskid.
Teško da će da prođe prevremeni raskid zbog telefona za dinar. Možda otplata na rate i preračunata cena pa da otplaćuje i telefon uz stari dug ili rate za stari dug i plaćanje pretplate do kraja ugovorne obaveze.