[ NetworkGuy @ 27.08.2017. 15:37 ] @
Dakle, glupa stvar ali nikako da uspem...

Imam adsl u bridge modu, sa javnom statickom adresom. Iza toga je mikrotik na kome se i odvija pppoe sa provajderom.
Pristupam mikrotiku dakle god bez problema.
Odatle emitujem na 5 ghz wifijem da bih dobacio taj net kuci, jer kuci nemam fiksni telefon.
Klijentski uredjaj mi je NanoStation Loco5. Njegova lokalna adresa je 192.168.1.1.
Odradim na mikrotiku dst-nat prema mom klijentskom uredjaju (nanostation, koji na net izlazi preko pppoe servera napravljenom na Mikrotiku) i kada probam spolja da mu pristupim sa zadatim portom, uspem bez problema.

Problem je sledeci, hteo bih sa odredjenim portom da pristupim IP kameri koja je iza tog mog Nanostation-a...
Iza nanostation-a je switch a na switchu: IP kamera (192.168.1.5), desktop racunar (dobija adresu sa nanostation dhcp-a), ap za wifi po kuci (192.168.1.2)... Na Nanostationu je upaljen dhcp i to u rangu 192.168.1.100 - 192.168.1.200, dok je na AP za wifi po kuci dhcp ugasen. U sustini sve je ok, muci me samo kako da podesim na Nanostationu da kada kucam u browseru : -javna adresa:neki port- dobijem kameru na 192.168.1.5......

Evo slike dole, mozda nisam jasan :)

Ako moze mala pomoc, znam da je glupo, al smorio sam se pokusavajuci sam...

https://www.flickr.com/photos/...42130365/in/dateposted-public/

https://www.flickr.com/photos/...45946380/in/dateposted-public/

https://www.flickr.com/photos/...07957024/in/dateposted-public/
[ NetworkGuy @ 27.08.2017. 16:06 ] @
Probao sam ovako, al nece :/

Evo slika ispod...

https://www.flickr.com/photos/...46631530/in/dateposted-public/
[ NetworkGuy @ 28.08.2017. 00:51 ] @
Uspeo...

Glupost teska :)

Na Nanostationu stavio na port forwdingu port 80...

Evo i slike...

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/shares/B20027