[ Milan Kragujevic @ 28.07.2017. 12:38 ] @
Aktivirao sam dodatak VipDrop 25GB, uz koji dolazi neograničen internet ka tom servisu, kao i ka Google Drive, Dropbox, OneDrive, mada to nije ni bitno jer sam koristio samo VipDrop. Znam da saobraćaj važi samo unutar njihove aplikacije, stoga sam samo aplikaciju i koristio.

Hteo sam da uploadujem bekap od oko 15 GB na servis, a pošto mi je jedini internet koji mi je dostupan zapravo MadNet-ov WiFi od 10/2, a 4G kod Vip-a je 60/20 očigledno sam se odlučio za Vip 4G.

Međutim, tu nastaju problemi, konkretno skinuo sam njihovu klijent aplikaciju na iPhone i MacBook, i pokrenuo sam tethering preko USB-a, i pokrenuo sam aplikaciju. Podesio sam sync folder i ono je počelo da sinhronizuje munjevitom (za mene) brzinom od 2.5MBps, dakle oko 20 Mbps.

Ja sam uploadovao nekih 1.3 GB i onda je nastao problem -- nisam imao više ništa preostalog saobraćaja na telefonu.

Zvao sam njihov korisnički servis, pre i posle uploada, prvo su mi rekli da se "definitivno ne troše glavni megabajti pre megabajta iz vipdrop paketa", a zatim su mi to isto rekli i prijavili su problem, ali evo niko mi se ne javlja a ja idalje nemam internet pristup.

Inače, šta je interesantno, je da oni zapravo uopšte ne dozvoljavaju pristup VipDrop servisu, čak ni sa telefona, ako nemam megabajta interneta. A recimo Moj Vip aplikaciji mogu da pristupim i sada, kada imam 0 megabajta.

Stoga da li je problem kod njih (što ja mislim da jeste) ili sam ja napravio neku grešku? Prilažem arhiviranu stranicu [1] gde se može pročitati da "Dodatak VipDrop 4GB omogućava 1GB besplatnog surfa unutar VipDrop servisa, dodatak VipDrop 10GB omogućava 5GB besplatnog surfa unutar VipDrop servisa, dok za sve ostale dodatke besplatan surf je neograničen.". Pošto sam ja kupio 25GB dodatak, i imam potvrdne poruke o tome, mislim da mi sleduje makar tih 25GB za upload, da ne spominjem "neograničen" pristup (iako znam da je tehnički nemoguće nuditi neograničeno bilo šta preko 4G mreže u ruralnim mestima, opet mi je jako neiskreno od njih da se tako reklamiraju).

[1] http://archive.is/DfZc5

Pozdrav i hvala na odgovorima.
[ djoka_l @ 28.07.2017. 13:14 ] @
Pa ti nisi koristio VipDrop sa telefona, nego ti je telefon koristio kao ruter. Da si uploadovao podatke na telefona, pa sa njega prebacio na VipDrop, verovatno ne bi bio problem. Takođe, verovatno ne bi bio problem ni da si imao GSM dongle na macu, pa onda radio sync sa maca.

Ovako, ti si koristio tethering da sa maca izađeš na internet. Takvo je bar moje tumačenje.
[ Milan Kragujevic @ 28.07.2017. 13:26 ] @
Hvala na odgovoru. Pre svega, ne mogu da na iPhone prebacim ZIP nikako, stoga to odmah otpada. Osim toga, sa njihove strane, kakve veze ima da li sam koristio telefon ili računar, kad sam pristupao preko njihove aplikacije (slika 1), koju mi je njihov sajt ponudio. Osim ako nisu namerno podesili desktop app da koristi drugi API koji se naplaćuje, u tom slučaju ću da sačekam još 4 dana da počne novi obračunski period pa ću da uploadujem sa android telefona ali predpostavljam i skoro sam siguran da će mi opet pojesti sve megabajta, jer ni na telefonu ne mogu da otvorim Vip Drop više, znači samo bela stranica i spinner...

slika 1:

[ djoka_l @ 28.07.2017. 16:12 ] @
Pa ti si dobio besplatan VipDrop koji je vezan za pretplatu po određenom broju iz VipDrop aplikacije. Kada to radiš sa računara, ne koristiš VipDrop aplikaciju na telefonu nego samo internet rutiranje.

Zamisli da imaš 10 telefona na Vip mreži, a da si samo za jedan telefon kupio paket. Da li pčekuješ da ćeš sa svih telefona imati besplatan pristup, ili samo po onom broju za koji si kupio paket?
[ Milan Kragujevic @ 28.07.2017. 16:36 ] @
Izvinjavam se ako grešim, ali ne mislim da razumete problem. Nije više ni bitno što mi je pojelo megabajte, ja ni na telefonu nemam besplatan pristup aplikaciji. Osim toga, problem je što oni nisu napisali nigde, čak ni sitnim slovima, da se klijentska aplikacija za Mac OS koja se isporučuje uz website vipdrop.vipmobile.rs zapravo ne uračunava u taj bonus. A tako su mi lepo poturili da skinem aplikaciju.

Inače nisam ništa dobio besplatno, plaća se 290 din mesečno.
[ mjanjic @ 28.07.2017. 22:34 ] @
Aplikacija sa računara koristi telefon kao što bi koristila i bilo koji WiFi ruter, problem je što se ne poveže sa aplikacijom na telefonu, tako da podaci sa telefona idu kao "surf" podaci. Međutim, "surf" je praktično neograničen uz taj dodatak, pa je tu pitanje šta je prouzrokovalo problem.
Možda si ti uzeo dodatak, ali ti nisu "surf" postavili na neograničeno, nego je ostao npr. 1GB, zato ti je sve i puklo na 1.3GB (pustili te malo preko ograničenja).

Samo im pripreti raskidom ugovora (za sve brojeve ako ih imaš više) ili šta već, da vidiš kako će da reše problem.
[ Milan Kragujevic @ 29.07.2017. 12:00 ] @
Resen je problem, vraceni su mi megabajti, i aktiviran je paket VipDrop i jos su mi poslali savete za bolji menadzment megabajta. Sve u svemu proslo je OK.

[ Milan Kragujevic @ 06.08.2017. 13:50 ] @
Ispravka: Nisu popravili problem, jer mi je opet pojelo 2 GB ovaj put Download saobraćaja sa VipDrop servisa. Tražim raskid ugovora na osnovu kršenja uslova korišćenja servisa VipDrop.
[ Dexic @ 06.08.2017. 13:56 ] @
Da nisi mozda izbrisao proxy ili menjano pristupnu tacku za internet?

Sta ti telefon kaze da je iskoristilo internet, posto si preko njega koristio? Da li je sav saobracaj sa VipDrop aplikacije?
[ Milan Kragujevic @ 06.08.2017. 14:21 ] @
Nisam brisao proxy, ne znam ni da može pristupna tačka da se menja na iOS. Telefon mi ništa ne prikazuje jer ne znam gde da pronađem šta je potrošilo koliko podataka, to je iPhone. Barem ja ne znam, možda i može. U svakom slučaju, opet sam prijavio problem, još mi ona žena na telefonu kaže kao "PA NE VIČITE NA MENE NISAM JA KRIVA PREKINUĆU RAZGOVOR AKO SE NE SMIRITE!!!!!!!" a pritom ja ne vičem, ali dobro. Prozvao sam ih na Twitter-u, i evo da priložim sporne uslove:

"Dodatak VipDrop 4GB omogućava 1GB besplatnog surfa unutar VipDrop servisa, dodatak VipDrop 10GB omogućava 5GB besplatnog surfa unutar VipDrop servisa, dok za sve ostale dodatke besplatan surf je neograničen." - http://korisnicki-servis.vipmo...obraaja-unutar-VipDrop-dodatka

[ djoka_l @ 06.08.2017. 14:36 ] @
Izvini, ali to što radiš je jako glupo. Koristiš mobilni telefon za tethering što je najskuplji mogući internet. To što su ti ponudili aplikaciju za desktop, ne znači da mobilni možeš da koristiš kao ruter, nego da sa desktopa možeš sa svoje kućne mreže da pristupaš cloud servisu. Svako normalan ima u svojoj kući internet i telefon pristupa internetu peko WiFi kada god može. Internet tarifni dodaci na bilo kojoj mreži su POSLEDNJA opcija za pristup internetu u momentu kada nemaš nijednu drugu opciju...
[ Milan Kragujevic @ 06.08.2017. 14:40 ] @
@djoka_l Jel ti možda radiš za Vip? KAKVE veze ime da li je glupo ili ne, ako su obećali nedvosmisleno bez sitnog teksta, DA NUDE NEOGRANIČEN INTERNET KA NJIHOVOM SERVISU, za što bih ja koristio 10Mbps net kad mogu deset puta brži, tj. VIP-ov 4G neograničeni od 100 Mbps. Osim toga, evo sad ću ceo film da odgledam preko telefona, preko mobilne aplikacije, pa ćeš videti da će mi isto skinuti gigabajte interneta, iako sam koristuo tu FAMOZNU aplikaciju koja očigledno ima neka magična svojstva čim može da čini ono što desktop app ne može, a između toga da se ne tarifira saobraćaj kroz nju.

Inače, film je TPB: AFK tako da to nije copyright infringement jer je film licenciran pod CC:BY-NC-SA licencom.
[ djoka_l @ 06.08.2017. 14:45 ] @
Ne radim za VIP ali imam ćerku tvojih godina. Kada sam joj prebacio karticu sa prepaid na postpaid odabrao sam joj paket sa 500MB besplatnog interneta. Objasnio sam joj da sa tim paketom ne može iz škole da gleda youtube klipove jer će brzo potrošiti sav saobraćaj, na šta je ona počela da se buni da joj onda internet i ne treba. Onda sam joj dao izbor - da ostane na prepaid i da NIKAD nema internet ili da dobije 500MB i da IMA INTERNET kad nema mogućnosti da se kači na WiFi. Naravno, tada je pristala i prvi mesec je za 5 dana spucala sav saobraćaj. Posle toga je shvatila neke stvari, pa kada je uspela da rastegne internet na 15 dana, povećao sam joj saobraćaj na 1GB. Sada uspeva da ima internet ceo mesec.

Pamet u glavu, taj paket koji imaš je OK, koristi ga onako kako je predviđeno i prestani da tražiš rupu u saksiji.

