[ vlada.k009 @ 14.06.2017. 22:57 ] @
Pozdrav svima ...

Ovako ,pitanje u vezi SEO optimizacije ,znam da je link building jedan od glavnih faktora SEO optimizacije.

Imam jednu prijateljicu koja ima veoma posecen sajt sa jakim PR,vec sam dobio back linkove u kljucnim recima koje su meni bitne za google pretragu.

Nakon indeksiranja linkova ,stranice su veoma dobro rangirane na google-u ,prva strana bukvalno 1-2-3 rezultat znaci sam vrh.

Mene zanima:

Ako bih sa tog istog sajta dobio pedesetak linka u kljucnim recima, odnosno linkovane meni bitne kljucne reci od kojih bi svaki link u kljucnoj reci vodio na razlicitu stranu, odnosno clanak sajta da li bi google to mogao da okarakterise kao SPAM ,i da li postoji mogucnost da moj web sajt bude kaznjen.

Svaka vasa pomoc mi veoma znaci...

Unapred zahvalan
[ old @ 15.06.2017. 00:28 ] @
Ako bi ti dala 50 linkova postoji mogućnost da njen sajt bude pomalo kažnjen. Što je rizik i za tvoj sajt.
[ vlada.k009 @ 15.06.2017. 10:37 ] @
Po vasem misljenju koliko bi najvise linka smeo da dobijem, a da to ne bude SPAM, i da ne preti opasnost od kazni?

Napominjem, svaki link bi bio na razlicitu stranu sajta, zasto sto se bukvalno svaka stranica optimizuje za odredjenu kljucnu rec.

Vec imam od nje 3 linka, na 3 razlicite strane, i sve u u samom vrhu pretrage. Prva strana, prvo, drugo i trece mesto.
[ pavlito88 @ 15.06.2017. 10:58 ] @
Ma tu ne postoje neka striktna pravila.
Pobrini se da sajt sa koga dolaze linkovi budu postavljeni sa na razlicitim stranicama, a ne na jednoj istoj. Cak i da ne budu mislim da nece biti problema, postoje razni poslovni adresari koji imaju sigurno 50+ linkova ka raznim sajtovima.
[ vlada.k009 @ 15.06.2017. 16:02 ] @
Iz tog razloga sam postavio i temu na furumu, zato sto ja nisam siguran da li je to dozvoljeno, naravno da bi linkovi bili ka razlicitim stranama moga sajta.

A svaki link dobijen sa njenog sajta, koji mislim da postoji od 2003 god, i veoma je posecen odmah plasira moju stranicu na vrh google pretrage.

Da ne bih napravio problem sebi, a naravno ni njoj, postavio sam temu da cujem vasa misljenja, i sugestije.
[ Zlatni_bg @ 16.06.2017. 03:27 ] @
Google svako malo menja algoritme. Nesto sto je juce radilo danas ne radi. Jedina zdrava logika je cist white-hat SEO. Dakle sve ono sto tebi deluje logicno i ne vuce na prevaru. Sve ostalo... mozemo do sutra da diskutujemo, niko od nas ne zna za sigurno. Postoji sansa da ti nesto prodje metar dana, i onda najednom puf, odose svi linkovi sa prve stranice na 50-u.

Nije neki savet ali otkad sam radio sajtove - samo white hat ako zelis da traje.
[ vlada.k009 @ 19.06.2017. 20:24 ] @
Hvala puno ljudi, hvala svima , nzm sta da radim... razlicita su misljenja tako da sam i dalje u nedoumici.
[ netVision @ 12.11.2017. 10:49 ] @
Možeš da dobiješ linkova koliko hoćeš sa njenog sajta nije to problem za tebe nego za nju. Ona gubi na reputaciji ako ima puno odlaznih linkova sa svog sajta ka lošije rangiranim sajtovima google zna da ona onda radi link building. Pasce joj Domain Authortiy i onda ti linkovi neće biti tako kvalitetni. Brzo si napredovao zato što nema velike konkurencije. Gledaj kao što reče pavlito88 da sa različitih stranica i sajtova dobijaš backlinkove sa različitim frazama ključnih reči npr. Izrada sajta, izrada sajta Beograd, Izrada sajta cena, najpovoljnija izrada sajta, izrada sajta u wordpress-u tada nećeš biti spam. Gledaj da dobiješ i po koji nofollow link da bi tvoja link building strategija bila što prirodnija.
[ Predrag Supurovic @ 12.11.2017. 11:33 ] @
Ima godina i godina kako je nofollow potpuno ignorisan.
[ vlada.k009 @ 15.11.2017. 21:53 ] @
Citat:
netVision:
Možeš da dobiješ linkova koliko hoćeš sa njenog sajta nije to problem za tebe nego za nju. Ona gubi na reputaciji ako ima puno odlaznih linkova sa svog sajta ka lošije rangiranim sajtovima google zna da ona onda radi link building. Pasce joj Domain Authortiy i onda ti linkovi neće biti tako kvalitetni. Brzo si napredovao zato što nema velike konkurencije. Gledaj kao što reče pavlito88 da sa različitih stranica i sajtova dobijaš backlinkove sa različitim frazama ključnih reči npr. Izrada sajta, izrada sajta Beograd, Izrada sajta cena, najpovoljnija izrada sajta, izrada sajta u wordpress-u tada nećeš biti spam. Gledaj da dobiješ i po koji nofollow link da bi tvoja link building strategija bila što prirodnija.Hvala drugari svima...

