[ CavacoSIlva @ 11.05.2017. 13:57 ] @
Kupio sam LG22M38A u outlet,kasnije se ispostavilo da je to bez adaptera.Koliko mi se isplati da kupujem online,znam da moram da sacekam dostavu?Gde kupiti u Bg?
[ ademare @ 11.05.2017. 15:41 ] @
Jel mislis na strujni adapter 220 volti na , na primer 12 volti ? Ako je to u pitanju , onda je to neki jako star monitor , jer vec godinama, adapteri se ugradjuju unutra , a ne idu spolja !

Pitanje je da li to ima uopste negde da se kupi i online i kod nas . Isporuka online , porucene robe i kada bi nasao negde , iz inostranstva racunaj min 3 nedelje , jer ce to da ide na carinu , nece biti carine, ali je moguc PDV , pa i to treba uracunati u kalkulaciju , da li se isplati !

Evo sad sam malo gledao , cene su oko 12-13 $ za strujni adapter, plus nemaju Kinezi konkretno za ovaj model, mozda neki sllican . Nije bas jeftino .
[ valjan @ 11.05.2017. 16:39 ] @
Baš naprotiv, većina novijih monitora ima izdvojen adapter i do samog monitora ide tanušni kabel sa okruglim konektorom, to rade da bi monitori bili što tanji...

Ja nađoh na eBay-u, 20 dolara je neki "univerzalni", možeš da biraš kakav ćeš utikač za el. mrežu...
[ ademare @ 11.05.2017. 20:54 ] @
Sasvim moguce . Ja znam za te stare , pa za neke srednje generacije , ovaj sto imam , koristim, a kako je on za sada trajan , nisam ga menjao godinama , ni zagledao najnovije .

U svakom slucaju nisu jeftini adapteri. Lepo je imati ultra tanaki monitor , ali je glupo da adapter mora da se kaci , jer je standardni kabl bio neunistiv, u normalnim okolnostima, a tanki kablici i ulazi iz adaptera , nocna mora , kao za laptopove . Ocigledno je osim debljine i to bila namera, da monitor ne traje suvise dugo .Vec da se cesce kupuje novi .

Kao sto modeli sa LED osvetljenjem , ne mogu po dugovecnosti da se mere sa monitorima sa neonskim osvetljenjem. LED se ispostavio kao korak uzazad po pitanju dugovecnosti, a tako je i sa adapterima za struju !
[ SlobaBgd @ 11.05.2017. 21:26 ] @
Zavisi od modela, ja sam baš pre desetak dana kupio preko oglasa adapter za stari monitor za jednu moju mušteriju, cena 900 dinara.