Koristi VipDrop SAMO sa mobilnog i pazi na saobraćaj.
[ Milan Kragujevic @ 06.08.2017. 14:55 ] @
Dobro, vaše stoji. Ili tvoje, ako nećete da vam/ti persiram. U svakom slučaju, neka mi vrate 250 din i neka mi vrate saobraćaj, mada ovo drugo ne moraju, ili ću da tražim raskid ugovora, jer su lažovi. JESTE da to MOŽDA niko nije zamislio kao ništa drugo sem sredstvo za šišanje ovaca koje su neme i gluve i slepe pa ne znaju šta im se dešava. Ali ako im plaćam redovno te račune od 3500 din onda očekujem da budu iskreni i da me ne smatraju ovcom jer to nisam. Prevarant možda jesam, ali ako sam ja onda su i oni, i to dupli, jer ja plaćam a oni pare uzimaju. Ako ima plaćam očekujem neki nivo usluge za to, a oni to očigledno neće da mi daju. Jedini razlog zašto koristim njihov servis je zbog tog obećanja, da nije tog neograničenog saobraćaja plaćao bih Google Drive gde za 125 din mogu da dobijem 100 GB prostora i naravno 0 KB saobraćaja, tj. sve se plaća, ali barem znam na čemu sam. Hvala na odgovoru, ja ću da istrajem u svom žaljenju jer mi je samo to i ostalo. Pritom, nisu oni neki jadni siromašni dobrovoljni mučenici koji mi poklanjaju terabajte pristupa za 0 din mesečno, već zarađuju i to debelo stoga ne vidim zašto bih imao trunku simpatije za njih.
[ djoka_l @ 06.08.2017. 15:32 ] @
Što se persiranja tiče, ja imam 51 godinu, ti 17. Ja, u svakom slučaju neću da ti persiram, a ti kako hoćeš. Cela ova tema me podseća na dete u prodavnici koje se baca na pod i vrišti, zato što roditelj ne želi da mu kupi čokoladnu bananicu.

Ti možeš slobodno da otkažeš paket. Možeš i da tresneš mobilni o pod pa da ostaneš i bez interneta i bez telefona. Zbog tih 250 dinara Vip neće propasti, ali ćeš ti ostati bez paketa koji ti je možda dobar. Stara poslovica glasi: kada čovek sa iskustvom sretne čovaka sa novcem, čovek sa iskustvom ode sa novcem, a čovek sa novcem ode sa iskustvom. Nisi dobio to što si mislio da ćeš dobiti, nisi uspeo da zezneš sistem. Nauči nešto iz tog iskustva, ili nastavi da se duriš i bacakaš po podu. Čisot da stavim u kontekst, kutija cigareta koje ja pušim košta 260 dinara, tako da meni ode u dim svakog dana onoliko koliko si ti platio iskustvo.

Jedna poučna pričica - na drugoj godini ETF-a dobili smo pristup sistemu, ali smo imali ograničenje od 6000 EPS (ekvivalentne procesorske sekunda). Sa tim limitom smo imali oko 50-100 sati rada na sistemu. Tada nam je profa rekao - mogli bismo da vam damo i neograničen pristup, poenta je u tome da se naviknete da ćete uvek imati nekakvo ograničenje resursa, pa pametno planirajte.

Dakle, šta god radiš imaćeš ograničenje, da li disk prostora, ili brzine procesora, ili saobraćaja na mreži. Zato iskoristi ovo iskustvo na pametan način...

[ bachi @ 06.08.2017. 16:27 ] @
Nema persiranja na forumima.
[ Milan Kragujevic @ 06.08.2017. 17:38 ] @
Nema potrebe da me nazivaš detetom koje vrišti na podu prodavnice, jer se radi O OZBILJNOJ FIRMI KOJA OČIGLEDNO ILI NE ZNA DA NAPRAVI FILTER PRENOSA PODATAKA ILI NEĆE, pa šiša ovce dok se ne žale, a i kada se žale.

Nemam nameru da razbijam telefon o pod ili tako nešto, a ograničenja sam svestan, ali u ovom slučaju ne piše "Neograničen prenos podataka. ****25 GB pa se brzina uspori na 50 Kbps", već piše samo da je "Neograničeno". U svakom slučaju, treba da ili izmene pravilnik ili da ta usluga stvarno postane neograničena.

Trebaće mi pomoć foruma ako budem trebao da pišem prigovor RATEL-u, zato sam na neki način i otvorio temu, mada sam stvarno bio ubeđen da negde grešim pošto mi tarfiraju besplatan saobraćaj. Oni su mi sami rekli da ne grešim nigde i da to treba da bude besplatno, i to idalje pričaju, tako da ne vidim u čemu je problem.

Problem nije u tethering-u, jer da se razumeš u to kako to funkcioniše, video bi da oni ne mogu da razlikuju da li je pristupano preko telefona ili preko računara, a inače ne mogu da vide ništa osim da sam uspostavio https konekciju ka 148.251.167.158, i ništa drugo. Servis nije njihov već je u vlasništvu KOOFR d.o.o. iz Slovenije.
[ anon115774 @ 07.08.2017. 08:21 ] @
Citat:
Milan Kragujevic: Trebaće mi pomoć foruma ako budem trebao da pišem prigovor RATEL-u, zato sam na neki način i otvorio temu, mada sam stvarno bio ubeđen da negde grešim pošto mi tarfiraju besplatan saobraćaj. Oni su mi sami rekli da ne grešim nigde i da to treba da bude besplatno, i to idalje pričaju, tako da ne vidim u čemu je problem.


Gubljenje vremena. U Ratelu ce, isto kao i u NBS-u, isto kao i u svakoj drzavnoj firmi gde rade iskljucivo paraziti, samo da proslede tvoj prigovor VIP-u, ovi ce da sklepaju odgovor i posalju natrag i Ratel ce onda to sve tebi da prosledi i kaze "evo, vidi sta kazu" i to je to. Tu se prica zavrsava.
[ Dexic @ 07.08.2017. 16:24 ] @
Ti bas bas bas nemas nista iskustva, nego uvek samo pricas napamet iz teorije........ da je to neverovatno :)
[ anon115774 @ 08.08.2017. 13:15 ] @
Izvoli pa ti reci iz iskustva a ja cu u medjuvremenu da skeniram pola kila papira koje sam dobio od Ratela a koje su oni samo uzeli od operatera i prosledili meni :)
[ Dexic @ 08.08.2017. 21:09 ] @
Prvo odgovori zasto si pricao napamet ono oko kartica, a kada sam ti pokazao zakone koji kazu drugacije ti cutao, i ni da priznas da si obmanuo ljude neistinom :)

A ovo za RATEL, ti pricas o teoriji, u praksi je nesto drugo.
[ anon115774 @ 09.08.2017. 08:09 ] @
Dakle, cekamo da nam objasnis sta je to drugo? Kao sto rekoh, ja imam pola kile papira koje su samo prosledili od operatera bez da su prokomentarisali bilo sta.

P.S. A sto se kartica tice - dovoljno sam dugo u tom poslu da mi ne trebaju zakoni. Ja nisam kao ti da ako sam se vozio mnogo puta avionom mislim da umem da vozim avion.
[ Branimir Maksimovic @ 09.08.2017. 08:30 ] @
Mislim da vip ne govori istinu kad kaze da je vipdrop servis besplatan. Jer kakve veze ima ako se servis koristi sa telefona ili se rutira sa kompa? Kako uopste to mogu da razlikuju? Oni mogu da detektuju da njihov telefon pristupa servisu a dal telefon rutira ili ne to ne mogu da detektuju
sve dokle se dati servis koristi.
[ djoka_l @ 09.08.2017. 08:42 ] @
Pa Branimire, kako je moguće da sa jednog računara možeš da radiš ssh na drugi bez lozinke, a neko drugi ne može to isto sa svog računara. Naravno, tako što si razmenio ključeve. Da bi se sa telefona pristupilo VipDrop servisu, ne treba nikakva lozinka, ključevi su već razmenjeni. Kada pristupaš sa računara moraš da se loguješ. Naravno da Vip zna kada se koristi telefon za pristup servisu, a kad ne.
[ Branimir Maksimovic @ 09.08.2017. 08:45 ] @
Pa pazi, ne znam kako ulazi na servis ali znam da ako ima ssh kljuc onda moze da udje sa bilo cega sto ima dati kljuc i uvek ce da vidi ip adresu telefona. Dakle nije problem u tome nego oni beleze protok i kad ide servis. Ili to ili originalni poster nije razumeo sta tacno treba da uradi kako bi servis bio besplatan.

edit:
jer totalno je nebitno da li telefon sam pristupa servisu ili rutira, ako to nisu eksplicitno napomenuli.

edit2:
setih se jos necega : macbook, tj MacOS non stop srce internet ako je ukljucen onaj advisor. A ako si zakacen preko mobilnog eto problema ;p

[Ovu poruku je menjao Branimir Maksimovic dana 09.08.2017. u 10:02 GMT+1]
[ Dexic @ 09.08.2017. 13:08 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic:
Mislim da vip ne govori istinu kad kaze da je vipdrop servis besplatan. Jer kakve veze ima ako se servis koristi sa telefona ili se rutira sa kompa? Kako uopste to mogu da razlikuju? Oni mogu da detektuju da njihov telefon pristupa servisu a dal telefon rutira ili ne to ne mogu da detektuju

Mogu da detektuju da li se radi tether ili pristupa direktno sa telefona ili MiFija.
Mislim da su samo nesto zeznuli i da se ne racuna besplatno protok, jer pise da i koriscenje aplikacije na racunaru ulazu u besplatan protok za Drop.

Citat:
Informer:
Dakle, cekamo da nam objasnis sta je to drugo? Kao sto rekoh, ja imam pola kile papira koje su samo prosledili od operatera bez da su prokomentarisali bilo sta.

Objasni zasto si obmanuo ljude prvo ti. Ja sam dao dokaze da nisi u pravu, i da sami zakoni mnogo zemalja kazu skroz suprotno od tebe.
Posle cu ja preci na dokaze za Ratka. Nemoj da bezis, nemoj da menjas temu, ti prvo.
[ anon115774 @ 09.08.2017. 14:57 ] @
Citat:
Dexic: Objasni zasto si obmanuo ljude prvo ti. Ja sam dao dokaze da nisi u pravu, i da sami zakoni mnogo zemalja kazu skroz suprotno od tebe.
Posle cu ja preci na dokaze za Ratka. Nemoj da bezis, nemoj da menjas temu, ti prvo.


Ako mi verujes ja se uopste ni ne secam o kojoj se tacno diskusiji radi posto je svaka diskusija sa tobom uzaludna jer je jedini tvoj cilj da mi objasnis kako se tvoje licno iskustvo razlikuje od iskustva miliona klijenata.

A sto se tice ovog "necu da se igram sa tobom u pesku" - malo sam prerastao to.
[ Branimir Maksimovic @ 09.08.2017. 15:35 ] @
"Mogu da detektuju da li se radi tether ili pristupa direktno sa telefona ili MiFija"

Pa mogu valjda ako znaju mac adresu ili telefon sam javlja, tako nekako. Ali mu onda servvis uopste ne bi radio sa kompa, umesto da trosi megabajte, mislim.
Medjutim, treba da vidi dal komp srce internet van tog servisa, sto je na MacOS-u sasvim izvesno.
[ Dexic @ 09.08.2017. 18:35 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic: "Mogu da detektuju da li se radi tether ili pristupa direktno sa telefona ili MiFija"

Pa mogu valjda ako znaju mac adresu ili telefon sam javlja, tako nekako. Ali mu onda servvis uopste ne bi radio sa kompa, umesto da trosi megabajte, mislim.
Medjutim, treba da vidi dal komp srce internet van tog servisa, sto je na MacOS-u sasvim izvesno.

Radi servis svejedno.

