[ Flo @ 20.07.2017. 17:08 ] @
Da li postoji mogucnost umrezavanja dva cisco rutera preko interneta. Ne znam da li sam ruter u sebi ima opcije umrezavanja sa drugim. Imam dve kancelarije na dva razlicita mesta i obe imaju isti cisco ruter za internet. Ideja je da racunari i printer iz jedne i racunari iz druge kancelarije budu na "lan" mrezi kako bi mogli da se umreze i kako bi iz kancelarije 1 mogao direktno pristupiti printeru u kancelariji 2, a da pri tom ne mora neki od kompjutera u kancelariji 2 biti ukljucen.

Nadam se da nisam mnogo ukomplikovao.
Hvala
[ nkrgovic @ 20.07.2017. 19:41 ] @
Da. :)

Zavisi koji su ruteri i koju licencu imaju, treba ti neka vrsta VPN-a, verovatno IPSec. Ako imas Cisco na oba kraja mozes posle da dignes i GRE preko toga, da ti lepo prolazi i broadcast-i i bonjour i sve.
[ Flo @ 21.07.2017. 09:12 ] @
Da li postoji neka sema za povezivanje ili tako nesto? Nisam bas nrsto vican u ovome da bi mogao na osnovu ovih informacija to sam da uradim?
[ Qazio @ 21.07.2017. 09:52 ] @
Cim si spomenuo semu povezivanja za tako nesto, mislim da je bolje da angazujes nekoga da ti to uradi nego da nepotrebno gubis vreme (trebace ti mnogo vremena da shvaris sta sve treba da uradis, a na kraju kad zavrsis nikada svoje steceneo znanje neces ponovo upoterbiti).
Takodje ne zaboravi da za tako nesto ti trebaju i stampaci sa mreznim kartama na sebi.