[ Massko @ 31.07.2017. 18:54 ] @
Dakle, malo je neozbiljna tema, jer sam pre desetak godina izgubio živce na istu temu, kada sam pokušavao da rešim problem.

Dakle, zanima me, šta je sve potrebno da bih naplaćivao posete blogu u vidu sms poruka?

Znam PHP i ne bih nikog da cimam, zakazujem sastanke, osnivam firmu i slično. Jel mogu ja kao privatno lice da vežem neki ugovor sa tri operatera u Srbiji i da naplaćujem čitanje mog bloga?

Kakva je procedura oko toga?

Možda zvuči bezobrazno, ali zaista mislim da imam šta da kažem, tj. napišem, a ne bih da izdajem knjigu na primer, nego tipa blog.

Dobro treba da znam PHP. Šta dalje?
[ nkrgovic @ 31.07.2017. 21:01 ] @
Ako pitas ima li negde na klik - nema. Moraces da zakazujes sastanke, ili, za pocetak, da pozoves telefonom operatere. Realno, mislim da ces morati i da osnivas firmu jer ne mozes tek tako da zaradjujes novac, a da ne platis na to porez i potencijalne doprinose. Tebi zvuci super "ja nekome nesto naplatim i uzmem pare", ali postoji drzava koja hoce "svoj deo" - porez i doprinose. Teoretski to moze i kao fizicko lice, ali to ces morati da vidis sa operaterima, licno mislim da su ti sanse nikave, ali mozes da probas...
[ Nemanja Avramović @ 02.08.2017. 22:25 ] @
Imas nesto tipa https://fortumo.com/, prilično lako se integriše, ali poslednji put kad sam proveravao radili su samo sa pravnim licima (firmama) iz Srbije