[ jaskojsako @ 25.07.2017. 16:26 ] @
Pozdrav
imam jedno pitanje u vezi formata brojeva.Bazu punim preko forme.
Ovo je primjer za samo jedan texbox

Kod:
Private Sub TextBox8_Change()
TextBox9.Value = TextBox8.Value / TextBox7.Value * 100
End Sub

Djelim dva texbox i mnozim sa 100 da dobijem osnovicu
i dobijem rezulat u formi primjer samo 15.12456 a u bazu mi unosi 1512466789,00

Kako da formatiram brojeve ako moze da mi upise u bazu 15.12 bez obzira na regionalno podesavanje,pretpostavljam da mi to stvara problem.
Da li u formi na texbox ili da pri snimanju uradim obracun texboxa
Hvala
[ jaskojsako @ 26.07.2017. 08:40 ] @
Molim admina lock tema rijeŇ°eno je.
Hvala.