Citat:
Informer: Ako mi verujes ja se uopste ni ne secam o kojoj se tacno diskusiji radi posto je svaka diskusija sa tobom uzaludna jer je jedini tvoj cilj da mi objasnis kako se tvoje licno iskustvo razlikuje od iskustva miliona klijenata.

A sto se tice ovog "necu da se igram sa tobom u pesku" - malo sam prerastao to.


Tvrdio si da banke ne odgovaraju za placanje preko njihovih kartica, i da korisnici ne mogu uopste traziti povracaj od banke.
A gle cuda, izlistani zakoni i odluke vrhovnih sudova 15ak zemalja kazu suprotno :)

Vecina ljudi ima isto iskustvo sa Ratkom, napisu im isto sto i tebi, ali ipak se nekako resi vecina problema.
[ ademare @ 09.08.2017. 20:24 ] @
Evo ja se secam toga

Pitao neko , prodao nalog neke igre , preko ebay-a i tamo ga zeznuli , ostao i bez naloga i bez para . I kada sam mu napisao da to ne radi PP jer on ne stiti nematerijalne stvari, vec verovatno kupceva banka , onda me " strucnjaci i poznavaci " materije , grupno napali

Ja nisam imao zivaca da se sa njima ubedjujem , Dexic ima za to celicne zivce , plus naravno znanje , a lupali su samo tako , tipa jel kad dobijes krace pantolone , jel u banci ima komisija koja ih meri i dokazi tog tipa .

Na kraju se naravno ispostavilo Zahvaljujuci Dexic-u , da ekipa strucnjaka , nema veze sa zivotom
[ okudadim @ 10.08.2017. 10:29 ] @
Nažalost, ovo sa Ratelom je tužna istina...
[ Nelliot87 @ 10.08.2017. 19:33 ] @
koja je fora i ako mogu,nit iz dzepa nit u dzep kralo se uvek samo je valjalo sacuvavati.
[ Bradzorf012 @ 10.08.2017. 20:44 ] @
Pa, Milane šta da ti kažem, pao si na reklamu. Rizikujem da mi moderacija ponovo obriše post, ali istina o pljačkašima iz tzv. govnipa mora isplivati na površinu. Lopovska firma, nekorektni zaposleni, mi potrošači smo za njih samo ovce koje bi trebalo ošišati. Ni manje ni više. Koliko vidim, izgleda da su izuzeti i od zakonskog gonjenja. U nemoći da zaštitim sebe od tih lopova, mogu jedino da iskoristim tvoj topik i kažem:

UA LOPOVI. UAAAAAAAA. MARŠ IZ SRBIJE BAGRO NEOPEVANA.
[ Milan Kragujevic @ 11.08.2017. 02:26 ] @
>MacOS troši internet
Vrlo moguće, ali to nema veze sa problemom, jer mi servis nije radio kada sam potrošio sve megabajte, pritom sam ih potrošio koristeći dati servis, tako da očigledno ne filtriraju saobraćaj kako treba.

Poslao sam im mejl gde tražim raskid ugovora bez plaćanja penala jer mi na drugu žalbu već 6 dana nije odgovoreno.

[ Branimir Maksimovic @ 11.08.2017. 03:24 ] @
Kako god, musterija je uvek u pravu ;)
[ Milan Kragujevic @ 12.08.2017. 03:11 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic: Kako god, musterija je uvek u pravu ;)


Ne znam šta misliš sa ovime. Ne razumem zašto ih branite iako nema osnova za njihovo ponašanje. Inače još uvek skidaju megabajte, i još uvek ne odgovaraju na žalbu, danas idem u poslovnicu da im lično tražim raskid ugovora pošto očigledno da ne žele da odgovore na mejl.

Da sam ja uzeo paket gde piše neograničen internet i onda sitnim slovima "Punom brzinom dok se ne potroši svih 25 GB, posle toga 21 Kbps" i da sam u zabludi bio da je u pitanju stvarno neograničen internet, vi bi ste se hvatali za taj sitni tekst kao da je svetinja, i da je ugovor najviši zakon u našoj zemlji, a sada kada ugovor i sitni tekst kažu ono što meni ide u korist onda je "mani se tih budalaština"...

Krajnje nekorektno.
[ Branimir Maksimovic @ 12.08.2017. 04:15 ] @
Otkud ih sad branim? Ne kapiram sta si jos video iza izrecenog ;p
[ Zlatni_bg @ 12.08.2017. 05:13 ] @
Ja koliko znam, bar na MTSu, ranije nije postojalo filtriranje po MAC/IMEI ili bilo cemu, vec po broju telefona s kog se pristupa i APN-a. Isto tako, ne mora uopste da znaci da aplikacije koriste isti API na androidu/iosu i na macos-u. Mozda negde postoje sitna slova gde pise da je saobracaj "besplatan" za koriscenje samo preko mobilnih aplikacija, i iskreno, ne vidim nista cudno niti lose u tome. To sto gomila ljudi u zemlji zeli da koristi 4G internet kao alternativu stabilnim (stabilnijim, da ih nazovem) tipovima konekcije poput kablovske, xDSL, foptic, je vrlo cudna stvar koja vec duzi period postaje standard i nikad mi nece biti jasna. Okej, da sam na putu 15/30 dana, pa i da imam brda protoka na 4G, ali da skidam filmove? Koristim tu konekciju za bilo kakav kritican rad? Neka hvala, ja se i 5GHz wifi-ja plasim ;)

4G je nuzno zlo. Brzine koje se postizu istim opterecuju bazne stanice sve u 16 i jednostavno operaterima nikako nije u interesu da za male pare daju ogroman protok. Shvatite, to nije zamena internet liniji kod kuce. Koliko god neki mislili da moze to da radi u te svrhe.
[ Zlatni_bg @ 12.08.2017. 05:18 ] @
... da ne pocnem da pricam o tome sta se sve zove "cloud" servis danas i celoj fami oko te reci, oblak. Ljudi nisu svesni da je identicna stvar koja postoji vec decenijama, i da nikakvi "oblaci" ne postoje vec da je obican marketinski trik. Drugo, ne znam sto bi iko koristio te "vremenski neodredjene" storidz aplikacije gde zaboravis ili jednostavno ne platis mesec dana i ostanes bez podataka. Ili HDD na kucnom serveru, ili gdrive ukoliko se radi o <15GB podataka i miran si. Ostalo... meh.
[ Milan Kragujevic @ 12.08.2017. 05:28 ] @
Citat:
Zlatni_bg:
Ja koliko znam, bar na MTSu, ranije nije postojalo filtriranje po MAC/IMEI ili bilo cemu, vec po broju telefona s kog se pristupa i APN-a. Isto tako, ne mora uopste da znaci da aplikacije koriste isti API na androidu/iosu i na macos-u. Mozda negde postoje sitna slova gde pise da je saobracaj "besplatan" za koriscenje samo preko mobilnih aplikacija, i iskreno, ne vidim nista cudno niti lose u tome. To sto gomila ljudi u zemlji zeli da koristi 4G internet kao alternativu stabilnim (stabilnijim, da ih nazovem) tipovima konekcije poput kablovske, xDSL, foptic, je vrlo cudna stvar koja vec duzi period postaje standard i nikad mi nece biti jasna. Okej, da sam na putu 15/30 dana, pa i da imam brda protoka na 4G, ali da skidam filmove? Koristim tu konekciju za bilo kakav kritican rad? Neka hvala, ja se i 5GHz wifi-ja plasim ;)

4G je nuzno zlo. Brzine koje se postizu istim opterecuju bazne stanice sve u 16 i jednostavno operaterima nikako nije u interesu da za male pare daju ogroman protok. Shvatite, to nije zamena internet liniji kod kuce. Koliko god neki mislili da moze to da radi u te svrhe.Problem nema veze sa tethering-om, ne može da se pristupa servisu kada sam servis potroši sve megabajte ni preko mobilne aplikacije, jednostavno isključe sav net i ne radi ni ping ni vipmobile.rs ni ništa...

Ako oni nisu sposobni da nude tu uslugu, ili ako usluga tehnički nije moguća, neka prekinu sa reklamiranjem, a ne da prodaju maglu, tj. "oblak". Pritom napominjem da internet preko "žice" NEMAM, jednostavno ne može da se dobije jer ovde gde živim nema ni adresa ni žica, ni kablovske ni fiksnog, svi koriste ili MadNet WISP ili Alteko WISP ili Telenor/MTS/Vip 3G/4G mrežu a za televiziju ili OTA DVB-T2 ili satelitski program. Šta ja sada da radim, da ne koristim internet zato što eto telekom neće da dovede žice do moje kuće?

Sitna slova ne postoje, pročitao sam sve što se ima pročitati, čak sam gledao i na web.archive.org Vip-ov sajt, nema ništa što ukazuje ni pri bilo kom scenariju da je ograničeno samo na telefon, a i da postoji takva klauzula, nema veze jer ni preko telefona ne radi.
[ Milan Kragujevic @ 12.08.2017. 05:31 ] @
Citat:
Zlatni_bg:
... da ne pocnem da pricam o tome sta se sve zove "cloud" servis danas i celoj fami oko te reci, oblak. Ljudi nisu svesni da je identicna stvar koja postoji vec decenijama, i da nikakvi "oblaci" ne postoje vec da je obican marketinski trik. Drugo, ne znam sto bi iko koristio te "vremenski neodredjene" storidz aplikacije gde zaboravis ili jednostavno ne platis mesec dana i ostanes bez podataka. Ili HDD na kucnom serveru, ili gdrive ukoliko se radi o <15GB podataka i miran si. Ostalo... meh.


Ja Cloud koristim kao off-site backup, da ne bih morao da plaćam zakup servera, a sasvim slučajno Vip nudi "neograničen" (ili ne nudi, kao što smo videli) protok i veliki upload, a ko ne bi izabrao 50 Mb umesto 2 Mb? Nemam primedbe na rad MadNet-a, ali jednostavno tehnologija nije došla do toga da mogu da nude dovoljno jeftino 50 Mb upload. Više od 10 000 din mesečno košta 10/10 Mbps, proverio sam.
[ Zlatni_bg @ 12.08.2017. 05:38 ] @
Okej, a ti si trazio rupu u sistemu i cepao torrente direktno na "cloud" servis preko VPSa/cegagod da bi ih posle skidao preko "povlascenih" megabajta na svoj uredjaj? Ako jesi, zavidim ti na ideji, posto sam jedino to zakljucio da si radio iz svega sto si napisao ;)

Telekom uvek hoce da dovede zice do svacije kuce, u pitanju je cifra koja treba da se izdvoji za tako nesto. Necu da zvucim nadmeno, ali svi smo na jedan ili drugi nacin platili tu "taksu" gradnje telekomove infrastrukture.

