[ mmns21 @ 02.03.2017. 20:14 ] @
Imam prilicno star Samsung C3050 telefon ali on i dalje odlicno radi, pogotovo kada sam na planini. Veceras sam otisao do prodavnice da kupim novu bateriju za Android telefon, koja je posle 3 godine oslabila tako da nije pouzdana (telefon radi 5-6 sati) i onda u jednom trenutku napunjenost baterije opadne sa 60% na 10%.

Kupio sam novu bateriju i za sada ne primecujem nikakve probleme. Medjutim kada sam vec bio u prodavnici kupio sam i novu bateriju za gore pomenuti
Samsung C3050 jer njegova baterija sada izdrzi par dana a nekada sam je punio jednom nedeljno.

Uglavnom kupio sam novu bateriju i stavio je u telefon, ukljucio telefon i telefon radi.

Medjutim kada ugasim telefon i prikljucim ga na punjac (kada je u njemu nova baterija), punjenje ne pocinje. Telefon cak ne moze da se ukljuci ako
je prikljucen punjac. Isto tako punjenje ne pocinje ako se punjac prikljuci odmah po ukljucenju telefona. Kada je telefon ukljucen recimo minut i ako
se tada prikljuci punjac onda punjenje krece.

Sa originalnom (starom) baterijom ovih problema nema.

Da li imate neku preporuku? Da li je ova nova baterija neispravna?

Originalna baterija

Telefon sa originalnom baterijom se puni


Nova baterija


Sa novom baterijom i prikljucenim punjacem telefon nece da se ukljuci

[ gilopile @ 02.03.2017. 20:28 ] @
Sudeci po tome da stara, originalna baterija, radi kako treba, dolazi se do zakljucka da je ta, zamenska nova, ili neispravna ili ima nekih nekompatibilnosti sa komunikacijom njene upravljacke elektronike i telefona.

Pogledaj da li srednji pin baterije ima ima dobar kontakt sa konektorom u telefonu, mozda se mikronski razlikuju u dimenzijama i ne dohvati mozda jedan, taj srednji pin i nema dobar kontakt...

Ako je to sve ok, vrati je i probaj sa drugom, ili trazi originalnu. Malo je teze je naci, ali moze posluziti i polovna koja je dobro radila u nekom razbijenom telefonu, pa je otisla na oglase.
[ mmns21 @ 02.03.2017. 20:53 ] @
Hvala na odgovoru.

Uporedio sam staru i novu bateriju, ne mogu da uocim razliku u dimenzijama. Pinovi na telefonu su dovoljno istureni i trebalo bi da nema problema
sa kontaktom. Probao sam da novu bateriju malo poguran i ucvrstim sa papiricem ali to nije pomoglo.

Tragovi pinova sa vide na staroj ali ne i na novoj bateriji. Pretpostavljam da nova baterija bas nije potpuno kompatibilna kao sto mi je receno ili je neispravna.

Da li se nova baterija puni i kad telefon to ne prikazuje? Ako se ne puni onda je to problem jer ako se telefon potpuno isprazni necu moci nikako da napunim bateriju (jer ne mogu da ga ukljucim). Da li postoji opasnost od prepunjenja i eksplodiranja nove baterije ako joj elektronika nije dobra?

Gore je stara a dole nova baterija.[ gilopile @ 02.03.2017. 21:11 ] @
Ne puni se dok tel ne prepozna bateriju i tek onda na osnovu povratne informacije pusta napon od 3.9V. Ipak je ostavi na punjacu ( iskljucem tel ) preko noci pa sta joj Bog da, mozda se povrne.
Tesko da moze da eksplodira, imaju one vise mera zatita ukljucujuci i termo osigurac. Moze to sve da zakaze, ali je to prava retkost.

Najbolje je da odes tamo gde si je kupio i da probate sa drugom baterijom, pa ako radi, ok, a ako ne, trazi originalnu. Kao sto rekoh, moze i polovna u ok stanju da posluzi odlicno, caksovise, cenim da ce duze i da traje od zamenske, te koju si kupio :)
[ mmns21 @ 02.03.2017. 21:25 ] @
Hvala na savetu. Prosetacu se sutra do prodavnice, koliko sam danas video nisu mala prodavnica i sigurno imaju dosta iskustva.Nadam se da ce biti korektni. Probacemo neku drugu ako ta druga bude lepo radila super a ako ne vraticu je i potraziti u gradu neku koja radi. Pretpostavljam da je u pitanju nekompatibilnost ili neispravnost.
[ mmns21 @ 03.03.2017. 16:55 ] @
@Dragan Jovanovic Hvala!

Otisao sam u radnju, uzeli su drugu bateriju i ona je radila. Nisam imao srece i prilikom kupovine dobio sam bateriju koja se cudno ponasa.
[ gilopile @ 03.03.2017. 17:09 ] @
Nema na cemu!
Eto, djavolja baterija nije bila ispravna.

Nista cudno kod tih zamenskih koje dobavljaci kupuju na lopate za bud zasto i postoji procenat koje su neispravne, jer ne prolaze one nikakve testove pre nego izadju iz tvornice :)

[ ybeelsec @ 04.03.2017. 07:58 ] @
Na fotografiji se vidi da su kontakti nove baterije prekriveni nekom plastikom.
Nije cudo da nije radila.