[ boxikg @ 10.03.2017. 15:33 ] @
Pozdrav, na poslu imam laptop Lenovo ThinkPad T540p. Pre par dana sam primetio puckanje plastike desno od touchpad-a kada sklonim desnu ruku sa laptopa nakon kucanja. Posle toga sam prstom pritisnuo taj deo gde obično stoji naslonjena desna podlaktica tokom kucanja i nakon sklanjanja prsta opet se čuje isti zvuk. To je površina otprilike 2cm x 2cm oko prednje ivice plastike levo od oznake ThinkPad. Plastika na koju se oslanja dlan i deo podlaktice je inače veoma tanka i koliko vidim sa strane nije deblja od 1-2mm.

Zvuk me baš nervira kao i kvalitet plastike u globalu koji je dosta loš. Pritisnuo sam nekoliko puta malo jače taj deo u nadi da će puckanje prestati ali uzalud. Ne bih otvarao laptop jer je ipak službeni a opet sa druge strane ne znam kako ovo da rešim. Stariji Lenovo modeli imaju koliko vidim mnogo deblju plastiku (palm rest) a ova je zaista veoma tanka - bukvalno čim pipnem i pustim na tom delu koji sam opisao čuje se puckanje. Ne bih da koristim eksternu tastaturu jer često laptop nosim na put i to mi nije neko rešenje. Za laptop ovakvih karakteristika plastika je zaista jako tanka i rekao bih slaba.

Kako da rešim ovaj problem?

Unapred hvala!
[ Binary Mind @ 10.03.2017. 21:05 ] @
Reklamiraj laptop... Nisam baš najbolje razumeo, ali rekao bih da je kućište već naprslo na tom delu gde se žališ da pucka plastika. Ne bi bio prvi put što se tiče Lenovo laptopova, čak i starijih modela koji su važili za "kvalitetnije"...