[ DSL @ 13.06.2017. 21:33 ] @
Pozdrav...kod mene sve neka egzotika. Max 3 pool aquacleaner... u sebi ima jednu....čomugu koja je vodonepropusno zasfarljena i nisam rad apriori da je otvaram.. iz čomuge (motor assembly) izlaze dve osovine, jedna je pogonska za rad kretanja usisivaca po bazenu a druga gura vodu kroz filter i tako se cisti dno. Napojni kabl iz PSU je hermeticki uveden pa mi se ne sece apriori,mozda cujem neki zgodan savet od vas. Napojna generiše dva napona [email protected] i 5V@200mA i sve se to vodi 4zilnim kablom do usisivaca koji je u vodi. 29V napon postoji na psu ali ne i 5V. Na elektronici napajanja postoji jedan 7805 koji daje stabilnih 5V ali se oni ne vode direktno na izlaz nego na dodatno implementiran modul u napajanju sa koga tih 5V evidentno ne dolazi do izlaza iz psu. Da li je neki uslov da se tih 5V pojavi na izlazu potreban meni je nepoznato. Imam u rukama dva napajanja i oba se isto ponasaju... Uploadovacu slike sa racunara sutra ujutru posto sam evidentno coban da ih dignem sa teleofna... Da li plava oznaka/nalepnica LL na ovoj comugi nesto znaci...moguce da je ceo assembly pod nekim pritiskom ili sa atmosferom neutralnog gasa i ne bih da to zaje.... brzopletim rasklapanjem... I da...da li iko u okruzenju prodaje floating cable...kabl sa omotacem laksim od vode radi plivanja...? ![]() ![]() [Ovu poruku je menjao DSL dana 14.06.2017. u 06:59 GMT+1] |