[ beogradoholik011 @ 27.03.2017. 10:07 ] @
| Već duže vreme imam _veliki problem_ sa telefonom Nokia "Asha 210 dual sim". Telefon mi praktično služi samo za razgovor, jer bilo koji podatak da želim da unesem dobijem poruku "MEMORY FULL" (kao što se vidi na slici). Čak mi je onemogućeno primanje obične sms poruke!!! Pokušao sam sve što mi je palo na pamet; brisanja svega što je nepotrebno, povezivanja usb kablom pa brisanja sadržaja iz temp foldera - ništa ne pomaže!!! Kako da rešim ovaj problem, koji je toliko frustrirajući da mi je nekoliko puta palo na pamet da telefon zafrljačim kroz prozor ili da ga zveknem o zid!!!
Šaljem link slike, jer mi nije jasno kako se ovde uploaduju slike https://drive.google.com/open?id=0B6KUyZStc7LydTBsc3VSYU4yZTA
Hvala unapred! |
[ calexx @ 27.03.2017. 13:08 ] @
Možda da pođeš od SMS poruka ako ih nisi brisao. Ili proveri da li ima nešto od muzike ili slika u memoriji telefona.
U sličnim situacijama obično iskopiram negde ono što mi je potrebno i onda uradim fabrički reset pa vratim. Ne zaboravi da telefon ima minimalnu memoriju i ne može ništa da se doda osim osnovnog imenika. Možda neka dodatna kartica donekle pomogne ali će verovatno mnogo toga da ode direkt u internu i onda se brzo napuni.
[ beogradoholik011 @ 27.03.2017. 15:26 ] @
Uradio sam sve navedeno (izuzev fabričkog reseta, zaboravio sam kod, na žalost), međutim rezultat je nikakav! Imam memorijsku karticu u telefonu, ali ona kao da ništa ne doprinosi popravljanju situacije.
[ beogradoholik011 @ 28.03.2017. 10:48 ] @
Pošto, izgleda, nema rešenja za moj problem, postoji li barem alternativni način da pročitam sms online poruke?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 28.03.2017. 13:41 ] @
Ne, ne postoji mogućnost da se poruke pročitaju on-line, jer to nije takva vrsta servisa.
Ukoliko poruke nisu dostavljene zbog pune memorije, biće dovoljno ili vratiti telefon na fabrička podešavanja ili ubaciti SIM karticu u drugi telefon. Mislim da se nedostavljene poruke čuvaju na operaterovim serverima do 72h.
[ iculibrk @ 28.03.2017. 13:58 ] @
Ukoliko je nisi menjao šifra za fabrički reset bi trebala biti: 12345
[ beogradoholik011 @ 28.03.2017. 14:02 ] @
Hvala!
[ gilopile @ 28.03.2017. 14:07 ] @
Mislim da je tu nesto debelo zabagovalo. Jedino bi mozda pomogao reset na fabricko, a ako ne, reinstalirati firmware.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.