[ done pc @ 24.05.2017. 12:48 ] @
Pozdrav svima,
vec neko vreme pokusavam da popraim gore navedeni model tv-a i ne uspeva mi !

Naime kad ga upalim relej klikce i svetluca crvena led-ica. Pomislio sam da je mreža te sam je ispitivao i na kraju zamenio novom i ustanovio da nije do nje!

Mislim da je problem u matičnoj ploči, jer čim uključim napajanje sa mreže (obeleženo) odmah počinje da se gasi i pali.
Ispitivao sam tranzistore okolo i sve mi deluje ok. Ima li ko kakav predlog ili savet!
Dakle, i kad sve iskopčam sem napajanja (obelezenog) isto se dešava! Pozdrav svima

[ gilopile @ 24.05.2017. 13:00 ] @
Prvo ispitaj napone na tom konektoru iz napajanja da vidis da li napajanje prekida napon/ zastita ili jednostavno MB nece da startuje, a dobija konstantan napon iz napajanja. Ako napajanje prekida, onda je najverovatnije proradila zastita od preoptercenja/ kratkog spoja i nesto je u MB u kratkom spoju. U suprotnom moze biti neki logicki kvar MB-a, pa i sam firmware i sve u sklopu njega, sto nije ni malo lako za dijagnostiku i samu opravku.

Raskaci i LED osvetljenje pa probaj. Proveri USB konektore da nije neki u kratkom spoju...Proveri sve FET-ove, regulatore napona na ploci...Moze biti svasta na Main boardu, jbg.

Ostavi ga tako da `skljoca` neko vreme i proveri svaki IC da li se previse greje...
Mozes na kraju dovesti konstantan, ne swicerski napon, odnosno bez zastite, malo jace snage i videti sta ce da izgori ili da se pregreje...Naravno, samo u slucaju da njegovo napajanje daje napon sve vreme dok skljoca, jer onda nema smisla dovoditi spoljasnje. Ova metoda sa spoljasnjim kada ispucas sve ideje...:)


[Ovu poruku je menjao gilopile dana 24.05.2017. u 14:13 GMT+1]
[ done pc @ 24.05.2017. 17:31 ] @
Hvala na odgovoru...
Definitivno zastita radi te zbog toga se gasi relej. Kada isključim napajanje sa matične onda pozadinsko osvetlenje radi, kao i sam relej (logično) :)
Svi naponi su ok pokušavao sam jedan po jedan napon da uključujem ali bez nekog novog saznanja.
jednostavno neće da startuje matičnu ploču, ispitivao sam i fet-ove menjao sam par ic kola (one koje sam imao viska) ali bez uspeha...
evo video kako to u praksi izgleda:
Code:
https://2.sendvid.com/x4afgvcn.mp4?t=1495643210&h=67c5e6d473420cf9ff7ff31d26bb34bb45eeb718