[ igormil @ 24.04.2017. 09:05 ] @
Nedavno sam počeo da koristim program za defragmentaciju Smart defrag i moram da priznam da mi računar posle njegove akcije stvarno radi kao doxa,ali prilkom skeniranja, program DR.WEB je pronašao u njemu nekoliko trojanaca i nekoliko stavki potencijalno neželjenih programa,dok Malwarebyte nije alarmirao ništa u vezi ovog programa.
Interesuj me vaše mišljenje da li da ga deinstaliram ili da ga zadržim?

Igor
[ valjan @ 24.04.2017. 10:01 ] @
Dodatni programi za defragmentaciju su postali nepotrebni kada se pojavila sedmica (moguće već sa vistom), sam OS se sada brine o tome, tako da ja recimo ne bih ni razmišljao da koristim neki, a pogotovo ako mi AV prijavljuje problem sa takvim programom. Da budeš siguran, uvek je tu http://www.virustotal.com, pa uploaduj sumnjivi fajl i vidi šta kažu ostali antivirusi, ako većina prijavljuje probleme, nemaš šta da razmišljaš ;-)
[ Aleksandar Maletic @ 24.04.2017. 12:54 ] @
IOBIT je vrlo kontroverzna firma, mnoge afere se vezuju za njih. Svakako ih treba zaobilaziti. Slažem se takođe, dodatni softver za defragmentaciju diska je bespotreban pored sistemskog koji je već implementiran. Windows 7 i Windows 10 imaju sasvim korektno odrađen taj deo...
[ igormil @ 26.04.2017. 00:49 ] @
Razumeo sam.Hvala vam na pomoći.Pozdrav.