[ fanste992 @ 08.06.2017. 08:40 ] @
Imam tekekomov ADSL + IPTV i juce napravim sebi problem ni iz cega. Posto sam imao problem, cinilo mi se da mi se neko od komsija nakacio na WiFi, pa sam tu nesto cackao i na kraju, kao slag na tortu, uzmem i apdejtujem firmware na ruteru. Vidim pocne da zeza IPTV i vratim na fabricka podesavanja i tu ga upropastim za sve pare. Sad ne radi ni internet, jer su verovatno izgubljeni svi oni telekomovi parametri. Ja sam njima prijavio kvar, rekose mi da ce proveriti u centrali. Sigurno novi ruter mi nece dati? Da li onda postoji neki drugi nacin da nekako vratim stari firmware?
[ mjanjic @ 11.06.2017. 10:57 ] @
Pa sad, ne znam da li si resetovao softverski ili hardverski, jer je moguće da hardverski reset vraća na podešavanja koja je ubacila fabrika (po narudžbi Telekoma).

A u međuvremenu je Telekom nešto menjao (znam da sam pošizeo kad je počeo baš 530 da mi izgleda riknjava, jer je stalno gubio vezu i resetovao se, pa sam privremeno hteo da koristim moj ruter, međutim, tek sam posle dan-dva ukapirao da su oni promenili ŠIFRU za prijavljivanje na njihove servere, a takođe i korisničko ime (nisu više nizovi karaktera određeni serijskim brojem i Mac adresom rutera, već nasumični karakteri, što možete videti iz podešavanja kada se ulogujete kao admin, a koristite Mozilla ekstenziju za prikaz šifri u poljima gde se inače vide samo zvezdice).

Sada koristim HG532 i nemam problema, prethodni je počeo da brljavi i na kraju riknuo, kod njih u servisu nije hteo čak ni da se konektuje.

Koliko se sećam, imali su probleme sa nekim serijama rutera, jer kad nakupe određen broj grešaka na liniji, odbijaju dalju konekciju (ne pali se nijedna lampica osim za napajanje) i potrebno je resetovanje pločice (koliko sam skontao, mogu to da odrade daljinski iz nadzornog centra, ali je maltretiranje čekati ih, pa sam negde iskamčio broj nadzornog centra, ali za Kragujevac).


Probaj softverski reset, ali se za svaki slučaj uloguj kao administrator (user: admin, pass: tzlkisonpk), ako neće, resetuj ga i hardverski na onaj taster, onda će verovatno biti resetovan na fabrička podešavanja (kao kad si ga kupio), pa će on onda povući nova podešavanja sa Telekomovog servera.
[ commando @ 15.06.2017. 11:26 ] @
Ruter pozadi ima rupica ubacis iglu i drzis 10 sekundi i on se resetuje na fabricke postavke.
Trebao bi potom sto rece kolega da povuce nove postavke sa telekom servera
Ako ne povuce zoves ih da ti izdiktiraju podesavanja telefonski.

Ja kada sam ga dobio pre 3 godine nisu se mogli otvoriti portovi ka i od neta jedino sa DMZ a to nisam hteo.
Posto imam svoj tp link trazio sam da rese otvaranje portova i posto nisu mogli da rese trazio sam user i pass od rutera da unesem u moj tplink
Odgovor je bio to ne dajemo
posle 2 dana sam im odneo ruter na gasenje ugovora dobio sam user i pass za 5 min.
Od onda sve radi besprekorno na mojim tp link i portovi i u 3 god imalo je samo 2 prekida po 5-10 minuta verovatno kada su radili obradu kod njih.