[ igormil @ 19.06.2017. 22:11 ] @
Pre nekoliko meseci sam instalirao Win 7 mom prijatelju,HP PC sa pratećim drajverima koje sam skinuo sa HP-ovog sajta i sve je bilo ok do pre neki dan kada je počeo da mu se pojavljuje prozor sa porukom Display driver stoped...i računar se odmah restartuje.

Zbog čega se to dešava,šta može biti uzrok tome?

Igor
[ SASA M. @ 19.06.2017. 22:40 ] @
Kao moguci hardverski problem sa samom grafikom, pregrevanje grafike, hladan lem na memoriskom cipu ili gpu. Ima i nekih softverskih resenja jer neki put je ovo i do samih drajvera. potrazi po net-u ressenja, ne znam napamet web strane koje su spominjale ovaj problem.
[ ademare @ 20.06.2017. 01:34 ] @
Ne znam zasto bi koristio Hp drajvere, kada najbolje i najnovije imaju sami proizvodjaci cipova , Nvidia, Amd , Intel .

Inace i meni je pocelo da se to desava na Win7 pre nekoliko dana i primetio sam da se za sada desava samo na jednom Sajtu i Firefox-u ?! Procesor je APU , drajveri najnoviji koji postoje , a puca drajver na tom sajtu .

Nisam koristio neki drugi browser, a posto se za sada desava samo na tom sajtu , predpostavljam da je softverski problem i to do tog sajta .

Naravno kod tvog prijatelja moze biti bilo sta sto je naveo Sasa M. ali i ovakva neka glupost, kao sto se desava na mom kompjuteru .
[ okudadim @ 20.06.2017. 09:46 ] @
Pitanje od kada su ti drajveri sa HP-ovog sajta... definitivno probaj sa svežim drajverima sa sajta proizvođača čipa.
[ igormil @ 20.06.2017. 23:07 ] @
To su starije generacije brendiranih računara(HP) koje je čovek dobio iz Nemačke.Procesor je Intelov dual core, a memorija DDR2 3GB i integrisana grafika na matičnoj ploči.
MOžda bi najbolje bilo da se ubaci neka druga grafička kartica umesto integrisane.Nisam spomenuo da se problem uglavnom javlja na Skajpu.
[ ademare @ 21.06.2017. 11:17 ] @
Koliko se secam HP je u toj generaciji , najcesce koristio Q965 cipset . Nisu oni bili odusevljeni da omoguce Core 2 na 945g i slicno . To Hp ne radi .

Druga stvar je , da je to vreme kraja XP-a i pocetak Viste . Ne verujem da taj drajver legalno podrzava WIN 7 . Drajver sa HP sajta .

Uostalom , WIN 7 ima u sebi podrsku za te starije generacije intelovih cipsetova , pa ti tu drajver posebni i nije potreban .

Trece je naravno Skype , koji nece cesto da radi i na novim kompjuterima kako treba , a da ne pricam o tim "penzionerima " .