[ new_username @ 19.07.2017. 20:39 ] @
Imam Joomla sajt čiju root stranicu (login) testiram na dva računara. Jedan je na serverskoj strani, a drugi je virtuelna mašina.
Da sajt imam MySQL bazu. Root stranica funkcioniše na računaru koji je virtuelna mašina (otvara tu stranicu uspješno u brauzeru), dok na računaru koji predstavlja server ne funkcioniše. Da li je možda problem to što na virtuelnoj mašini nemam instaliran antivirus, dok na serveru imam? Takođe, maksimalna definisana dužina lozinke na MySQL na serverskoj strani je 7, ali iz nekog razloga, duže lozinke rade na virtuelnoj mašini.

Da li neko zna u čemu je problem?
[ agvozden @ 20.07.2017. 15:00 ] @
Bolje to pitaj u Joomla forumima...

U svakom slučaju, dao si premalo podataka. Da bi se problem rešio, treba prvo naći šta je problem, šta je uzrok problema, a to je ponekad najteže.

Dakle, šta znači "ne funkcioniše". Da li kada odeš kod automehaničara ti kažeš - ne funkioniše, ili kažeš da imaš problem sa kočenjem, curenjem ulja... ?
[ mjanjic @ 21.07.2017. 01:44 ] @
Za Joomla sajt na serveru moraš videti sa administratorom servera (osim ako ti imaš administratorski pristup).
Na serveru nije baš tako jednostavno kao na lokalu (svejedno da li je virtuelna mašina ili XAMPP/WAMPP), jedino ako i na virtuelnoj mašini imaš instaliran serverski OS identičan onom koji imaš na serveru.

Na serveru je potrebno kreirati bazu i u Joomla instalaciji definisati parametre pristupa bazi (configuration.php), što si morao uneti pri instalaciji Joomla CMS-a. Moguće da si uneo pogrešne podatke pa ti izbacuje grešku ili čak praznu stranu.

Dakle, za instalaciju na serveru ti mora administrator kreirati bazu i dati parametre pristupa, koje potom uneseš u polja pri instalaciji Joomla CMS-a, a takođe ti Joomla mora biti u javno dostupnom direktorijumu na serveru da bi uopšte pokrenuo instalaciju (to pretpostavljam znaš), takođe za taj direktorijum moraju biti postavljena određena prava pristupa (ne bih ovde da idem u detalje, imaš na stackoverflow poprilično o tome).
Takođe, instalacija ume da zaglavi pri prvom pristupu bazi ako se u php.ini "maximum_execution_time" ne postavi na veću vrednost od podrazumevanih 50 (obično stavim 200 ili više).