WiFi i high-gain usmerene antene? Jos nisam cuo da postoji zaseok koji to nema. Na forumu imas brda ljudi koji se bave tim stvarima, cepaju male ubiquiti/mikrotik AP/routing uredjaje i sprovode internet i 20km u sumu ako treba. Isto tako, mislim da imas i flatrate 4G internet. Ako ti je tako potreban internet, zasto nisi uzeo adekvatan paket?
[ Zlatni_bg @ 12.08.2017. 05:42 ] @
Citat:
Milan Kragujevic:
Citat:
Zlatni_bg:
... da ne pocnem da pricam o tome sta se sve zove "cloud" servis danas i celoj fami oko te reci, oblak. Ljudi nisu svesni da je identicna stvar koja postoji vec decenijama, i da nikakvi "oblaci" ne postoje vec da je obican marketinski trik. Drugo, ne znam sto bi iko koristio te "vremenski neodredjene" storidz aplikacije gde zaboravis ili jednostavno ne platis mesec dana i ostanes bez podataka. Ili HDD na kucnom serveru, ili gdrive ukoliko se radi o <15GB podataka i miran si. Ostalo... meh.


Ja Cloud koristim kao off-site backup, da ne bih morao da plaćam zakup servera, a sasvim slučajno Vip nudi "neograničen" (ili ne nudi, kao što smo videli) protok i veliki upload, a ko ne bi izabrao 50 Mb umesto 2 Mb? Nemam primedbe na rad MadNet-a, ali jednostavno tehnologija nije došla do toga da mogu da nude dovoljno jeftino 50 Mb upload. Više od 10 000 din mesečno košta 10/10 Mbps, proverio sam.


50Mb/s upload zelis u Srbiji?! Pa sta mislis, koliko ima 99.9% domacinstava upload?!
[ Milan Kragujevic @ 12.08.2017. 05:45 ] @
>WiFi i high-gain usmerene antene?
Zar nisam napisao da koristim 5GHz WiFi, koji je 10/2.

>Okej, a ti si trazio rupu u sistemu
Znači rupa u sistemu je kada ovca ne želi više da je šišaju? I posle se pitamo zašto nam je ovako loše.

>Telekom uvek hoce da dovede zice do svacije kuce, u pitanju je cifra koja treba da se izdvoji za tako nesto.
Pa čim niko nije uveo telefon, i nema centrale niti DSLAM-a, očigledno da je cifra prevelika da bi bila isplativa.

>Isto tako, mislim da imas i flatrate 4G internet.
To ne postoji, mada mts nudi 100 + 6 GB za nove korisnike, pa ako raskinem ugovor sa Vip-om uzeću kod njih taj paket, očigledno da ne može da bude gore nego kod Vip-a. A inače i mts nudi svoj mts Disk, kao i Vip-ov Drop.
[ Milan Kragujevic @ 12.08.2017. 05:46 ] @
>50Mb/s upload zelis u Srbiji?! Pa sta mislis, koliko ima 99.9% domacinstava upload?!

Nema svrhe za ovakvim odgovorima. Dokle god smo zadovoljni sa time što imamo i ne želimo bolje nećemo ni dobiti bolje. Osim toga, ne interesuje me šta drugi imaju, mene interesuje šta mi je ponuđeno.
[ Zlatni_bg @ 12.08.2017. 05:54 ] @
Pa cisto sumnjam da je VIP zamislio da korisnici cepaju jeftine 1$/mnth VPSove da bi digli transmision-cli i koristili ih da skidaju torrente na njihov cloud servis ;)

Ne znam sta bih ti rekao, to sto ti zelis da radis je budzenje. Vidim da ti nije problem taj cloud prostor vec brzina skidanja fajlova sa interneta i sada trazis najbolji nacin da imas sto brzi net za skidanje fajlova, ali to radis na pogresan nacin. Okej, ideja je za desetku, to stoji, ali jednostavno nije namenjeno tome i neces biti zadovoljan rezultatima.

A ne znam bas ni sta ocekujes od 4G interneta tu gde nema fiksnih telefonskih linija. Ne verujem da su snazne bazne stanice, isto tako ne verujem da ces se usreciti sa 5GHz WISPom kako ga zoves, ali racunaj da je MadNet ili kogod zakupio odredjeni link i siba ga desetini korisnika. Ni 5GHz WiFi nije svetinja, airtime fairness, gomila klijenata, ne mogu ni oni da ti daju 100Mb/s kad bi im zauzeo gotovo celu jednu antenu time (sumnjam da je AC) po niskoj ceni. Sta da ti kazem, centar grada skup za zivot, komunalije, infostan... mozda tu kod tebe nije toliko, ali placas cifru na drugi nacin. Nemoj pogresno da me shvatis ali tako stoje stvari. Provajderu se vise isplati da sprovede opticke kablove kroz prostor gde imas 1000+ stanovnika po 1km^2 nego 10, nemoj za to da ih krivis.
[ Milan Kragujevic @ 12.08.2017. 05:59 ] @
Sve to stoji, ali meni je zapravo bitniji upload nego download, jer ono što ja radim je uploadujem bekap ili neki projekat ili nedajbože neki video snimak, na Drop, onda ga skinem na server (koji inače nije 1$/mnth već je 20$, jer treba minimum 2GB RAM-a da se pokrene Firefox i nxserver/NoMachine kako bih mogao da imam pristojan VNC na serveru i način da uopšte skinem nešto/uploadujem na Vip Drop.)

5GHz WISP u prevodu može da se prevede kao "Wireless Internet Service Provider (vidi https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Internet_service_provider ), a 5GHz je frekvencijski opseg pristupne tačke, to znam zato što su mi dali Mikrotik SXT Lite5 a da je 2.4GHz dali bi mi jeftiniji Lite2.

** izmena: Zaboravio sam da navedem, razlog zašto mi je bitniji Upload je što mi je 10 Mbps sasvim dovoljno za streaming sa Netflix-a, koji zamisli, plaćam, jer ne volim da mi stižu pisma sa pretnjama zbog kršenja zakona o autorskim pravima, a i dosta sam se zasitio toga dok sam držao BrowserPopcorn, ali mi 2 Mbps nije dovoljno za upload, i konekcija nije stabilna, dok je na 4G stabilnija. Takođe, živim pored termo elektrane pa su bazne stanice jako dobre jer Kinezi (CMEC, https://en.wikipedia.org/wiki/...hinery_Engineering_Corporation ) zahtevaju brz Internet, zbog tog razloga uopšte ovde i ima WISP-a...
[ bachi @ 12.08.2017. 07:40 ] @
Ko sa VIPom tikve sadi...
[ ademare @ 12.08.2017. 11:24 ] @
Nepotrebno se tema razvlaci , i razvodnjava .

Pratio sam , ali ne bas svaku rec , upravo zbog velicine teme .

Ostalo mi je nejasno posle svega kakav Raskid ugovora pokretac teme trazi ? Zakupio si net dodatak , od par stotina din , mesecno , taj dodatak Ne radi , kako si zamislio i ne produzavas taj dodatak i kraj price ?

Sve ostalo je razvlacenje pite
[ Tajmija @ 17.08.2017. 18:22 ] @
Citat:
ademare: Nepotrebno se tema razvlaci , i razvodnjava .

Pratio sam , ali ne bas svaku rec , upravo zbog velicine teme .

Ostalo mi je nejasno posle svega kakav Raskid ugovora pokretac teme trazi ? Zakupio si net dodatak , od par stotina din , mesecno , taj dodatak Ne radi , kako si zamislio i ne produzavas taj dodatak i kraj price ?

Sve ostalo je razvlacenje pite ;)Poeta je da se ustanovi zbog čega VIP evo drugi put za par meseci ima marketing koji nije u skladu sa zakonom? tačka:

3) informisanost - raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan
izbor i zaštitu od nepoštene oglasne poruke ili oznake na proizvodima koje mogu
potrošača da dovedu u zabluduvećina na ovom forumu zna kako funkcioniše mobilni internet i da je do juče 1mb bio 40 ili 60din, da bi danas dobili mobilni prenos unlimited mesec dana 100/50 pa i samo za njihov servis za par dolara. Nešto tu ne štima. + cloud space da ne zaboravim.

ali mnogi ljudi nisu informisani o tim vrstama tehnologije, pa padnu na jeftini marketing gde je sve FLAT, NEO, UNLIMITED...

tu treba država da reaguje, i oni koji zakone sprovode. Ah da, zaboravio sam... koja država, koji zakoni...

isto je za NEO tarife. Pre ikakve naznake o bilo kakvom FUP-u sam rekao da mora postojati neki limit, reklame su govorile 100% neograničeno, vip korisnički servis takođe. Opet je prekršen zakon i potrošači dovedeni u zabludu.

[ ademare @ 17.08.2017. 20:32 ] @
Meni pises ?

Na forumu o temi Neo tarife - VIP , su me mnogi clanovi napali , kada sam napisao da ocekujem zloupotrebe , od strane VIP-a kao sto su i ranije bile, kada su ljudima koji nemaju 3G telefon stizali basnoslovni racuni za prekoracenje interneta .

Tada sam dobio gromoglasan epitet , da sam Negativan , prema divnom VIP-u , velikom dobrotvoru Srbije .

Pisao sam istina u drugoj temi i o zakonu o zastiti potrosaca, gde se nepostojeca trula drzavica, postavlja u ulogu nemog Posmatraca dogadjaja, a da je u realnosti Sudska zastita Prvo i Poslednje resenje !

Jos da vidim ko ce da se parnici sa Vipom za par stotina ili par hiljada dinara .
[ Milan Kragujevic @ 18.08.2017. 09:14 ] @
Još uvek ništa, nije ni rešen problem niti odgovoreno na problem, niti je nešto rečeno povodom zahteva za raskid ugovora, a ratel je prihvatio prigovor. Inače danas mi je iPhone crko, tj. prestao je da se pali i kada uradim restore neće da izvrši registraciju, odnosno pojavi se home screen i onda se restartuje i opet traži setup. Tako da eto, veri haj kvoliti.
[ Milan Kragujevic @ 19.08.2017. 11:03 ] @
Jeeej, stigao je odgovor na mejl!

Citat:
Poštovani XXXXXXXXX,

Nismo u mogućnosti da realizujemo raskid pretplatničkog odnosa za Vaš broj XXXXXXXXXXXXXXX bez obračuna ugovorne naknade, jer nisu učinjene nepravilnosti i povreda pretplatničkog ugovora.

Proverom ostvarenog GPRS saobraćaja na Vašem broju utvrdili smo da je celokupan ostvareni saobraćaj u okviru mesečne pretplate, obračunat bez nepravilnosti u skladu sa korišćenjem usluga. Saobraćaj koji ste koristili za surf u okviru VipDrop paketa nije obuhvaćen obračunom, već je sve vreme beležen kao besplatan.

Molimo vas da imate u vidu da prilikom pristupa VipDrop servisu, neki sadržaji se mogu nalaziti na drugim stranicama ili voditi na druge stranice (Youtube, Google Maps ili slično), a određene aplikacije mogu vršiti sinhronizaciju podataka u pozadini na mobilnom telefonu (kalendari, druge društvene mreže, različita preuzimanja sadržaja/download). Ovaj saobraćaj će se naplaćivati prema važećem Vip cenovniku.

Obzirom da ste nam na ime Vaše reklamacije uputili i pisani dopis, 17.08.2017. smo takođe prosledili odgovor na Vašu posednje prijavljenu adresu za prispeće računa i obaveštenja.

