[ vidonk @ 04.11.2017. 16:52 ] @
Pozdrav forumaši, u zadnje vrijeme sam pročitao par "jeftinih" pdf-ova iz low level C programiranja, odradio primjere, dodatne testove i td. ali sam naišao na problem prilikom nastavka učenja, jer ne mogu da odredim koji su mi sve argumenti potrebni u nekoj na pr. sistemskoj funkciji, ne znam kako se developeri odnose kada čitaju dokumentaciju o nekoj funkiciji, kako znaju šta im sve treba. Evo primjera Hoću da napravim program koji će mi prikazati trenutno vrijeme/datum, kucam man time nije, probam man time2, t_time itd nema, ajde google mi kaže ctime valjda od current time e sad man mi daje prilično detaljan opis ali nema nigdje ono što mi treba neki primjer nešto korisno. Ajde opet google i nađem Code: char *ctime(const time_t *timer) I sad mi nije jasno šta je pointer prije zagrade (char *ctime) a šta je pointer u zagradi (const time_t *time)? Ajde opet google i nađem primjer Code: #include <stdio.h> #include <time.h> int main () { time_t curtime; time(&curtime); printf("Current time = %s", ctime(&curtime)); return(0); } E sad idem redom. Include <time.h> dobro, idemo sledeći kod "time_t curtime" mislim da je deklaracija da curtime bude time_t, ali ne znam šta je time_t ? Posle deklarišemo da je time memorijska lokacija od curtime ? I na kraju mi nije jasno zašto jedostavno ne ide prinf time nego ide ctime(&curtime) ? Hvala na bilo kakvom pojašnjenju |