[ martinnovakov @ 03.01.2018. 08:38 ] @
dobar dan imam pitanja vezana za spajanje porodice u nemackoj imam brata koji zivi i radi u nemackoj ima vizu na 3 godine i zelimo da znamo dali mozemo da podnosimo zahtev za spajanje porodice i sta nam je sve potrebno od dokumenata i njemu i meni ja sad za neki dan idem kod njega u goste pa da povadi papire on kkoje treba i da mi da da ja mogu predati u ambasadi u beogradu a i ja koje papire reba da sprermim molim za savet HVALA.
[ jablan @ 03.01.2018. 10:34 ] @
Porodica podrazumeva najužu porodicu (bračnog partnera i decu).
[ martinnovakov @ 03.01.2018. 10:44 ] @
ZNACI DA brat bratu ili sestra bratu ne moze da pokrene spajanje porodice ali njemu su tamo u landracam rekli da ima sanse ?
[ jablan @ 03.01.2018. 12:30 ] @
Na tu foru bi moglo pola Srbije da ode u DE, jer bi svako doveo braću i sestre, pa onda moja sestra dovede svog muža, pa njen muž dovede svog brata i tako.
[ @ 06.02.2018. 10:46 ] @
To se ne moze brat sestra može se predati i uložiti novac bez potrebno u tom slučaju slijedi odbijenica ako uopšte i zaprime papirologiju.
[ @ 06.02.2018. 10:51 ] @
Mene zanima dali je neko aplicirao za vizu za spajanje porodice odnosno bračnih drugova u Njemackoj da se nemora odlaziti po vizu u Beograd ili Sarajevo dali je iko imao sreću da dobije u njemackoj.
[ Amir Kadro @ 02.03.2018. 09:13 ] @
Brak i obitelj su u Njemačkoj pod posebnom zaštitom države (članak 6 ustava).
To ima utjecaja i na pravo boravka, na primjer kada se radi o dodjeli ili produžavanju dozvola za boravak ili o naknadnom doseljenju članova obitelji.
Pravo na doseljenje imaju:
• supruga/životna partnerka i suprug/životni partner
• maloljetna, neudana djeca
Drugi članovi obitelji (npr. punoljetna djeca, djed i baka, braća i sestre) mogu samo u izuzetnim slučajevima dobiti dozvolu za boravak, npr. kada postoje izuzetni razlozi. To se od strane vlasti za strance u odnosu na slučaj individualno preispituje i odlučuje.
Za spajanje obitelji moraju biti ispunjeni određeni uvjeti. U to spada, da strani članovi obitelji koji žive u Njemačkoj, kod kojih se želite doseliti, posjeduju dozvolu za neograničeni boravak ili radnu dozvolu, te da je stan dovoljno velik. Pored toga bi troškovi uzdržavanja trebali biti osigurani.
Tako ujedinjena obitelj mora i zajedno stanovati, samo se onda može dodijeliti dozvola za boravak. To ne važi za članove obitelji koji su se naknadno doselili, koji imaju samostalno pravo boravka.