[ psihomehanicar @ 30.05.2017. 14:59 ] @
Pozdrav svima, imam pčelinjak i baš u ovom periodu svake godine pčele dobijaju nagon za rojenjem i zbog toga mi je bitno kad god poželim da znam šta tačno rade.Volio bih da postavim kameru koja će nadzirati njihov rad, mada nemam mogućnosti za struju, skopčao bih ju na akumulator ako može?Šta mi vi predlažete, da li postoji neka mogućnost da kamera koristi mobilni internet i ima u sebi sim karticu, pa po potrebi meni pošanje slike sa pčelinjaka? Čak bih i tim bio zadovoljan.
[ PedjaZ @ 07.06.2017. 09:58 ] @
A da pogledas neku aplikaciju za android... da salje slike posle odredjenog vremena ili tako nesto.
Sigurno tako nesto postoji
[ component @ 07.06.2017. 12:23 ] @
Postoji mogućnost, samo pitanje je da li ti se isplati. Imaš kamere za video nadzor koje imaju solarno napajanje i slot za SIM karticu za 3G prenos podataka.
Na primer pogledaj na aliexpress pretragu za "surveillance camera sim".
Možeš možda da odradiš i sa nekim starim android telefonom? Ako ti treba duža autonomija, možeš da napraviš kombinaciju sa akumulatorom ili solarnim panelom (za sam za 30€ uzeo solarni panel za kampovanje).

Prva varijanta je otpornija i skuplja, druga je budž i može da ispadne dosta jeftinije, ali prvo nevreme može da ga uništi.
[ Lavlja_Jazbina @ 07.06.2017. 20:12 ] @
Citat:
Možeš možda da odradiš i sa nekim starim android telefonom?

Kako si ovo zamislio?Konkretno mislim kako da pokrenes aplikaciju sa drugog telefona ?
[ tuxserbia @ 07.06.2017. 20:58 ] @
Imaš one aplikacije za automatizaciju, tipa Tasker i slični. A, ako je odrađen root, onda možeš da iskoristiš ceo arsenal linux programčića, cron za okidanje na svaki (minut, sat, dan, ...). Ako hoćeš povezivanje, ima adb, ako hoćeš enkripciju, ima ssh - dropbear. Ima i onih aplikacija za pretvaranje kamere u IP kamerice, verovatno da ima i za TimeLapse, pa ti na kraju dana ili na određeno vreme spakuje te fotke u video pa šutne na neki mail. Ja sam to nešto radio na simbianu, pre desetak godina. U pajtonu, ali valjda su se prinaučili nečemu ovi što sanjaju električne ovce....
[ component @ 08.06.2017. 07:46 ] @
Možeš na primer preko androidlost aplikacije ili neke slične. Aplikacija je rezidentna u memoriji. Daje ti mogućnost čak SMS-om da uključiš 3G, da uslikaš kameru i slično.
Ali mislim da je bolja varijanta da se koristi neka secijalizovana aplikacija za video nadzor. Evo sad ću da pogledam na Play store...
.
.
.
... evo našao sam par komada. Probaj sa:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fami.cam
ili
https://play.google.com/store/...ls?id=com.ichano.athome.camera

Za ovih 10-tak sekundi nisam stigao da vidim da li i kako rade to što tvrde da rade. Kad stignem kući probaću.
[ tomicko @ 20.08.2017. 21:13 ] @
Citat:
Pozdrav svima, imam pčelinjak i baš u ovom periodu svake godine pčele dobijaju nagon za rojenjem i zbog toga mi je bitno kad god poželim da znam šta tačno rade.


Rojenje pcelinjih drustava moze da se spreci. Skupo je, komplikovano upotrebljavati kamere i drugu tehniku da bi imali nadzor nad drustvima. Tema je, za ovo doba godine, neatraktivna, slucajno sam naleteo na nju. Ali, bas me zanima zasto ne radite na drustvima pre ulaska u maj mesec?

Pozdrav.