[ m51 @ 29.07.2017. 20:54 ] @
Zdravo, pokušavam da napravim hardver baziran na PIC18F14K50 procesoru koji bi komunicirao sa Pc Win aplikacijom kao USB HID komponenta. U startu sam bio spreman na određene probleme. Zato sam dobro pročešljao dokumentaciju uključujući i teme na ovom forumu. Da bih skratio vreme razvoja koristim uglavnom gotove template koje prilagođavam po potrebi. Na strani kontrolera koristim fajl Jan Axelson-a, koga sam neznatno modifikovao. Fajl je rađen za Proton Basic kompajler. Modifikacija se odnosi na vrstu kontrolera i veličinu bafera koji u ovom slučaju služi i za predaju i za prijem. Takođe koristim deskriptor fajl istog autora, koji i ide uz fajl. Program uglavnom radi i u simulaciji i na proto ploči sa kontrolerom. Javlja se sledeći problem koji ne mogu za sada da rešim. Kontroler šalje samo 2 bajta, i ako sam modifikovao softver (u prilogu) da šalje i prima 6 bajtova. Procesor primi 6 bajtova (vidim u simulaciji), ali vrati ka PC-u samo 2. Isto se ponaša i u simulaciji i sa realnim procesorom. Pretpostavljam da nije do aplikacije na PC strani jer sam probao i monitor programom na strani PC-a (USBMonitor). Skomno mislim da je problem oko deskriptora, ali već 2 dana ne mogu da rešim. Pregledavajući forum sam video da ima stručnih oko ove teme, pa za svaki savet unapred zahvaljujem. U prilogu je program za kontroler , kao i deskriptor fajl [Ovu poruku je menjao m51 dana 29.07.2017. u 22:04 GMT+1] |