[ chudoviste @ 23.02.2017. 11:57 ] @
Nisam nikakav stručnjak ali predpostavljam sa mojim malim znanjem da je moguće napraviti nesto ovakvo. posto me gazda prebacio da mu radim na portirnici i vodim evidenciju ulaza i izlaza vozila a da bi izbegao papirologiju beskonačnu molim vas za pomoć.

napravio sam neku bazu tj nesto sto lici na bazu pa mi treba savet i pomoc da to uoblicim. hvala unapred
[ srdrazic @ 23.02.2017. 13:21 ] @
Pa ne treba ti ništa više ti si već napravio evidenciju. A u šta da uobličiš?
[ chudoviste @ 23.02.2017. 14:14 ] @
ehh imam dve kategorije, vozila unutar firme i voyila koja dolaze npr AKS, neko sa strane i da odvojim te dve stavke na MASKI, tj prvo bi trebao verovatno napraviti neku precicu na maski koja bi otvarala drugu tabelu, znaci vozila unutar firme i vozila sa strane.

i kako da napravim unos VREME ULASKA i VREME IZLASKA da bude poput DATUMA na klik, tako da kad vozilo udje na jedan klik u polje dobijem unos podatka vremena.

napravio sam dve excell tabele sa potrebnim podatcima-kolonama za jednu i drugu varijantu vozila, ali ne ynam kako da te dve tabele ukombinujem u jednu access bazu gde bi se sa maske moglo pristupati jednoj ili drugoj po potrebi.

hvala
[ Getsbi @ 24.02.2017. 06:30 ] @
Napravi najmanje dve tabele. Evidencija i Vozilo. Tabele u prilogu. Postavio sam ti na datumskae kolone funkciju Date(), da nudi tekući datum, a na kolone za vreme funkciju Now() da nudi tekuće vreme. Ti naravno to možeš da menjaš po potrebi. DataPicker sam ostavio samo na dataumskim kolonama.
Ka dbudeš pravio formu Evidencija, nad polje za unos registracije naparavi Commbo box. Sve o tome imaš ovde na forumu. Samo potreži po ključnoj reči. Na događaj OnOpen forme postavi VBA kôd

Code:
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec


Za dve kategorije vozila je bolje rešenje da u evidenciji dodaš jednu kolonu koja će se zvati recimo Sopstveno i nudiće u osobini Default Valu vrednost Da. Po potrebi to menjaš u Ne. Slično tome i tuđe registarske tablice možeš da unosiš mimo Commbo boxa.

Što se tiče Excel tabela (ako baš moraš da rešiš nasleđeno stanje, odnosno prethodne podatke), njih jednostavno inportuješ u Access. Putanja do ikone za import zavisi od verzije Access-a.

[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 24.02.2017. u 07:43 GMT+1]
[ chudoviste @ 26.02.2017. 16:21 ] @
hvala sad sam skinuo i idem da pokusam da malo muckam, javljam se sa napretkom.