[ dakuri @ 20.07.2017. 13:13 ] @
Hteo bih preko webshopa da kupim neke stvari. U dogovoru sa njima robu ce poslati u njihovu poslovnicu u Budimpesti. Ja zatim dolazim u Budimpestu placam i preuzimam robu. Koliko sam ih shvatio izdace mi racun sa pdvom. Da bih to dobio morao sam da se registrujem na sajtu kao firma iz Srbije. Ja imam postojecu firmu koja je aktivna u Srbiji i nju sam registrovao na sajtu. E sada ne znam koja je dalja procedura. Od njih dobijam neki papir Blue Form.Ne bih voleo da napravim neki prekrsaj. Nije neka velika kolicina robe niti suma para. Vise je to sto toga nema da se kupi u Srbiji.

[ ademare @ 20.07.2017. 22:54 ] @
Postoji limit koliko minimalno mora da bude racun da bi se mogao ostvariti povracaj PDV -a Madjarskog .

Koliko se secam minimum je 50.000 Forinti bruto , tj. sa PDV-om . Znaci nesto oko 165 Eura . PDV je 27 % . Treba da dobijes formular za povracaj PDV-a i racun sa detaljnom strukturom koliko je PDV itd. To se overava na granici od strane Madjarske carine , da se roba stvarno iznosi iz EU .

E sad ne znam zasto to radis kao pravno lice, i da li ima nekakve razlike u Madjarskim papirima . U domacim ima sigurno , jer za pravna lica ne postoji skraceni postupak za carinjenje kao za fizicka lica .