Zamolićemo Vas ukoliko i dalje ostajete pri odluci da izvršite raskid ugovora, da nam to potvrdite kako bi zahtev bio realizovan po uslovima koji su predviđeni Opštim uslovima ugovora o pretplatničkom i korisničkom odnosu.U cilju Vašeg zadovoljstva i uspešne saradnje, pozivamo Vas da iskoristite jedan od dva jednostavna načina kako bi svi Vaši komentari, primedbe ili sugestije stigle do nas:Preko web kontakt forme, na našoj zvaničnoj stranici vipmobile.rs (http://korisnicki-servis.vipmo...rsext/#!portal/1001/contact_us),

Pozivanjem našeg Vip korisničkog servisa na broj 060/1234
Srdačan pozdrav,

Ana Radoičić


Vaš Vip,Korisnički servis

Vip član Telekom Austria Grupe
+381601234
e-mail: Korisnički servis

web: http://korisnicki-servis.vipmobile.rs/

Vip Mobile d.o.o. | Milutina Milankovića 1ž| 11070 Novi Beograd | SrbijaSve je to lepo, ali meni idalje nisu vraćeni gigabajti prenosa podataka, a njihovo objašnjenje je na nivou neke babe koja je juče čula za internet. Čekam na RATEL.
[ Bradzorf012 @ 19.08.2017. 22:32 ] @
Citat:
Milan Kragujevic:
Molimo vas da imate u vidu da prilikom pristupa VipDrop servisu, neki sadržaji se mogu nalaziti na drugim stranicama ili voditi na druge stranice (Youtube, Google Maps ili slično), a određene aplikacije mogu vršiti sinhronizaciju podataka u pozadini na mobilnom telefonu (kalendari, druge društvene mreže, različita preuzimanja sadržaja/download). Ovaj saobraćaj će se naplaćivati prema važećem Vip cenovniku.


U prevodu, moguće je da gremlini troše vaš internet, ali mi za to nismo nadležni.

Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Stoko bezrepa, marš iz Srbije.
[ Milan Kragujevic @ 20.08.2017. 07:52 ] @
Hmmm.. 9999999 MB mi je preostalo. Hmmm... Inače zvao sam support da ih pitam kažu da sve deluje OK i da sačekam proslediće informacije...
[ ademare @ 20.08.2017. 12:37 ] @
Sreca tvoja sto si kod VIP-a platio ogranicenje , da ne ide net vise nego sto je paket , u tarifi NOVA 4 , inace bi odavno isao " pod dobos "
[ Milan Kragujevic @ 20.08.2017. 13:07 ] @
Ograničenje je besplatno za korisnike mlađe od 30, inače i MTS i Telenor imaju istu tu foru pa ne vidim zašto neko to ne bi uzeo, jer je sa tolikim kašnjenjem stanja kredita jako teško pratiti potrošnju.
[ Tajmija @ 20.08.2017. 15:00 ] @
A čemu služe ti dodatni MB? jel to prenos koji je predviđen za VipDroid ili?
[ Bradzorf012 @ 20.08.2017. 19:56 ] @
Citat:
ademare:
Sreca tvoja sto si kod VIP-a platio ogranicenje , da ne ide net vise nego sto je paket , u tarifi NOVA 4 , inace bi odavno isao " pod dobos "

To nije sreća nego nekorektan odnos prema klijentu, tj. način da klijenta šišaš kao ovcu. Tako uvek mogu da vam kažu kako su neke aplikacije u pozadini potrošile dozvoljeni saobraćaj, prekoračile ograničenje. Da ponovim, standardna gusarska metoda džibrova iz druge priče. Meni je (govn)ip dozvolio da prekoračim saobraćaj, a onda kao fol ograničio da ne napravim veći račun. Naravno, prekoračenje su obračunali tako da sam za jedan yt klip(test merc c klase) naplatili samo pedeset hiljada rsd. Toliko sam im bio zahvalan što vode računa o meni da mi je došlo da odem u poslovnicu i pobijem gomna. Izvinjavam se na rečniku, ali i dan danas poludim kada se setim te situacije od pre godinu dana.

Citat:
Milan Kragujevic:
Ograničenje je besplatno za korisnike mlađe od 30, inače i MTS i Telenor imaju istu tu foru pa ne vidim zašto neko to ne bi uzeo, jer je sa tolikim kašnjenjem stanja kredita jako teško pratiti potrošnju.

Pa da, zašto me ovo ne iznenađuje. Kakva je ovo diskriminacija na osnovu godina/starosti? Mogli bi oni da popiju jednu tužbu za diskriminaciju, da se malo puše, samo to će malo teže da se desi. Utalili su se pravim likovima iz banane zvane Srbija i sada mogu da rade šta im padne na pamet. Ne daju oni stambeni kredit na hiljadu godina, pa da ograniče ili dodatno naplaćuju uslugu. Mogli su da kažu studentima, đacima, nezaposlenima popust, ali ne, to nije dovoljno.

Važno: mts nema istu foru. Mts je korektna firma. Dogovoriš se lepo koji hoćeš paket, hoćeš telefon uz paket i to je to. Kada potrošiš megabajte iz paketa padne brzina i to je to. Obično ti pošalju i poruku tipa, "pošaljite XXX na YYY i dobićete ZZZ MB/GB po ceni toj i toj". Profesionalno i korektno. Na kraju meseca znaš koliki račun da očekuješ i to je to. Meni je račun u mts-u uvek kao i cifra u ugovoru, nikada ne prelazi deset dvadeset posto od dogovorenog. Ponekad dokupim dodatni saobraćaj, to bude na računu, ne laži nema prevare. Govnip očekuje da od klijenata uzima nekretnine pod hipoteku zbog pročitanih vesti. Džibrovi, prevaranti, gusari. UA lopovi.
[ espresso @ 20.08.2017. 21:24 ] @
Citat:
Bradzorf012: Pa da, zašto me ovo ne iznenađuje. Kakva je ovo diskriminacija na osnovu godina/starosti? Mogli bi oni da popiju jednu tužbu za diskriminaciju, da se malo puše, samo to će malo teže da se desi. Utalili su se pravim likovima iz banane zvane Srbija i sada mogu da rade šta im padne na pamet. Ne daju oni stambeni kredit na hiljadu godina, pa da ograniče ili dodatno naplaćuju uslugu. Mogli su da kažu studentima, đacima, nezaposlenima popust, ali ne, to nije dovoljno.Već ih je neko bio prijavio ranije zbog toga Povereniku za zaštitu ravnopravnosti. Ima taj slučaj da se nađe u arhivi na sajtu Poverenika. Odgovor je bio u fazonu da ništa nije prekršeno pošto su mlađi od 30 materijalno ugroženi u Srbiji. To je njihova procena. Ali mislim da to ne može zaustaviti nekoga da tuži dalje ako hoće.
[ Milan Kragujevic @ 21.08.2017. 03:12 ] @
Citat:
Bradzorf012:
Važno: mts nema istu foru. Mts je korektna firma.


Mislio sam na to da ne može da se prekorači, znam da je Telenor prvi uveo taj feature sa onim telenor klik paketom za prepaid što je dolazila opera mini uz njega, i imao si 150 MB, i posle kad potrošiš imao bi neograničen internet po 64/32Kbps brzinom, efektivno dialup.

Inače koristim usluge telekoma i stvarno su dobri, ali im je 4G mreža katastrofa, 7Mbps download, 1 Mbps upload, iako piše 4G na telefonu, stoga sam prinuđen da koristim Vip. A i kada sam uzimao telefon telekom nije hteo da mi da iphone jer kao ne može sa takvim primanjima (osoba koja je uzela telefon meni jer nisam punoletan) a telenor nije radio renovirali pa sam išao u vip, a inače znam da imaju brz net kod mene u selu jer su neki komšije imali onaj njihov 4g stik, a kasnije uzeli kod telekoma vdsl2.

Inače, offtopic, ali danas sam konačno dobio internet kod telekoma od petka ujutru kada su me prebacili sa vdsl2 na adsl2+ zbog stabilnosti usluge i oborili brzinu na 10240 Kbps (sa sve IPTV i fiksnim to ispadne oko 5 Mbps realno), i zaboravili da mi puste servise na novom portu nego idalje išlo na ugašenom vdsl2, pa sam zvao i svađao se sa onima u call centru jer oni kažu kao mora da čekam ponedeljak, i to mi se 3 puta javljala jedna ista osoba koja je tek danas čula da se to može desiti. Čudi me stvarno, 3 godine mi je radio VDSL2 na ovoj liniji, ništa menjano, iz čista mira jedan dan prestao da radi net i kao mora da se vratim na adsl2+ i da se smanji brzina upola, ranije je bila 25/2 sada je 10/1 ali realno 5/1 pošto ne može linija da gura više od 10Mb a imam i IPTV, da sam imao IPTV na dva tv-a verovatno ne bih ni tih 5 imao.
[ bachi @ 21.08.2017. 08:21 ] @
Ja sam ih bio prijavio i naravno ništa od toga.
[ Milan Kragujevic @ 21.08.2017. 15:15 ] @
Idalje me prave ludim. Evo šta sam ja napisao njima:

Citat:
Pozdrav.Ja sam se već žalio za Vip Drop, zbog činjenice da mi troši megabajte, ali

sada imam još jednu, delimično povezanu žalbu.Vip Drop aplikacija, kao i https://vipdrop.vipmobile.rs/ web sajt mi ne

rade kada su mi potrošeni megabajti u okviru pretplate, što je suprotno

samom konceptu servisa koji obećava besplatan neograničen prenos podataka,

koji nije povezan sa ostalim megabajtima za prenos podataka.Konkretno, Vip sistem tretira vipdrop.vipmobile.rs / viprs-web.koofr.net /

static.119.131.251.148.clients.your-server.de / 148.251.131.119 kao svaki

drugi web sajt i obračunava megabajte iz tarife, umesto da tretira date

URL-ove kao specijalni slučaj, i da ne tarifira saobraćaj.Takođe, kada mi je onemogućen saobraćaj, odnosno nemam više preostalih

megabajta na kartici, ja mogu da pristupam sajtu https://www.vipmobile.rs/

što ukazuje da sistem pravilno prepoznaje da je vipmobile.rs zapravo

specijalan slučaj, i dozvoljava pristup čak i kada nema megabajta.Osim toga, kupio sam paket PLAY radio, i dozvoljen mi je pristup i

http://stream.playradio.rs/play.aac, odnosno

http://195.252.68.102/play.aac, što

ukazuje da sistem može da tretira određeni saobraćaj ka trećim licima kao

specijalan i da dozvoljava pristup bez obračunavanja saobraćaja ka servisu.Od Vip-a očekujem samo da mi se omogući pristup servisu ko što je

dogovoreno, tj. da mi je protok neograničen ili ograničen ali dostupan

odvojeno od megabajta u tarifi.*Napominjem* da sam za pristup sadržajima koristio vipdrop.vipmobile.rs web

sajt, kao i aplikaciju Vip Drop za iOS i Android, i da *nisam pristupao

servisima trećih lica* (npr. Google Drive, OneDrive, Dropbox), već sam

koristio samo 25 GB prostora koji su mi alocirani usled kupovine dodatka

Vip Drop 25 GB od 299 din mesečno.Vip ima najbržu 4G mrežu u Srbiji, i ne može da se meri sa drugim mrežama,

stoga bih voleo da nastavimo saradnju i da se ovaj problem reši.Molim Vas da ovu poruku eskalirate najvišem nivou službe tehničke podrške.Da rezimiramo,- Vip Drop troši megabajte iz tarife

- Vip Drop ne radi kada se potroši sav Internet saobraćaj iz tarife

- Za pristup sadržajima korišćen je zvanični Vip Drop web sajt, kao i

aplikacije za iOS i Android

- Krajnji cilj mi je nastavak korišćenja usluge uz redovno plaćanje svih

naknadaMoje predpostavke:- Vip Drop se hostuje kod Hetzner A.G., dakle van Republike Srbije i van

Vip mreže, stoga saobraćaj se ne tretira kao domaći (predpostavka)

- Vip ne može da razlikuje HTTPS saobraćaj ka ovlašćenim servisima od svog

drugog HTTPS saobraćaja, stoga sa Vaše strane izgleda kao da sam se

povezivao na Koofr (nadprovajder servis) ili na Hetzner server.

