[ zexxxx91 @ 24.09.2017. 18:29 ] @
Koliko je bezbedno skidanje video klipova sa YT-a?

Hteo bi da skinem neke emisije sa YT i da ih narezem sebi na disk, radi licne upotrebe i arhive ali me strah da me ne bi jurili zbog autorskih prava ili nesto slicno.
Nemam nameru siriti dalje te klipove, samo ce ostati u mojoj arhivi.

Jednom prilikom mi je jedan poznanik bio pricao da je skinuo neki sportski sadrzaj i da je dobio upozorenje na mail, ukoliko ne ukloni taj sadrzaj da ce dobiti tuzbu zbog autorskih prava. E sad, nije mi rekao sve detalje, takodje mi nije rekao da li je sirio dalje, odnosno delio taj video i postavljao na fejs ili su skontali nekako preko YT-a da je skinuo.
[ ademare @ 24.09.2017. 19:59 ] @
Bezbedno je

Ja na hardu imam nekoliko pesama , da sam bio pametniji , imao bih i vise, jer na Youtubu , danas nesto ima , sutra nema !

Tu nesto ti nisi razumeo . Verovatno je taj tvoj drug na YT kacio snimke za koje nema autorska prava , da bi zaradio pare, pa se vlasnik prava zalio , a oni te snimke blokirali , opomenuli itd .

Nemaju oni pojma da li si ti nesto gledao ili si to i snimio . Da imaju pojma i da imaju nesto protiv toga , oni bi to davno blokirali .

Inace postoje na YT snimci koji su zasticeni od uobicajenog snimanja ! Znaci ima i kome se to ne dopada .
[ SASA M. @ 24.09.2017. 20:17 ] @
U principu nije dozvoljeno bilo kakvo pravljenje kopija osim ako izricito nije dozvoljeno. U toj varijanti bi imao download opciju, ali ako skines za sebe nece se niko muciti da te juri zbog skidanja.
https://www.youtube.com/t/terms


izmedju ostalog:

K. Saglasni ste da nećete pristupati Sadržaju iz bilo kog drugog razloga izuzev radi lične, nekomercijalne upotrebe, isključivo u skladu sa onim što je predviđeno i dozvoljeno standardnim funkcijama Usluge i isključivo za striming.„Striming“ označava istovremeni digitalni prenos materijala sa YouTube-a preko interneta na odgovarajući uređaj korisnika, na takav način da podaci budu pripremljeni za gledanje u realnom vremenu, a ne za preuzimanje (trajno ili privremeno), kopiranje, skladištenje ili redistribuciju od strane korisnika.

L. Ne smete da kopirate, umnožavate, distribuirate, prenosite, emitujete, prikazujete, prodajete, licencirate ili neki drugi način eksploatišete neki Sadržaj u bilo koje druge svrhe, a bez prethodne pisane saglasnosti YouTube-a ili relevantnih nosioca licence za Sadržaj.

[ ademare @ 24.09.2017. 21:44 ] @
Eto ipak nije legalno skidati . Ja nisam citao "terms" .

Sad cu odmah da izbrisem ovih par pesama .