[ lega99 @ 30.06.2017. 12:43 ] @
Ne radi mi internet u Neonu, Manjaru, KaOS, SuSe TW zicno kacenje. Ne radi ni druga masina koja je isto zicno vezana na ruter. Situacija je apsurdna radi samo android telefon koji se okaci na ruter. Ne mogu da se okacim sa svojim USB wi-fi na ruter a android telefon jedini moze.
[ calexx @ 30.06.2017. 17:18 ] @
Čitam da TT ne radi na više mesta, da nije i kod tebe tako a telefon se kači negde u komšiluku? Kod mene nije radio internet na *ubuntu 17.04 i nije me zanimalo zašto, izbrisao sam ga ali na svemu ostalom radi.
[ Branimir Maksimovic @ 30.06.2017. 22:57 ] @
Ja sam imao situaciju sa mi zyxel ruter nije davao konekciju na 50% wireless uredjaja, dok je zica radila. Sumnjao sam na Windows jer se Linux sa laptopa kacio a Windows nije. Onda kupim nov android nexus 5 i nece da se nakaci,
Posumnjam na ruter kupim nov wr841N i sve proradi.
[ lega99 @ 04.07.2017. 00:06 ] @
Problem je resen, dobio sam na moje pitanje odgovor od TT da ih je nadprovajder odsekao. U to vreme isli su napadi na win masine ali i napadi na linux masine o kojima se nesto nije pisalo.
I dalje mi nije jasno kako mobilni sa adnroid OS je isao na Facebook bez ikakvih proglema, moja zena je ladno goolala isla na facebook i gledala klipove sa YT a mobilni zakakcen na na moj ruter,
proverio sam. Koje su to putanje i sheme (djavolska rabota) kad ova cuda uprkos odsecanju TT od nadprovajdera idu ladno po netu. Sad ocu da predjem na SBB ali ne znam da li su stanari dali saglasnost
da SBB udje u ulaz. Ne znam zasto SBB forsira provlacenje nove optike kad ima sve od TT koji je u stecaju i sigurno bi im prodali barem delove razvucene optike po ulazima zgrada.
[ Branimir Maksimovic @ 04.07.2017. 01:09 ] @
Pa ako telefon provali da ne moze da izadje na net preko wireless-a automatski se switchuje na mobilni net.
[ lega99 @ 04.07.2017. 21:45 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic: Pa ako telefon provali da ne moze da izadje na net preko wireless-a automatski se switchuje na mobilni net.

Daj pojasni malo, ne kapiram. Telefon je sve vreme bio zakacen na moj ruter, proveravao sam u setovanju. Kad ne moze da se zakaci na moj ruter ako nadje neki AP ili ruter koji je
dzaba on se zakaci. Kako se to switchuje na mobilni net i sta je to, meni stalno pise da je okacen na moj ruter. Moj mobilni nije na racunu nego doplata i nemam nikave posebne pakete.
Zena je sve vreme bila u mojoj sobi ili svojoj i besomucno setala po facebooku a ja lupao glavu sto ne radi net.
[ Branimir Maksimovic @ 04.07.2017. 21:49 ] @
Pa vidi. Cak iako imas prepaid imas net na mobilnom ako nisi iksljucio. Telefon je na ruteru i ne moze da izadje na net. Onda bar na mom ne iskljucuje se sa rutera nego pokaze usklicnik pored wireless ikonice i onda se prebaci na mobnet.
Mozda kod tebe to nije slucaj ali ako si otsecen sa interneta nema sanse da nesto prodje a nesto ne. Osim, naravno ako nisi otsecen, ali tad bi ti radili i drugi uredjaji. Nema tu mnogo filozofije. Pogledas na ruteru jel si dobio IP (ako nemas staticku)
koji ti je dns dodeljen , koji gateway, sve to pise na stranici rutera. Ili ako nemas net i to pise.
[ Zoran Milovanovic @ 04.07.2017. 22:33 ] @
Branimire, nije u tome caka. Stvar je u tome sto on verovatno nije pokusao iste sajtove (koja je koristila njegova supruga) otvori na svom racunaru.
Citat:
lega99:
Problem je resen, dobio sam na moje pitanje odgovor od TT da ih je nadprovajder odsekao.

Citat:
Da li to postoji problem sa Targo rutiranjem ka svemu sto nije SOX? (tj ka skoro svim stranim sajtovima koji nisu google i youtube)

Citat:
Mnooogo sajtova ne radi. Pisao sam im na mail, nadam se da ce srediti problem.

Citat:
Pariske komune ne radi... prikazuje da ima pristup internetu ali ne radi...

[ Branimir Maksimovic @ 04.07.2017. 23:33 ] @
Pazi ovo je rekao : "Ne radi mi internet u Neonu, Manjaru, KaOS, SuSe TW zicno kacenje."
Za mene to znaci ne radi ni jedan sajt,tj nema interneta. Sad ispada da ima internet ali da su mu neke rute odsecene ;p
[ maksvel @ 05.07.2017. 12:58 ] @
Malo sam raskrčio temu i zaključao, nema potrebe da se dalje širi priča.