Nije bas kako Sasa kaze da nema konkurencije, ima konkurencije ... Mozda 10 - 15 sajta ( nisam brojao), za iste konkurentne reci. Ali link koji dobijem od nje plasira moju kljucnu rec u sam vrh pretrage.

I evo primera jednog web sajta koji ima msm peko 24 000 linkova ka raznim sajtovima, ima jak PR. odlicno SEO optimizovan pod kljucnim recima ,, Firme Srbija" evo linka

Bukvalno ne bira sajtove, vec izvesna uplata za upis sajta. Vec imam njihov link. ( dobro utice na poziciju )

Ja sam iz jednog razloga u nedoumici ( web sajt ima 24 000 linka postavljena ka razlicitim sajtovima uglavnom vodi na pocetnu stranu sajta bez odabira kome ce lik dati )

A ja zelim linkove sa jednog sajta na vise strana mog web sajta, odnosno 50 strana, od kojih bi svaka strana bila optimizovana za odredjenu ključnu rec.

U principu ako ovaj sa 24 000 linka nije izgubio na PR. Nebi trebalo ni ona ( moje neko misljenje) , ali sustina problema ( 50 linka na razlicitim stranama.) Mozda google okarakterise kao spam, ba budem kaznjen.

Ili u jos gorem slucaju napravim problema noj, ( 50 linka na razlicitim stranama mog sajta ali ipak je to isti sajt SUSTINA PROBLEMA )

[ Zoran Milovanovic @ 16.11.2017. 12:53 ] @
Google nece kazniti tebe, jer da je tako, onda bi svako mogao da sroza konkurenciju najobicnijim spamovanjem njihovih linkova sa link farm stranica...
[ vlada.k009 @ 16.11.2017. 17:01 ] @
Hvala puno Zorane, ne brinem samo ja za sebe, vec najvise zbog nje, ne bih da napravim problema noj jer ima jako popularan, i veoma posecen sajt koji postoji msm od 2003 god. I po nekoj statistici, broji izmedju 30 000 - 40 000 , organskih poseta mesecno.
[ Zoran Milovanovic @ 16.11.2017. 19:15 ] @
Ukoliko radis prirodno linkovanje, (polako i pazljivo) ne bi trebalo da naneses stetu ni njoj. Znaci ne u roku od 1 sata svih 50 linka ka tvojih 50 stranica da postavi. Ne da linkujes svoj proizvod - recimo "grejalice" sa njene "najbolja hrana za kuce" stranica itd.. Sve suprotno prelazi liniju i pitanje je vremena (sata ili godine) kada ce Google da primeti "neprirodnu" pojavu i kazniti nju, a samim tim i tebe jer ti je glavni izvor preporuka false... :)

Ovo sto si naveo gore (lik sa 24k linka) Google gleda sasvim drugacije od bloga, jer jednostavno nisu ista kategorija sajtova.

[ vlada.k009 @ 17.11.2017. 16:16 ] @
Hvala puno Zorane, znam jasno mi je o cemu pricas.

A posto sam ja da kazem pocetnik, u SEO, a vidim da si upucen po prilicno...

Sta je po tebi bolje da dobijem, jedan link sa njenog sajta, ili baner? Sta se bolje odrazi na poziciju?

I kako bih po tebi tih 50 stranica zazebno mogao da rangiram po odredjenoj kljucnoj reci?

Jer po odgovorima vise Vas na forumu, ne bi bilo dobro da ona uputi link na svaku moju stranicu.

Msm da sam samo jedan odgovor dobio, da mogu dobiti koliko god linka zelim i da to nije problem.

I zato sam bas naveo sajt sa velikim brojem odlaznih linkova koji iz iskustva znam da dobro utice na poziciju, ima jak PR. I izuzetnu poziciju na Googlu.
[ zlatnajabuka @ 04.01.2018. 10:57 ] @
ma samo sibaj linkove