[ zemljani @ 02.06.2017. 18:43 ] @
Poštovani
Priključio sam na hp 2000 intel core 13 na win 7, Tesla tv kao drugi monitor (ugradio u galeriji vertikalno), pa evo drugi dan pokušavam da to napravim da radi, međutim izgleda da hp isključuje opciju rotiranja fabrički? Pokušavao sam i sa programima "irotate" i Magicrootate" kao i u podešavanju grafičkih opcija gdje je dijalog za rotiranje neaktivan. Doduše meni treba rotitana slika na "Tesli". Ima li ovde pomoći, ako ne postoji li način da se samo prozor rotira u winu?
unaprjed hvala
[ gilopile @ 02.06.2017. 18:59 ] @
Koja je g. kartica u tom laptopu?
Nema veze brend racunara sa tim. Znaci, odradio si extended desktop? Mora postojati opcija za taj monitor pod advanced, rotate 90 degres...

Instaliraj najnovije graficke drajvere sa kontrol panelom za istu pa iz njega...da li je intel, AMD, Nvidia...sve jedno. Mozda su ti drajveri genericki koji dolaze sa OS-om pa nemas tu opciju.

[ mjanjic @ 03.06.2017. 01:18 ] @
Control Panel -> Display (ili Win taster pa otkucaš Display i pritisneš Enter) -> Change display settings

Klikneš na jedan od dva displeja koji predstavlja televizor, a ispod imaš padajuće liste:
- Display: tip monitora/TV-a koji je Windows detektovao
- Resolution: biće ponuđena detektovana rezolucija dipsleja
- Orientation: može se birati Landscape, Portrait i ponovo ove dve opcije uz (flipped) sufiks, tj. za prevrnutu sliku u obe orjentacije
Multiple displays: Extended da imaš jedan veliki desktop, Duplicate (onda ti ne može jedan biti horizontalno, a drugi vertikalno), ili da ti se prikazuje samo jedan od displeja.


Ja sam imao jedno vrlo ružno iskustvo sa prikazom slike u Duplicate modu, jer je računar stalno pogrešno detektovao TV, prikazivao sliku na njemu pri podizanju Win-a, a na kraju bi isključio sliku na TV a pustio samo na monitoru, pri čemu je opcija Duplicate bila onemogućena... Pri restartovanju uz uključen TV ni Win odradio korektno prepoznavanje, ali je bilo maltretiranje jer ponekad pri butovanju opet pobrlja podešavanja.
Na kraju sam vratio drajver sa CD-a koji je došao uz računar i sve je radilo perfektno. U stvari je bio problem što su likovi ostavili Win Update na automatic, pa je on povukao nov drajver od Microsoft-a koji je pravio problem.
Možda je i kod tebe to slučaj.


Takođe, nailazio sam na starije/jeftinije monitore/televizore koji ne podržavaju DDC/CI ili ‎E-DDC pa računar ne može da detektuje mogućnosti displeja (rezoluciju, osvežavanje...) i onda gura VGA rezoluciju, pa čak i da se mogu ručno birati više rezolucije, nema onih u 16:9 formatu te se moraju dodati ručno... Ovo može da bude i do kabla, ne samo do monitora.

Moguće da je ovo kod tebe slučaj, tj. da računar ne detektuje rezoluciju televizora pravilno, pa je parametre potrebno uneti ručno.
[ zemljani @ 05.06.2017. 10:22 ] @
Hvala, ali kod mene nema opcije za orjentaciju i u drajveru iskljucena? Šaljem link sa forografijom
http://www.ginekolog.ba/ARTMED...anojevic/v/ArtMedica%20es.html
Šta da radim i imali rešenja?
[ zemljani @ 17.06.2017. 17:15 ] @
Je li mogoće da nema rešenja?
[ vinted @ 17.06.2017. 17:44 ] @
Pročitaj ovaj odgovor. Jeste da je engleskom, ali ako razumeš, razjasniće ti opcije koje imaš. Uglavnom zezeanje je veliko da to što želiš i dobiješ. Moraćeš sam da nabadaš gde će se to desiti na kom setovanju da ti slika bude takva kakvu želiš na oba monitora. Možda ćeš morati i rezoluciji da smanjuješ...
Ovo tvoje pitanje nema jednoznačan odgovor pogotovo na Windowsu. Da si na Linux-u, bilo bi mnogo lakše
[ zemljani @ 21.06.2017. 10:41 ] @
Meni sve radi osim sto su izgleda fabrički zaključane opcije u ovom hp 2000 laptopu, na njemu samome nikako ne mogu rotirati ekran, isti drajver na drugim uređajima ima opciju da se rotira, Inače sve drugo- rezolucija i vrsta povezivanja ekrana radi uredno.
Da pojednostavim izgleda da je nemoguće i bez drugog monitora na hp 2000 zarorirati ekran, instalirao sam i programe za to, ali ne ide.
hvala