[ Petar030 @ 31.12.2017. 14:49 ] @
Telefon je upao u wc šolju a kupljen je nov.
U servisu kažu da je korodirala matična ploča, ja nisam našao ništa da je korodiralo, sve je kao novo.
https://ibb.co/jTE2ew
[ ademare @ 31.12.2017. 18:13 ] @
Po slici je tesko reci , da li ima necega . Jer je ta " korozija " ako je ima bela ! Elementi , srebrne metalne boje , kalaj , daju na fotografiji odsjaj , pa je tesko reci da li ima necega ili nema .

Najbolje to sam vidi . U servisu , zavisi kada covek , donese , sta kaze . Ne kazem da si ti , ali znam ljude koji su rekli serviseru upao telefon u vodu . Oni to i ne gledaju , otvore za svaki slucaj , poniste garanciju i dovidjenja .

Naravno da svaki telefon , ne mora da ima tu koroziju , ako je upao u vodu , dovoljno je da je nesto crklo usled dodira sa vodom, dok je telefon pod naponom baterije . Korozija nije obavezna .

Takodje imao sam u rukama more telefona koji su imali "koroziju " a radili sasvim normalno .
[ Petar030 @ 01.01.2018. 09:37 ] @
Neznam kako ovaj da rešim, nedaje ni znake punjenja.
Bateriju sam otvorio, gde je kontroler punjenja, na izlaze baterije daje napon 2.66v,a preko elektronike baterije ništa.
Gde mogu da kupim baku onaj plastični alat za otvaranje mobilnih telefona, da skinem bar displej da vidim. Jer imaju u ifix.
Pcb Ima usmd mikro smd komponente, teško je za lemiti bez duvaljke, a i nemam profi unimetar koji nedaje napon kroz pipalice za merenje vrednosti.
[ ademare @ 01.01.2018. 12:45 ] @
Svi ti Tesla su neki Kinezi , na kilo , kojima oni daju ime . Serija 3 , pa 3.1 , 3.2 itd. A svaki telefon iz druge fabrike ! U sustini nema tu nista lose , kada Kineza od 50 $ ne bi prodavali za 100 Eura !

Nema potrebe da skidas ekran . Novi Kinezi , imaju organizaciju , takvu da je tach zalepljen za ekran , ekran za plastiku frame, kuciste i to je sve tu , nema od elektronike nista osim fletovi . Najcesce 3 fleta idu u plocu . Glavni od ekrana , jedan od tastera , zavisi kako je vec projektovano . Ne znam koji je to konkretno Kinez , toliko cesto menjaju , naruce jednu seriju , pa posle drugu iz sasvim druge fabrike .

Jel telefon ima pinove za bateriju ? To imaju oni gde se baterija normalno skida menja . Na te pinove bi trebalo dovesti struju onoliku , koliku daje baterija pa dalje testirati .

Kod onih gde se baterija ne skida , vec je trajna , te baterije takodje imaju flet , pa je teze odraditi , klasicno utvrdjivanje , jer nema pinova koji su veci i laki za rad .
[ ademare @ 01.01.2018. 13:48 ] @
Evo sad sam gledao , ali to tesko da moze da pomogne , u nabavci nekih delova eventualno , jer ta fabrika , samo proizvodi telefone za porucioce, nema telefone u prodaji pod svojim imenom .

Proizvodjac je neki Shenzhen Gotron Electronic . Oni proizvode ocigledno i neke Kineske " brendove " trgovacke , pa bi trebalo po sajtovima Kineskim razgledati koji je to tacno telefon, koje jos Kinesko umetnicko ime ima , pa onda videti da li ima delova za njega .

U sustini je za takve telefone u Kini najteze nabaviti delove , rezervne . Najvise ima kopiranih delova za Iphone , Samsung itd , i ti delovi su znatno jeftiniji nego za ove originalne Kineze . Naravno da ti delovi za Iphone , nemaju originalni kvalitet, ali su u bescenje i obavljaju funkciju , koliko je to moguce .
[ Petar030 @ 02.01.2018. 08:52 ] @
Baterija se kod ovog telefona savija, jedva sam je odlepio.
Touch je zalepljen za ekran, a ekran za kućište.
Tamo na flat kabl ekrana, jedan pin kao da se odvojio, kao da je kodirao i nestao, nema ni traga od njega. Nikako nemogu da fokusiram i da slikam.
Koliko li košta cela matična ploča da se zameni, Ima mesto za dve sim kartice.
[ ademare @ 02.01.2018. 11:55 ] @
Kod nas je to Totalno neisplativo ,jer je naduvana krajnja cena . Cena u radnjama za taj telefon je oko 100 Eura , pa su i eventualni delovi u servisu prilagodjeni tome . U sustini kada pogledam , sta ti novi telefoni imaju u sebi , Kineska cena od 50 $ sa uracunatom postarinom , koja je 10-tak $ , cini mi se vrlo realna , nikako niska !

Imaju komplet tac - ekran , maticnu i bateriju ,plus Plasticno kuciste . Maticne se tesko nalaze , ali ih ima , samo se mora znati tacno za koji telefon . U Kini pa i ovde kod nas , Tesla realno ne Postoji . Vec je to neki Kinez , samo treba otkriti tacno koji . Onda se iz Kine narucuju delovi ne za Nepostojeceg Teslu vec za tog postojeceg Kineza .

U sustini , telefon svugde , pa i u Kini vise vredi u delovima , nego sastavljen ! Tako da je komplet tac - ekran do 20 $ sa postarinom , ploce vec zavisi , za ove najjeftinje , 25-30 $ itd .

Da smo normalna drzava , najjeftinije bi bilo kupiti Kineski telefon uz dazbine zakonske . Ali drzava i njena carina , to ne dozvoljavaju jer , ne priznaju Kineske prave cene , vec naduvavaju osnovicu za dazbine .

Zato u Kini NIKO iz Srbije , ne kupuje te jeftine telefone od 50 $ . Eventualno neko , ko ne zna za "jadac" zvani carina .

Ima i kod nas u radnjama jeftinih Kineza , poneki , obicno je ova formula , koliko $ u Kini u maloprodaji sa postarinom , toliko puta 2 u radnji u Srbiji u Eurima . 1 EUR je 1,2 $ skoro . Znaci oni od 50 $ ispadnu na kraju 120 $ u radnji ! Mada ima i izuzetaka u Pohlepnosti .

Primer https://www.emmi.rs/mobilni-te...50-tft.11.html?productId=64587

Koji je u Kini kada ga ima malo ispod 50 $ , pa na to idu kada bi bile zakonske dazbine 32 % , da zamislimo i tu Nemogucu situaciju , a kod nas u radnji sa garancijom je 60 $ . Jeftinije nego da se narucuje . Tako nesto je normalno u normalnim drzavama , kod nas nije .
[ Petar030 @ 22.01.2018. 16:08 ] @
Koliko para može da se uzme kada se proda u delove.
Neverujem da su svi ic čipovi oštećeni od vode.
Ekran i touch su dobri, bar ako može nešto da se izvuče.