- Vip Drop koristi HTTPS protokol stoga je sav prenos podataka enkriptovan

- Vip Drop je u vlasništvu Koofr d.o.o. (a Koofr u vlasništvu A1 Mobile)

iz Slovenije, stoga Vip nema uvid u logove Koofr aplikacijeIzvinjavam se ako grešim u predpostavkama, one su sačinjene analizom javno

dostupnih podataka, i služe kako bih Vam pomogao da se problem što brže

reši.Vaš odgovor očekujem u roku od 8 dana, tj. 27.08.2017. u 16:30 najkasnije.U Požarevcu,

19.08.2017. godine.Srdačan pozdrav,


a evo ga odgovor koji mi je malopre stigao:

Citat:
Poštovani XXXXXXX,

Prenos podataka unutar VipDrop paketa odnosi se isključivo na VipDrop servis, kao i za Dropbox, Google Drive i OneDrive servise pod uslovom da im se pristupa putem nekih od VipDrop aplikacija.Pristup drugim servisima nije obuhvaćen prenosom podataka unutar VipDrop dodataka tako da ukoliko sačuvate odlređeni link kom pristupite ponovo nakonodređenog vremena, link će Vas preusmeriti na stranicu i taj saobraćaj će biti tarifiran mimo VipDrop servisa.U skladu sa navedenim a budući da nije bilo nepravilnosti prilikom tarifiranja ostvarenog saobraćaja nismo u mogućnosti da uvažimo upućenu reklamaciju.Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.Srdačan pozdrav,Bojana Ivković

[ Milan Kragujevic @ 21.08.2017. 17:46 ] @
Saga se konačno završila, još uvek čekam pismeni odgovor poslat poštom još pre 4 dana, iako mi niko za to nije rekao, pa kad stigne skeniraću ga i postaviti ovde.

Enivej, ispada da je transfer podataka besplatan samo za "gledanje" podataka, odnosno ne podataka nego liste podataka, samo preuzimanje podataka se naplaćuje, i to po važećem Vip cenovniku, dakle NE NASEDAJTE NA PREVARU, VipDrop NIJE BESPLATAN I NIJE NEOGRANIČEN.

I ove informacije sam dobio tek kada sam zvao 060/1232 koji košta 90 dinara jer je to usluga tehničke podrške, a oni iz 060/1234 tj. korisničkog servisa nisu hteli da mi kažu tu tako jednostavnu informaciju već su samo papagajski ponavljali da "Pristup drugim servisima nije obuhvaćen prenosom podataka unutar VipDrop dodatak".

Sam odgovor koji sam dobio je jako čudan, kada uzmemo u obzir uslove korišćenja usluge, i to da čak ni mikroskopskim slovima to nigde ne piše, ali eto, sad čekam 1. septembar da dobijem novi set megabajta koje ću da čuvam kao zadnju kap vode na dlanu, a Drop će mi naplaćivati 300 din do novembra.

Jako loše odrađena usluga, znam da kod njih ništa više neću uzimati makar nemao postpejd uopšte, a potrudiću se i da ostali koje poznajem pređu u MTS, jer sa njima jedino nisam imao fantomske uslove i slične probleme, za razliku od Telenora i Vipa.

[ Tajmija @ 21.08.2017. 19:42 ] @
Citat:
espresso: Već ih je neko bio prijavio ranije zbog toga Povereniku za zaštitu ravnopravnosti. Ima taj slučaj da se nađe u arhivi na sajtu Poverenika. Odgovor je bio u fazonu da ništa nije prekršeno pošto su mlađi od 30 materijalno ugroženi u Srbiji. To je njihova procena. Ali mislim da to ne može zaustaviti nekoga da tuži dalje ako hoće.Po logici stvari, mlađi od 30 su uglavnom tehnički pismeniji od 40+ populacije, pa znaju kako funkcioniše saobraćaj, šta je megabajt podataka, češće proveravaju stanja, i znaju kako na androidu da blokiraju prenos podataka posle određenog broja potrošenih megabajta. Samim tim nisu ciljna grupa za astronomska prekoračenja kakvih je bilo.


dok jedva čekaju da se neko stariji upeca kao član Bradzorf012 ili da zarade na gluposti zvanoj blokada saobraćaja posle potrošenih megabajta.
[ Bradzorf012 @ 21.08.2017. 22:54 ] @
Vidi ovaj, jesam stariji, ali nisam znao da sam tehnički nepismen. Ok, više ni ne znam šta koja skraćenica znači, ali to ne znači da sam ovca. Dakle, logika stvari mi kaže da se ono što vidim na svom uređaju ne mora slagati sa izmerenim vrednostima kod operatera. Zato na telefonu u podešavanjima jasno piše:

Citat:

Obračun podataka kod mobilnog operatera se možda razlikuje od vašeg uređaja.


E to gomno od operatera će uvek posegnuti za objašnjenjima tipa aplikacije u pozadini su potrošile megabajte, a to je ono što će progutati baš neupućeni ili stariji. Zbog toga mi dođe da ih opaučim po vugla, a ne po pozadini.

Citat:

dok jedva čekaju da se neko stariji upeca kao član Bradzorf012 ili da zarade na gluposti zvanoj blokada saobraćaja posle potrošenih megabajta.


Pa baš je stvar u tome što tu nema (ekstra )zarade i što to nije glupost. Na mts-u imam paket koji uključuje tačno određen saobraćaj, tj. količinu podataka. Dok ne potrošim, internet piči ko lud, kada potrošim, brzina padne na minimalnu i to je to. Često pošalju poruku, da ako želim mogu da dokupim dodatni saobraćaj po ceni toj i toj za toliko mb/gb, kao što rekoh. To kasnije dođe uz račun, nema laži, nema prevare. Čist račun. Gomno od operatera te pusti da prekoračiš ograničenje, a isto prekoračenje ti obračuna tako da bi trebalo da prodaš bubreg da bi platio račun. To su šibicarske fore, za takve stvari se u uređenim društvima ide na robiju. O njihovim debilnim reklamama ne znam šta da kažem, osim da bih rado razbio tv kada se slučajno nađem pored istog na kojem ide tzv. druga priča.

Takođe, po logici stvari kako ti kažeš, važi nešto drugo. Socijalna politika se vodi u parlamentu i na vladi, a gomno od operatera nije ni politička partija ni centar za socijalni rad. Ako žele da budu društveno odgovorni, onda za to postoji put i način. Međutim, njima nije to cilj, oni misle da su došli u neki bantustan i da mogu da šišaju lokalne bušmane do mile volje, to je ono što njih zanima. Na našu žalost, u mnogo čemu to i jesmo, pa doživljavamo to što doživljavamo. Čik da u Austriji ili Sloveniji urade tako nešto, pa pušili bi se samo tako, češali bi se i tamo gde ih ne svrbi.

Citat:
Milan Kragujevic:
Jako loše odrađena usluga, znam da kod njih ništa više neću uzimati makar nemao postpejd uopšte, a potrudiću se i da ostali koje poznajem pređu u MTS, jer sa njima jedino nisam imao fantomske uslove i slične probleme, za razliku od Telenora i Vipa.


Ne pada mi na pamet da bilo koga hvalim ili reklamiram, u mts-u imam korektnu uslugu. Sa telenorom nemam iskustva i o njima ne mogu da pričam, ali ono što znam od nekih rođaka i prijatelja nisu loši. Gomna nisu loša, oni zaslužuju jednu gownjivu motku. Ua lopovi. UA!
[ Branimir Maksimovic @ 22.08.2017. 01:10 ] @
Meni samo nije jasno kako funkcionise veza ka google drive-u na primer iz te njihove aplikacije. Tj kako je to uopste moguce da ne tarifiraju. Sta im to znaci vipdrop aplikacija?
[ espresso @ 22.08.2017. 08:27 ] @
Evo ti aplikacija https://play.google.com/store/...rs.vipmobile.storage&hl=sr
Imaš Gugl drajv u okviru nje.
[ ademare @ 22.08.2017. 11:52 ] @
Aplikacija je ocigledno zamisljena , da imas svoj skladisni prostor , kao cloud i da povremeno u svoj prostor stavljas svoje podatke , i da ih uzimas po potrebi .

To sto je pokretac teme , Zamislio da ce na ovaj nacin da zazne sistem i da dnevno 24 sata , skida Gigabajte , tudjih fajlova sa google drajva i slicno je samo njegova fantazija , pa se sada ljuti sto ta Fantazija nije moguca !

Cak je trazio , da raskine osnovni ugovor i da mu Poklone Iphone posle par meseci koriscenja, jer tarifni dodatak ne radi kako je on Zamislio !

Ali dobro u pitanju je mladja osoba , pa ce sa godinama , voljda doci i mudrosti
[ Milan Kragujevic @ 22.08.2017. 12:14 ] @
Citat:
ademare: Aplikacija je ocigledno zamisljena , da imas svoj skladisni prostor , kao cloud i da povremeno u svoj prostor stavljas svoje podatke , i da ih uzimas po potrebi .

To sto je pokretac teme , Zamislio da ce na ovaj nacin da zazne sistem i da dnevno 24 sata , skida Gigabajte , tudjih fajlova sa google drajva i slicno je samo njegova fantazija , pa se sada ljuti sto ta Fantazija nije moguca !

Cak je trazio , da raskine osnovni ugovor i da mu Poklone Iphone posle par meseci koriscenja, jer tarifni dodatak ne radi kako je on Zamislio !

Ali dobro u pitanju je mladja osoba , pa ce sa godinama , voljda doci i mudrosti ;)


Rekoh ja, dokle god smo zadovoljni sa ovime što imamo, nikada nam neće biti bolje. Očigledno da ti je ispran mozak Vip-ovim marketingom, pa ti nema spasa, nastavi ti da plaćaš slobodno za neograničene stvari koji ih nema, a ja ću lepo u telekom gde mts Disk omogućava te moje "fantazije".
[ Branimir Maksimovic @ 22.08.2017. 15:32 ] @
Fala espresso. Meni uopste nije jasno kako se ovde izjasnjavaju dal je ovo besplatno ili nije.

