[ hajro86 @ 12.06.2017. 12:27 ] @
Postovani,
Danas mi se pokvario navedeni tv.
Okacio sam slike ...izgleda da je glavna ploca izgorela...
Moze li mi neko reci sta moze biti uzrok ovome?inace Sbb antena je bila ukljucena na mesto gde je izgoreo

Koliko kostaju ovakve popravke?
hvala unapred na odgovorima
[ alexa_pg @ 14.06.2017. 15:19 ] @
Ja bih kvar prijavio kablovskom distrubuteru. Kvar je do njih, odnosno, oni snose krivicu. Cak bih insistirao da plate popravku. Ako zamijenis MB a oni ne otklone kvar, pregorece ti i nova.
[ ademare @ 14.06.2017. 16:15 ] @
Meni ovo izgleda da je udario grom u neku banderu ili kuda vec ide kabl ! Osim toga jedino neki ekstra jak upliv struje u kabl .

Inace je nemoguce da u normalnim okolnostima , tu dodje tolika struja . Kod mene ima previse struje i ko ne pazi jako drmne struja iz kablovske. Da li zbog toga sto ide po strujnim banderama, ili negde drugde pokupi struju , ali to moze da bude opasno ali ne bas ovoliko .

Kad sam komsinici prikljucivao Tv stari CRT na kablovsku , sto ga je izvlacila nemam pojma , toliko je drmnula jaka struja , TV ne mene da je slika na TV - u bila normalna , ali boje u pravilnim krugovima ! Takav udar struje , jos nisam nikada video prilikom obicnog uvlacenja kabla .

Iskljucio sam joj TV iz struje , i posle 4 sata dosao , sve se normalizovalo . Da sam " majstor " mogao sam da joj naplatim popravku

Znaci raspitaj se kod kablovskog operatera , neka oni bar istraze sta se desava . Ako je bio udar groma, gde je opalio , jer ako je opalio nesgde gde je njihovo , onda su i oni odgovorni . Tesko ces uspeti , ali pokusaj.
[ bakara @ 14.06.2017. 20:02 ] @
Uzrok ovome je sto je kablovski distributer pustio struju kroz dovodni kabl, zovi ih i trazi da plate stetu.