[ DSL @ 09.04.2017. 14:55 ] @
| Ljudi,pomozite da se ne ubijem.
3 nova drjavera za ove lampe,u vec ranije pominjanom muving light-u (wecan230b) stavljena u tri neispravna uredjaja i opet nista. Nova lampa stavljena i opet nista. Ne mogu da nadjem nikakvu dokumentaciju za drajvere EUC190, EUC200 i 205, ne znam kakvim naponima barata i kojim pali lampu, kako se kontroliše (vidim 3 optokaplera ali ne vidim u sta kroz njih ide...). Stavise, kroz silno ukrstanje modula da bi se ispitala funkcionalnost pojedinih elemenata imam osecaj da su neki starteri ponovo stradali. Jedan je cca 70usd i sad mi nije nimalo prijatno... neki od njih ubijaju osigurace 2A a neki ne, ali ne pale ni lampu. Malo je reci da sam popizdeo. Nigde dokumentacije ni za leka. Da li je ko popravljao drajvere ovog tipa...ima li iko iskustva...? |
[ vladd @ 09.04.2017. 15:21 ] @
To je ksenonska lampa, koja ima triger i buster, triger propaljuje lampu koja prihvata nizi buster napon i jacu struju..
Oba napona prave sviceri, s tim sto triger napon prestaje kada se konstatuje da je lampa proradila, optokaplerom ili merenjem struje.
S obzirom na (malu)velicinu, trebalo bi da je okidacki napon par KV, a buster moze da bude znacajno ispod 100V.
[ DSL @ 09.04.2017. 15:50 ] @
Nisam bas siguran u tip lampe, UHP, kakva god da je...zivinjara...pricali smo onomad ovde...
Trazim dokumentaciju za ove drivere...ikakvu...
Obzirom da su svi poluprovodnici, merljivi, ispravni...ne mogu da nabodem sta se desava....
[Ovu poruku je menjao DSL dana 09.04.2017. u 17:37 GMT+1]
[ DSL @ 10.04.2017. 07:47 ] @
Nabasao sam malo na dokumentaciju, bar sa strane interfejsa, koji je, falim te Bože, standardizovan Osramov DALI interfejs.
Koga interesuje...
[ ademare @ 10.04.2017. 14:02 ] @
Znas gde je tu najveci problem sto se tice dokumentacije ? To sto tebi konkretno treba na primer ovaj model 190 Prodaje JEDAN Kinez na celoj planeti , na malo ?!
Gledao sam malo juce samo on, na Ebayu trazi 60 $ , na Aliju 56 $ u Kini diluje po 35 $ , ali jedan jedini . Kod tako retkih proizvoda je prosto nemoguce naci dokumentaciju .
Za ovaj model 190 sam video da postoje dve verzije , jedna standardna , koja valjda i tebi treba , slike su vrlo lose , sto je objavio ovaj Kinez , bez stampa , sa vertikalnom zelenom dodatnom plocicom , i postoji neka kompakt verzija , zbudzena da zauzima manje prostora , skroz zelena .
Na toj kompakt , sa jedne strane vidi se pise OSRAM , ali mi nije palo na pamet da je to standardni interfejs .
Nego sam pomislio nesto drugo , sto bi mogao da pokusas , jeste nekako ocajnicki ali mozda i upali . Posto je to taj jedini Kinez da mu preko Alija napises poruku da si zainteresovan i da hoces da kupis model 190 od njega , da ga prvo malo napalis , ali da ti je potrebna dokumentacija , sam smisli zasto pre kupovine , na primar da budes siguran da li ti je bas taj model potreban, ili da definitivno utvrdis neispravnost svog ili nesto trece , pusti malo masti na volju ;) Jer on ako jedini to prodaje verovatno ima bar nesto od dokumentacje . Trazi da ti posalje na mejl , nije vazno ako je na Kineskom, prevescemo makar ako ima i skenirano kao slike .
[ DSL @ 10.04.2017. 14:54 ] @
Heh, vec sam pokusao sa slicnim pristupom ali evidentno je da niko nema datasheets od ove serije ..konkretno, u rukama imam samo jedan EUC190 ali dva 200 i nekoliko 215 modela. Vidi se da je sve isto, malo se razlikuje layout po ploci i eventualno gabariti... kolo je u sustini isto...
Ovih dana cu nakaciti terminal na module pa cu vidjeti kako se sve ponasa i kakav odziv daje...
Ipak i dalje trazim dokumenta.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.