"VipDrop dolazi u različitim paketima od 4 do 100GB sa dodatnim internet sadržajem koji ti omogućava da nesmetano pristupaš podacima bez brige o internet potrošnji."

Sta im ovo znaci?
[ Milan Kragujevic @ 22.08.2017. 15:41 ] @
https://www.vipmobile.rs/privatni/usluge/vipdrop
[ Milan Kragujevic @ 22.08.2017. 15:45 ] @
Mada je taj tekst potpuna laž, pozovi ih na 060/1234 i pitaj, opcija 0 za razogovr sa operaterom, reći će ti ili da je besplatno ili da nije, zapravo nije, ali oni ni sami ne znaju.
[ ademare @ 22.08.2017. 17:21 ] @
Samo ti nastavi da trazis da ti daju Besplatan Iphone .

Posto ti mozak nije ispran kao meni , vec naprotiv sav kipti od Previse pameti mozda ti daju i dva komada
[ Milan Kragujevic @ 22.08.2017. 17:33 ] @
Citat:

Od Vip-a očekujem samo da mi se omogući pristup servisu ko što je
dogovoreno, tj. da mi je protok neograničen ili ograničen ali dostupan
odvojeno od megabajta u tarifi.


Citat:

Vip ima najbržu 4G mrežu u Srbiji, i ne može da se meri sa drugim mrežama,
stoga bih voleo da nastavimo saradnju i da se ovaj problem reši.


Gde ja tu tražim besplatan "Iphone"?

Raskid su odbili, hteo sam da se problem reši, oni odbijaju da priznaju da problem postoji, stoga odoh u MTS.

Da sam hteo besplatan iPhone ne bih čekao godinu dana (ugovor zaključen pre tačno 12 meseci) da tražim raskid.
[ ademare @ 22.08.2017. 17:41 ] @
Zar mislis da je potrebno da se rapravljamo ?

Ovo pisem samo da ne ispadne da izmisljam , i odjavljujem se od dalje price !

Napisao si da trazis raskidanje Osnovnog ugovora , jer je VIP prekrsio ono sto je obecao oko tarifnog dodatka.

Oni su ti odgovorili da u tvom interesu nece odmah po tvom zahtevu raskinuti ugovor , vec ako si vec siguran da hoces raskid napises jos jedanput zahtev i raskid ide po uobicajenoj proceduri , po ugovoru.

A tamo pise da si duzan u slucaju raskida na sopstveni zahtev da odjednom uplatis celokupan iznos za ceo predvidjeni rok trajanja ugovora , tj ako je ugovor potpisan na rok od 2 godine a proslo je na primer 4 meseca , treba za raskid da im uplatis , mesecni iznos koji inace placas ali Puta 20 i to odjednom .

Posto si odustao od te ideje , da im odjednom uplatis sve rate , to znaci da si u startu trazio Besplatan Iphone , jer si zeleo raskid bez placanja obaveza , na koje si pristao .
[ Milan Kragujevic @ 22.08.2017. 18:26 ] @
Ne znam zašto se baviš virtue signaling-om, ali dobro, ako je to tvoj stvarni stav, i nisi korporativni bot, onda ok, poštujem tvoj stav ali se ne slažem. Eto.
[ Bradzorf012 @ 22.08.2017. 21:02 ] @
Citat:
ademare:
Napisao si da trazis raskidanje Osnovnog ugovora , jer je VIP prekrsio ono sto je obecao oko tarifnog dodatka.

Oni su ti odgovorili da u tvom interesu nece odmah po tvom zahtevu raskinuti ugovor , vec ako si vec siguran da hoces raskid napises jos jedanput zahtev i raskid ide po uobicajenoj proceduri , po ugovoru.


Ovde postoje dva problema.

Prvi. Raskidanje ugovora iz ćefa i raskidanje ugovora zbog toga što se druga strana ne pridržava istog su dve različite stvari.

Drugi. Šta god da piše u ugovoru, ne važi ako je u suprotnosti sa zakonom. Ubeđen sam da je Milan u pravu, ali ne znam da li će i uspeti na sudu.
[ Milan Kragujevic @ 23.08.2017. 12:42 ] @
Zamenice mi iPhone sa novim uredjajem, poslat je u radnju stize uskoro, tako da sam eto bar jedno dobro iskustvo imao...
[ Milan Kragujevic @ 23.08.2017. 16:26 ] @
Saga se nastavlja, u sledecoj epizodi saznajemo sta je u vezi sa Vip Drop uslugom zapravo besplatno a sta nije. Ocekujem poziv najkasnije sutra u 12h, inkluzivno. Posto mi je receno u zvanicnom odgoviru na zalbu da je prenos podataka besplatan za sinhronizaciju ali ne i download. Razgovore ne smem da snimam jer odmah spuste slusalicu, ali cu traziti i idgovor mejlom...
Ispravka: Još mi se nisu javili iz korisničkog, ako neko iz Vip-a prati, brojevi ticket-a su T20170824001SZ852416, T20170824001TZ852417 (novi, prosleđeni) i T20170819002AZ851045 (stari, poslat pre 5 dana).

Navode mi da su mi potrebni megabajti kako bi aplikacija radila, što nema veze s' mozgom, jer mi Play radio radi bez megabajta, kao i vipmobile.rs, dok vipdrop.vipmobile.rs ne radi! Rečeno mi je da se download plaća, ali upload ne, a meni su prvo upload naplatili još 28.07., citiram:

Citat:
Milan Kragujevic:
Aktivirao sam dodatak VipDrop 25GB, uz koji dolazi neograničen internet ka tom servisu, kao i ka Google Drive, Dropbox, OneDrive, mada to nije ni bitno jer sam koristio samo VipDrop. Znam da saobraćaj važi samo unutar njihove aplikacije, stoga sam samo aplikaciju i koristio.

Hteo sam da uploadujem bekap od oko 15 GB na servis, a pošto mi je jedini internet koji mi je dostupan zapravo MadNet-ov WiFi od 10/2, a 4G kod Vip-a je 60/20 očigledno sam se odlučio za Vip 4G.

Međutim, tu nastaju problemi, konkretno skinuo sam njihovu klijent aplikaciju na iPhone i MacBook, i pokrenuo sam tethering preko USB-a, i pokrenuo sam aplikaciju. Podesio sam sync folder i ono je počelo da sinhronizuje munjevitom (za mene) brzinom od 2.5MBps, dakle oko 20 Mbps.

Ja sam uploadovao nekih 1.3 GB i onda je nastao problem -- nisam imao više ništa preostalog saobraćaja na telefonu.

Zvao sam njihov korisnički servis, pre i posle uploada, prvo su mi rekli da se "definitivno ne troše glavni megabajti pre megabajta iz vipdrop paketa", a zatim su mi to isto rekli i prijavili su problem, ali evo niko mi se ne javlja a ja idalje nemam internet pristup.

Inače, šta je interesantno, je da oni zapravo uopšte ne dozvoljavaju pristup VipDrop servisu, čak ni sa telefona, ako nemam megabajta interneta. A recimo Moj Vip aplikaciji mogu da pristupim i sada, kada imam 0 megabajta.

Stoga da li je problem kod njih (što ja mislim da jeste) ili sam ja napravio neku grešku? Prilažem arhiviranu stranicu [1] gde se može pročitati da "Dodatak VipDrop 4GB omogućava 1GB besplatnog surfa unutar VipDrop servisa, dodatak VipDrop 10GB omogućava 5GB besplatnog surfa unutar VipDrop servisa, dok za sve ostale dodatke besplatan surf je neograničen.". Pošto sam ja kupio 25GB dodatak, i imam potvrdne poruke o tome, mislim da mi sleduje makar tih 25GB za upload, da ne spominjem "neograničen" pristup (iako znam da je tehnički nemoguće nuditi neograničeno bilo šta preko 4G mreže u ruralnim mestima, opet mi je jako neiskreno od njih da se tako reklamiraju).

[1] http://archive.is/DfZc5

Pozdrav i hvala na odgovorima.


Takođe, napominjem da nisam i idalje ne koristim Dropbox, kao ni Google Drive ni OneDrive, stoga nema svrhe da mi to ponavljaju kada nije istina, i interesantno je da nemaju u evidenciji moj mejl gde sam sve lepo objasnio, koji sam napisao gore, ali evo citiram još jednom:

Citat:


Pozdrav.

Ja sam se već žalio za Vip Drop, zbog činjenice da mi troši megabajte, ali sada imam još jednu, delimično povezanu žalbu.

Vip Drop aplikacija, kao i https://vipdrop.vipmobile.rs/ web sajt mi ne rade kada su mi potrošeni megabajti u okviru pretplate, što je suprotno samom konceptu servisa koji obećava besplatan neograničen prenos podataka, koji nije povezan sa ostalim megabajtima za prenos podataka.

Konkretno, Vip sistem tretira vipdrop.vipmobile.rs / viprs-web.koofr.net / static.119.131.251.148.clients.your-server.de / 148.251.131.119 kao svaki drugi web sajt i obračunava megabajte iz tarife, umesto da tretira date URL-ove kao specijalni slučaj, i da ne tarifira saobraćaj.

Takođe, kada mi je onemogućen saobraćaj, odnosno nemam više preostalih megabajta na kartici, ja mogu da pristupam sajtu https://www.vipmobile.rs/ što ukazuje da sistem pravilno prepoznaje da je vipmobile.rs zapravo specijalan slučaj, i dozvoljava pristup čak i kada nema megabajta.

Osim toga, kupio sam paket PLAY radio, i dozvoljen mi je pristup i http://stream.playradio.rs/play.aac, odnosno http://195.252.68.102/play.aac, što ukazuje da sistem može da tretira određeni saobraćaj ka trećim licima kao specijalan i da dozvoljava pristup bez obračunavanja saobraćaja ka servisu.

Od Vip-a očekujem samo da mi se omogući pristup servisu ko što je dogovoreno, tj. da mi je protok neograničen ili ograničen ali dostupan odvojeno od megabajta u tarifi.

Napominjem da sam za pristup sadržajima koristio vipdrop.vipmobile.rs web sajt, kao i aplikaciju Vip Drop za iOS i Android, i da nisam pristupao servisima trećih lica (npr. Google Drive, OneDrive, Dropbox), već sam koristio samo 25 GB prostora koji su mi alocirani usled kupovine dodatka Vip Drop 25 GB od 299 din mesečno.

Vip ima najbržu 4G mrežu u Srbiji, i ne može da se meri sa drugim mrežama, stoga bih voleo da nastavimo saradnju i da se ovaj problem reši.

Molim Vas da ovu poruku eskalirate najvišem nivou službe tehničke podrške.

