[ luka1978 @ 13.03.2017. 08:13 ] @
Pozdrav,

Trebam se useliti u novi stan, još uvijek je u izgradnji. Imam mogućnost da sebi prilagodim utičnice, prekidače i između ostalog kontao sam da si trajno razvedem kablove za 5.1 zvuk. Pošto nisam siguran da će mi u stanu uvijek biti isti raspored stvari, želio bi da na dva zida (jedan zid gleda prema drugom, dakle suprotni zidovi) da imam mogućnost spajanja 5.1 zvučnika. Dakle da imam dualnu mogućnost, kada obrnem raspored stvari u sobi da opet mogu priključiti zvučnike bez razvlačenja kablova.
E sada, trenutno koristim low level 5.1 analogni sistem (http://www.blueberry-eu.com/in...ctid=41&cntnt01returnid=34), a ko zna možda u budućnosti nabavim i malo bolji digitalni. Zato bi volio da dok sada imam priliku da postavim kablove i utičnice koje će moći posluziti ukoliko nabavim malo bolji sistem (nikakav profesionalni već možda malo bolji kućni, dugitalni). Kablovi će se postaviti odmah, tako da cijenim preporuke koji kažu da postavim cijevi pa kasnije provlačim kablove ili mijenjam postojeće, ali nisam za tu varijantu.
U prilogu se nalazi slika kablova kako sam ja to skontao, ako sam dobro skontao. Kablove sam crtao crno-crvene (kao klasične kablove za zvučnike) i one kutije nacrtane su utičnice za zid da bude jednostavnije za skontati. Nadam se da sam ja to dobro skontao.

1. Koje tačno kablove da kupim, ne trebaju mi neki profesionalni, ali kablovi koji mogu sada poslužiti ali danas-sutra i da mogu povezati nekakav kućni 5.1 digitalni zvuk
2. Koje utičnice za zid da koristim, da li one klasične čičneve ili one crno-crvene što se pritisnu i u njih stave kablovi ili neke treće

Slobodno mi postavite linkove za kablove i utičnice da ja to vidim kako izgleda…

Hvala