Kolege, hvala na odgovorima!
Duzan sam da pojasnim o cemu se radilo; u medjuvremenu sam resio problem.
Dakle, u pitanju su pozivi WordDocument funkcija, kao sto je WordDocument.Content.Fields.Add() i WordDocument.SaveAs().
1) WordDocument.Content.Fields.Add() ima treci parametar OleVariant koji sadrzi naziv fajla koji se dodaje/merge-uje. Dakle, ako je naziv ovako nesto "\\\\AnyComp\\AnyDir\\AnyFile" (bez ekstenzije, ali je podrazumevano .doc) funkcija nece raditi. Ali hoce u ovom slucaju "//AnyComp/AnyDir/AnyFile". Zato sam pitao za C konvenciju, i na kraju pribegao drugom resenju, zameni '\' sa '/''.
2) WordDocument.SaveAs() nisam uspeo da nateram da radi za filename "\\\\AnyComp\\AnyDir\\AnyFile" kao ni za "//AnyComp/AnyDir/AnyFile", i to i sa i bez ekstenzije. Sta sam onda uradio? Prekopirao sam fizicki postojeci/stari .doc fajl (CopyFile) pod novim imenom, zatim otvorio sa OpenDocument i dalje ga merge-ovao kao pod 1).
Kao sto se vidi, M$ i dalje zagorcava zivot nama programerima. Verujte mi da sam pokusao da pronadjem detaljnu dokumentaciju: google je izbacio par desetina linkova samo iz msdn-a, i ni jedan nema diskusiju parametara/argumenata za pomenute funkcije; ocekivano od M$. Resio sam problem tako sto sam ga zaobisao
.
Jos jednom veliko hvala!
Pozz