[ gorangim @ 09.01.2018. 13:25 ] @
Imam problem sa gore navedenim tv-om.Kada ga ukljucim upali se,pokaze logo radi par sek.i resetujese i ponovo logo i sve tako u krug.

Malo sam procackao po netu,i na youtube da postoji mogucnost da se resetuje eeprom.Pokusao sam i radi sve dok ga ne ugasim,ili ako malo duze radi zaledi sliku posle nekoliko minuta.

Ako ima neko slicnih iskustva ili zna odgovor,molim za pomoc...Hvala
[ electronic_fan @ 09.01.2018. 16:43 ] @
Ja sam imao sličan problem, ne sa ovim već sa FOX TV-om (domaći "brend", zapravo je neki kineski generic TV), posle 5 godina savršenog rada.

Problem može da bude mnogo toga, od najbezazlenijeg sa kondenzatorima, EEPROM-a, do samog procesora... Slično se na internetu može naći i za LG i da "reflowing" pomaže...

Ali, moj savet je da ukoliko je u garantnom roku ništa ne radiš na svoju ruku, nego ga odnesi u najbliži ovlašćeni servis. Ako je van garancije, pozovi prvo ovlašćeni servis, opiši problem uz navodjenje starosti TV-a i pitaj za mogući uzrok problema i cenu popravke. Ako neće da kažu, pitaj koliko košta dijagnostika, pa se onda raspitaj i kod drugih servisa. Neko će ti sigurno reći šta je najverovatnije, pa tek onda odluči šta je najbolje dalje da se preduzme, pa čak i eventualna kupovina novog TV-a.
[ gorangim @ 09.01.2018. 16:56 ] @
Napon je stabilan...za eprom nemam mogucnost da ga zamenim...Tj.da ubacim drugi program...Moze da se desi da ima hladan lem na ploci...Ali pre bih pokusao sve drugo,pa na kraju da je grejem.

[ electronic_fan @ 09.01.2018. 17:01 ] @
Da li ovo znači da nije više u garanciji?
[ gorangim @ 09.01.2018. 17:23 ] @
Izvinjavam se,sto nisam odmah napisao.Tv nije u garanciji.
[ electronic_fan @ 09.01.2018. 17:43 ] @
Dok nisam počeo da se bavim elektronikom kao hobi, ja sam sve to kao laik davao u servis sa kojim sam od ranije imao dobro iskustvo. Od kada sam stekao dovoljno iskustva, sve što se pokvari, a nije van mog trenutnog znanja i iskustva, popravljam sam i bar što se tiče elektrolita, zamenjujem i dosta kvalitetnijim nego što bi to serviser uradio...

Ovde bih prvo proverio sve kondenzatore ESR metrom... Ali, ako nisi vičan tome, ne bih ti preporučio to sam da radiš pošto je izuzetno opasno ako neki od glavnih elektrolita od 25-400V taj napon zaista i zadrži u sebi posle izvlačenja kabla iz struje...

Takodje, neke ploče su bukvalno napravljene od tanke bakarne folije, pa je izuzetno rizično da se bilo šta odlemljuje ili menja...
[ gorangim @ 09.01.2018. 20:32 ] @
Kod nekih slicnih situacija bude da elektroliti popuste.Ali ovako nesto nije.Imao sam ranije slucaj na drugom tv,zamenio sam komplet cpu plocu i to je radilo bez problema.
[ alexa_pg @ 10.01.2018. 21:13 ] @
Citat:
gorangim: ...Imao sam ranije slucaj na drugom tv,zamenio sam komplet cpu plocu i to je radilo bez problema.

Mislim da ćeš i na ovom aparatu na isti način da riješiš problem.
[ gorangim @ 17.01.2018. 20:24 ] @
Da li mozda ima neko ko ubacuje program na NAND memoriju za ovaj model TV-a?