[ blaki @ 24.05.2017. 20:01 ] @
Pozdrav svima,

Možda će se nekome činiti zanimljivo, pa bih molio za odgovor stručnije ljude po ovom pitanju u smislu da li je zapravo ovo moguće ili ja nisam pored dva zdrava oka ipak dobro video.

Radi se o sledećem:

Danas mi se požali jedna moja poznanica koja drži manju firmu kako ne može poslati, a normalno prima mailove na svom nalogu [email protected] i kako je zvala ljude iz hostinga ali nisu trenutno tu, a ona žuri pa neka ja nazovem kasnije da vidim šta je u pitanju.
Kako sam joj ja podešavao Thunderbird, ajd rekoh pre nego zovem podršku da vidim da nisu poremećena podešavanja - čini mi se sve u redu. Podesio sam joj tada i jos jedan privatni nalog na G-mailu-u, probam preko njega da bih isključio viruse i slične gluposti na samom računaru, pošaljem poruku "Proba tagn" sebi, proverim moj mail preko internet preglednika, on-line, na Yahoomail-u i vidim poruka stigla bez problema.
Čujem se sa ljudima koji pružaju hosting sajta i mail [email protected], još jednom proverimo podešavanja, sve OK, oni mi potom jave da su izvršili neka podešavanja na serveru i da ponovo probam. Ja sa [email protected] pokušam slanje poruke "Proba", na isti moj mail, proverim i vidim poruka stigla, javim sve u redu, super!

E, sad dolazi ono najzanimljivije, pokušam da pošaljem još jednu poruku nekom tipu koju moja poznanica nije uspela prethodno, racunajući da je sada sve OK, kad ono dobijem posle nekog vremena obaveštenje da poruka nije mogla biti isporučena. Opet ne radi? Proverim moj mail on-line i ne mogu da verujem, poruka "Proba tagn" stoji ali nema druge poruke "Proba", koju sam primio prethodno???

Sada više nisam ni siguran da li sam prethodno dobro video ili je moguće da obzirom da Thunderbird prijavljuje grešku kako ima problema sa sertifikatom servera hostinga, da se desilo, da su recimo ljudi iz podrške resetovali mail-server, da je odmah posle toga poruka "Proba" prošla, da je potom Yahoo ustanovio da je poruka stigla sa nesertifikovanog (nesigurnog) servera i naknadno je obrisao? Da li je ovo moguće?

Hvala na odgovorima,

blaki


[ blaki @ 25.05.2017. 08:25 ] @
Evo jutros se donekle misterija razresila, stigla je poruka ali sa dobrih skoro deset sati zakasnjenja, vidljivo na slici koju prilazem.


https://uploadslika.eu/images/2017/05/25/nrg6.jpg