Da rezimiramo,

- Vip Drop troši megabajte iz tarife
- Vip Drop ne radi kada se potroši sav Internet saobraćaj iz tarife
- Za pristup sadržajima korišćen je zvanični Vip Drop web sajt, kao i aplikacije za iOS i Android
- Krajnji cilj mi je nastavak korišćenja usluge uz redovno plaćanje svih naknada

Moje predpostavke:

- Vip Drop se hostuje kod Hetzner A.G., dakle van Republike Srbije i van Vip mreže, stoga saobraćaj se ne tretira kao domaći (predpostavka)
- Vip ne može da razlikuje HTTPS saobraćaj ka ovlašćenim servisima od svog drugog HTTPS saobraćaja, stoga sa Vaše strane izgleda kao da sam se povezivao na Koofr (nadprovajder servis) ili na Hetzner server.
- Vip Drop koristi HTTPS protokol stoga je sav prenos podataka enkriptovan
- Vip Drop je u vlasništvu Koofr d.o.o. (a Koofr u vlasništvu A1 Mobile) iz Slovenije, stoga Vip nema uvid u logove Koofr aplikacije

Izvinjavam se ako grešim u predpostavkama, one su sačinjene analizom javno dostupnih podataka, i služe kako bih Vam pomogao da se problem što brže reši.

Vaš odgovor očekujem u roku od 8 dana, tj. 27.08.2017. u 16:30 najkasnije.

U Požarevcu,
19.08.2017. godine.

Srdačan pozdrav,


Neverovatno je da mi devojka iz call centra kaže da nema svrhe da se žalim još jednom, već dve žalbe su odbijene, i da će to samo da bude loše po mene, a pritom niko ko ima trunku razumevanja zakona o obligacionim odnosima ne može da kaže da je njihova zadnja, tj. da su oni i pružalac usluge, kao i onaj ko odlučuje da li je usluga pružena u skladu sa ugovorom.

[Ovu poruku je menjao Milan Kragujevic dana 24.08.2017. u 10:50 GMT+1]
[ Milan Kragujevic @ 29.08.2017. 10:52 ] @
Citat:

Poštovani XXXXXX,Povodom elektrsonkih dopisa koje ste nam uputili dana 21.08.2017, 22.08.2017. i 24.08.2017. godine, želimo da Vas obavestimo da je Vaša reklamacija pozitivno rešena. S obzirom na to da se svakodnevno trudimo da našim korisnicima obezbedimo najbolje moguće iskustvo, kod Vašeg pretplatničkog broja XXXXXXXXXX ćete biti u mogućnosti da koristite besplatan dodatak VipDrop 25GB u okviru obračunskog ciklusa 09/2017, a aktivirali smo i dodatni popust od 25% na iznos mesečne pretplate tarifnog paketa. Navedeni popust će biti aktivan u periodu od 01.08.2017. do 01.02.2018. godine. VipDrop dodatak možete koristiti kod Vašeg pretplatničkog broja. Izvinjavamo se zbog nastale greške, hvala Vam na razumevanju.Pozdrav,Uroš BelegićVaš Vip,Korisnički servis

Vip član Telekom Austria Grupe
+381601234
e-mail: Korisnički servis

web: http://korisnicki-servis.vipmobile.rs/

Vip Mobile d.o.o. | Milutina MIlankovića 1ž | 11070 Novi Beograd | Srbija
[ Branimir Maksimovic @ 29.08.2017. 11:56 ] @
Znaci sve se zavrsilo dobro ;)
[ Milan Kragujevic @ 29.08.2017. 13:23 ] @
Da li se završilo dobro ili ne ću videti kada isprobam Vip Drop i uverim se da radi kao što je reklamirano i opisano u uslovima korišćenja. Nije mi cilj da dobijem popust ili bilo šta drugo već da dobijem uslugu koju plaćam i to po uslovima po kojima sam je i uzeo.
[ Milan Kragujevic @ 29.08.2017. 13:52 ] @
Ipak radi, tj. troši mi od tih 10 TB protoka za Vip Drop, jer imam samo 150 MB na računu a skinuo sam fajl od 400 MB i uredno mi je ostalo onoliko koliko i treba. Eto imam da se zahvalim jednoj jako posvećenoj radnici iz Call Centra koja je predočila slučaj mojim rečima tehničkoj službi i rekla je da će biti rešeno do sredine ove nedelje, stoga eto, rešeno je. Šefe, može lock na temu. Ili ne, kako moderatorima odgovara.
[ Milan Kragujevic @ 30.08.2017. 19:56 ] @
Isti problem na drugom broju, ovaj put Vip mobilni internet, prijavio problem korisničkom servisu mejlom i preko 060/1234, radnica iz call centra kaže da "ne može da sudi o tome ali ne veruje da problem postoji jer se u sistemu vidi da je dodatak aktiviran", ipak je prijavila problem tehničkoj službi.

Citat mejla, for reference:

Citat:

Pozdrav,

ja sam bio ranije slao mejlove za XXXXXXXXXX broj, tj. Vip Drop mi nije obračunavao megabajte ispravno, i to je rešeno, stoga sa time sam veoma zadovoljan.
Međutim, ono što mi pravi problem je da sam aktivirao dodatak pre sat vremena na broju XXXXXXXXXX, vlasnik XXXXX XXXXXXXXXX, i isti problem se dešava.
Ne pojavljuju se dodatnih 9 999 999 MB kao na XXX broju, i Vip Drop troši megabajte iz tarife.
Predpostavljam da nije lepo aktiviran dodatak, odnosno konkretno deo koji obračunava besplatan saobraćaj, i voleo bih da mi to rešite što je pre moguće.

Kontakt telefon XXXXXXXXXX.

Napominjem da ne koristim Dropbox, OneDrive i Google Drive, i da ne delim linkove, aplikaciji pristupam preko iOS ili preko računara, uređaj je Mobilni WiFi HUAWEI E5573C, tarifa je Vip Online 12.

Hvala

[ Lavlja_Jazbina @ 30.08.2017. 20:03 ] @
Citat:

Milan Kragujevic....Šefe, može lock na temu.
[ espresso @ 30.08.2017. 20:16 ] @
Citat:
Milan Kragujevic: Ili ne, kako moderatorima odgovara.

Eto primera zašto se teme ne zaključavaju. Uvek može nešto da se doda.
[ Milan Kragujevic @ 30.08.2017. 20:22 ] @
Ok, izvinjavam se.
[ Milan Kragujevic @ 01.09.2017. 01:32 ] @
Sredili su 31.08. u 9:40, stigla mi je poruka da nisu oučene nepravilnosti i "magično" se pojavio Vip Drop paket na nalogu, i stigle su mi 3 poruke da je dodatak aktiviran, da je aktivan prenos podataka i to da nije bilo nepravilnosti.

Inače ako nekoga interesuje, Vip ima opciju da se koristi neograničeni internet (zvao sam, proverio, stvarno neograničen, za razliku od onog 4G "Kućnog" neta koji je ograničen na 100 GB), zove se Vikend Net, dobija se uz njega MIFI Modem/router E5573C-322, koji sam ja inače budala platio 3000 din uz ugovor na 24 meseca, a bez ugovora košta 6500 din, ali niko mi nije rekao a ja se nisam informisao...

Link je ovde: https://www.vipmobile.rs/privatni/internet/vikend_net pa koga interesuje neka pogleda, 3500 din mesečno ispada, bez ugovora, odnosno nije mesečno nego se aktivira dodatak ručno svakog 1. u mesecu koji traje 30 dana i nudi neograničen internet po punoj brzini bez skrivenih ograničenja, barem tako kažu.

Inače bitno je da se napomene, dodatak traje do sledećeg 1. u mesecu, ali maksimalno 30 dana, barem koliko sam ja razumeo, stoga ako ga aktivirate 29. on ističe 1. sledećeg meseca, a ako aktivirate 1. a mesec ima 31 dan, on ističe 30. u mesecu.

Isto je bitno napomenuti da Vip, radi "zaštite" (drugih) korisnika, prekida Internet vezu svakih 5 sati, što i piše u ugovoru: "Internet konekcija će biti prekinuta nakon isteka petog sata od uspostavljanja veze".
Pritom MIFI-ju treba barem 1 minut da uspostavi vezu ponovo, stoga nije baš seamless ali 3500 din za 150/50 BILO GDE u Srbiji, imaš modem/router u džepu, je sasvim OK ponuda.

Takođe, moja preporuka je da Vip Drop aktivirate na prodajnom mestu i da sačekate da vam stigne poruka pre nego što koristite uslugu, jer je vrlo moguće da vam Moj Vip portal neće pravilno aktivirati uslugu i da će potrošiti sve megabajte, kao što se meni desilo već dva puta.

Now, for the best part: Proverio sam, inače, nemaju problem sa upotrebom servisa kao što sam ja zamislio, dakle nije im problem da koristim za upload bekapa i download fajlova, etc., predpostavljam dokle god su legalno nabavljeni, odnosno tako piše u uslovima korišćenja, mada nikad se ne zna.

Inače jubilarne četiri šestice pregleda
[ Dexic @ 01.09.2017. 05:33 ] @
Kazu ljudi na drugom forumu da mnogo cesto imaju problema sa aktivacijom tog Vikend Neta. Kao sto si ti imao sa Vip Dropom.

Zalis se sto si 3500 manje platio ruter?
[ Milan Kragujevic @ 01.09.2017. 09:13 ] @
Ne, zalim se da sam uzeo na 2 god kad moze i bez ugovora i jos sam platio 3000 din...
[ Milan Kragujevic @ 05.09.2017. 20:06 ] @
Heh dugo je i trajalo. Pre pola sata mi je stigao mejl da

Citat:

Tvoj nalog je deaktiviran
Tvoj nalog je deaktiviran VipDrop.


Attachment screenshot. Korisnički servis tvrdi da oni "ne znaju" i da "problema nema" i da "sve izgleda ok"...
[ Tajmija @ 07.09.2017. 16:48 ] @
Nije da sam hteo da budem negativan, ali kada si rekao u euforiji, sve je ok, radi, Yeah, zaključavajte temu, pomislio: Neka je otvorena, žalićeš se ti nama još.


a evo, kao što reče, dugo je trajalo.

napiši nam kako si koristio servis? koliki ti je bio dnevni upload/download, koliki si bandwidth ostvarivao na dnevnom nivou? koju si brzinu imao?


i dok ne napišeš, nagađam da si bio power user, pa im očigledno nisi odgovarao kao takav, ukinu ti uslugu, jer im se može iako je sve full, flat... samo ne za sve izgleda..

ciljna grupa im je verovatno ona instagramovska, gde će obrađene slike biti na instagramu, a neobrađene na cloudu. hosting/bandwidth po 1gb mesečno i eto 300 din niodkuda.
[ Milan Kragujevic @ 09.09.2017. 08:13 ] @
Možda je ukupno oko 15 GB potrošeno, nema šanse da je više, a stigla mi je juče poruka da je rešen problem međutim idalje mi to stoji, tako da ne znam šta da kažem, Drop na drugom broju mi radi a na ovom prvom ne radi idalje, kad bi mi bar deaktivirali da ne plaćam ovako plaćam a ne mogu da koristim. Inače nisam zloupotrebljavao ni blizu koliko može da se koristi servis, prosto sam uploadovao šta sam imao i to je to.