[ m51 @ 29.07.2017. 20:54 ] @
Zdravo,

pokušavam da napravim hardver baziran na PIC18F14K50 procesoru koji bi komunicirao sa Pc Win aplikacijom kao USB HID komponenta. U startu sam bio spreman na određene probleme. Zato sam dobro pročešljao dokumentaciju uključujući i teme na ovom forumu. Da bih skratio vreme razvoja koristim uglavnom gotove template koje prilagođavam po potrebi.
Na strani kontrolera koristim fajl Jan Axelson-a, koga sam neznatno modifikovao. Fajl je rađen za Proton Basic kompajler. Modifikacija se odnosi na vrstu kontrolera i veličinu bafera koji u ovom slučaju služi i za predaju i za prijem. Takođe koristim deskriptor fajl istog autora, koji i ide uz fajl. Program uglavnom radi i u simulaciji i na proto ploči sa kontrolerom.
Javlja se sledeći problem koji ne mogu za sada da rešim. Kontroler šalje samo 2 bajta, i ako sam modifikovao softver (u prilogu) da šalje i prima 6 bajtova. Procesor primi 6 bajtova (vidim u simulaciji), ali vrati ka PC-u samo 2. Isto se ponaša i u simulaciji i sa realnim procesorom.
Pretpostavljam da nije do aplikacije na PC strani jer sam probao i monitor programom na strani PC-a (USBMonitor).
Skomno mislim da je problem oko deskriptora, ali već 2 dana ne mogu da rešim. Pregledavajući forum sam video da ima stručnih oko ove teme, pa za svaki savet unapred zahvaljujem.
U prilogu je program za kontroler , kao i deskriptor fajl

[Ovu poruku je menjao m51 dana 29.07.2017. u 22:04 GMT+1]
[ goran_68 @ 30.07.2017. 17:04 ] @
Problem je sigurno do deskriptora. Dosta davno sam radio sa USB, ima tom sigurno 15 godina, pa ti ne mogu sa sigurnošću reći šta je problem. Ja sam tada koristio HID Decriptor Tool koji ti može dosta pomoći. Inače, Jan Axelson je autor par dobrih knjiga i žena je.