[ Rayn @ 08.04.2004. 13:47 ] @
Primetio sam da se dosta diskutuje na temu samsung monitora, pa da iznesem iskustvo.
Imam samsung 957mb i dosta sam sa njim zadovoljan u pogledu slike i mogucnosti magicbright, medjutim monitor zuji i to neprekidno.
2 pitanja.
Zasto zuji?
i
Da li ste za samsung ili protiv?
[ AMD @ 08.04.2004. 20:58 ] @
Zasto zuji,probaj da ga razmagnetises.Cini mi se da se to i meni u poslednje vreme desava.Imam viewsonic ali se on razmagnetise po svakom novom paljenju monitora.
[ Veyron @ 10.04.2004. 19:28 ] @
Ne, ne zuji zato sto je naelektrisan. Ja imam 957mb i zuji mi samo kada je iskljucen kompjuter, a ukljucen monitor, tj. lampica trepce i kad trepne cuje se neki visokofrekventni zvuk, ali cim dobije signal iz graficke taj zvuk nestaje. Ja mislim da je to nesto oko napojnog transformatora ili oko nekih kondenzatora, pa ako ti bas smeta odnesi ga u servis u kome si ga kupio ili kod lokalnog majstora koji popravlja televizore...
[ Dr.sima @ 14.04.2004. 13:00 ] @
Samsungovi monitori najčešće zuje kad preteraš sa frekvencijom osvežavanja probaj da smanjiš rezoluciju i osvežćavanje!
[ Nebojsa Milanovic @ 14.04.2004. 17:40 ] @
Video sam vrlo solidne primerke Samsunga, ali moja licna iskustva sa najskupljim primercima u tom trenutku su uzasna. Drugim recima, bitno je kakav je konkretno komad koji si dobio i moze se jako razlikovati od onog koga ima neko drugi

[ VRKY @ 27.05.2004. 12:53 ] @
Ja sam za.Trenutačno imam Samsung SyncMaster 753dfx i slika mi je ok i sve ostalo.
[ lancia88 @ 28.05.2004. 10:33 ] @
Pozdrav,
da naglasimo: Samsung je najveci proizvodjac monitora i TV-a na svetu, procentualno mozda i ne ali u brojkama je realno ocekivati i najveci skart kod takvog proizvodjaca. U praksi postoji i kontrola kvaliteta za odredjena homogena trzista cije standarde proizvod mora da ispuni da bi se tu i prodavao.Sta mislite kakve mi standarde zahtevamo od peoizvodjaca? Spisak je kratak: jeftino, jeftinije i ispod cene. Tu lezi problematika. Ne moze se biti dobar i jeftin, to se radi samo u pocetku osvajanja nekog trzista. Tako je nas Yugo u svom pohodu na Ameriku krajem osamdesetih proslog veka uz svaki kupljeni primerak poklanjao i motornu kosilicu da bi se preslo u poklanjanje Yuga uz svaku kupljenu kosilicu...pa i to je kasnije korigovano poklanjanjem punog rezervoara za oboje tako da benzin iz poklonjenog Yuga mozete upotrebiti za kosilicu...za Yugo i ne treba, ne vozi se, ne ispunjava standarde, tamo je spisak standarda malo duzi nego kod nas. Samsung uglavnom ne ispunjava standarde zapadnih trzista jer tada nije konkurentan sa cenom ali mu ostaju trzista tzv. treceg sveta koja imaju pomenuti skraceni spisak standarda. A kontrola kvaliteta? Da je ima da li biste po forumima glasali za i protiv?
Pozdrav
[ -doktor- @ 28.05.2004. 22:27 ] @
Monitor ti zuji zato što verovatno ima loš visokonaponski (VN) trafo. Ukoliko je još pod garancijom probaj da ga zameniš za neki koji ne zuji.

Kao što lancia88 reče, proizvodi koji se kog nas prodaju su namenjeni siromašnim zemljama i nisu prošli ili čak ni imali sve kontrole kvaliteta. To nemora da znači da je neki takav konkretan primerak monitora loš, već samo da je veća verovatnoća da naletite na "krš".

Stvar dosta zavisi i od prodavca, ima ih mnogo nesavesnih...
[ David D. @ 29.05.2004. 22:02 ] @
Ja sam ZA SAMSUNG!
Imam 957 MB ("malo briga"-moj model!) sa kojim se do sada svako, ko je video njegovu sliku, odusevio. Da iskreno kazem: do sada jos nisam naisao na los Samsung primerak od modela 750 pa do 1100DF! Valjda takva sreca...
Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao David D. dana 01.06.2004. u 01:34 GMT]
[ Kaiser @ 30.05.2004. 09:02 ] @
Ja sam imao SyncMaster 753s, koji je takodje zujao kad se ugasi, ali razmagnetisavanje nije pomoglo pa sam ga odneo u servis... a moj ortak ima Samsungovu 19-icu, FLAT, i ima neke dve crne tanke linije na ekranu, pri vrhu i pri dnu... dali je tako na svakom ili su njemu uvalili krs???
[ annoying_master_c @ 03.06.2004. 20:10 ] @
Ja imam syncmaster 959NF

Bolju sliku nisam video ni na jednom monitoru, savrseno ravna i neverovatno ostra, prosto vise ne mogu da gledam ni u jedan drugi monitor a da mi to strasno ne smeta, cak ni u one koji imaju navodno FLAT monitore a u stvari se radi o "optickoj varci" jer poseduju "dupla stakla". Sto se tice tih linija one uopste nisu crne i ne primecuju se toliko a to se srece kod svakog primerka ovog modela, inace monitor je SONIJEV super trinitron (mozda gresim u vezi ovog poslednjeg mada imam kuci televizor pomenutog proizvodjaca dakle sony i + super trinitron slika im je gotovo indenticna samo dodajte savrseno ravan ekran monitoru).


Zujanje se i kod mene javlja samo ja sam ga resio tako sto nikad ne gasim kompjuter, nego kod svih sony televizora pa i kod ovog samsungovog monitora kada ga palim cuje se zvuk kao da se dve metalne ploce taru jedna o drugu taj zvuk je poprilicnog intenziteta.

na poledjini monitora ima desetak prikljucaka ciju funkciju uopste ne znam izuzev usb-a i vga ulaza.? please help.......:)

Izvinite na greskama kako onih koje su nastale pri kucanju tako i pravopisno-gramatickih.
[ David D. @ 04.06.2004. 22:39 ] @
"...na poledjini monitora ima desetak prikljucaka ciju funkciju uopste ne znam izuzev usb-a i vga ulaza.? please help.......:)"

Pa i na mom modelu (957MB) ima nazad jos tih dodatnih "konektora". Ako se ne varam to su za spajanje sa grafickim karticama ("profesionalni" modeli) koje imaju takve izlaze za jos kvalitetniji prikaz(!). Ne mogu sada da se setim kako se zove taj standard (mislim da razdvojeno idu komponentni "signali" slike).
Pozdrav!