[ sslazio @ 08.12.2017. 19:38 ] @
Zdravo,
imam cudan problem sa Toshibom Satellite L350.

Naime, sistem je nanovo instaliran (w7 32bit), RAM testiran, a nakon starta i bez pokretanja ikakvih programa laptop se resetuje. Nekad nakon nekoliko sekundi, nekad minuta.
Laptop se resetuje samo u normalnom modu i to dok je spojen na punjac, sa i bez baterije u laptopu.
U normalnom modu, bez punjaca sve radi super dok ima baterije.


U safe modu, sve radi bez problema, kako sa punjacem (sa i bez baterije), tako i bez njega.Ocigledno je nesto do ploce (citao sam o nekom kondenzatoru), nesto sto "ne radi" dok je sistem u safe modu ili kad laptop radi samo na bateriji (bez adaptera).

Ima li ko kakvu ideju?
[ gilopile @ 08.12.2017. 19:57 ] @
Istu muku mucim sa jednim laptopopm. Prvo sam posumnjao u punjac, pa sam stavio jaci od deklarisanog i problem je ostao. Zanimljivo je da se resetuje i kad na kratko iskljucim punjac iako je batt unutra i napunjena, pa sam gotovo siguran da je problem do sklopa koji upravlja punjacem i punjenjem.
Mislio sam da je i batt toliko oslabila da ne moze da napaja lap, ali i to je iskljuceno jer se laptop restartuje, a ne totalno ugasi, jer kad na kratko iskljucim punjac, restartuje se momentalno. A kada je bez batt, naglim cupanjem i vracanjem batt i punjaca ostane ugasen sve dok se ne pritisne pwr on na lapu. Zaista zeznut problem.
Radi se o Acer cm2. Nisam se detaljnije pozabavio, ali ako nesto skontam oko ovoga, napisacu ovde.
Mozgu biti kond u power delu laptopa...Cim ovaj raskopam, videcu, pa cemo videti i za tvoj, jer je ocigledno ista boljka u pitanju.
[ sslazio @ 09.12.2017. 17:20 ] @
Ako probas malo guglati vidjeces da ima dosta ovih slucajeva.

Evo nekoliko linkova
link 1

link 2

link 3

link 4


Uglavnom, radi se o problematicnom kondenzatoru NEC TOKIN 0E907, koji se nalazi na ploci, pored procesora.
Nasao je google i temu na elitesecurity iz 2011. gdje se to spominje Laptop se gasi (po random principu)Zasada cu koristiti softversko "rjesenje" tako sto cu disable oba procesora/corea u device manageru. Mora se mislim biti u safe modu, da bi bila opcija disable sa cpu u device manageru. Disable sam oba, restartovo u normalan mod i zasad radi. Vjerovatno su sad performanse procecora slabije..ali radi...vidjecemo do kad :)