[ belbeg @ 19.01.2018. 06:11 ] @
Na Asusu K50I HDD je otkazao poslušnost. Ubacio sam u njega SSD i instalacija windowsa je prošla bez problema. Ubacio sam disk sa drajverima i posle prvog restarta, zaglavio je na poziciji starting windows?
Mislio sam da je slučajnost, međutim ta greška se ponavlja. Ponekad prođe taj deo i na displeju opstane samo strelica od miša. U par navrata pojavio se plavi ekran ali toliko brzo da je nemoguće bilo šta pročitati.
Pomislio sam da je video karta pa sam sistem podigao sa USB-a i sve radi ok.
Flešovao sam bios na poslednji za taj model i probao sve opcije koje su moguće ali ista stvar, koči?
Ima li neko ideju, savet, šta još da pogledam?
[ Binary Mind @ 20.01.2018. 19:00 ] @
Treba od nekud da počneš dijagnostiku, a najbolje je od zadnjeg koraka pre nego što je računar počeo da brlja. Koji je drajver instaliran pre tog restarta posle kog Windows nije više mogao da se učita?
[ belbeg @ 22.01.2018. 06:59 ] @
To sam i uradio. Obrisao sam sve što je povukao i opet isto.
Onda sam ponovo krenuo od početka. Znači, formatirao disk, instalirao os, sve prošlo bez problema. Isključio internet i ubacio eset program. Restartovao lap top i opet isto?
Zakoči i sem restarta ništa ne pomaže. Kada mu ubacim instalacioni USB (optika ne radi), predloži reparaciju koju prihvatim. Opet sve završi ok. Sad mu ništa ne instaliram i on opet zakoči?
Kao što sam već napisao, proverio sam da nije nešto od hardvera pa sam podigao sistem sa fleša, Hirens boot, proverio sve i sve je ok.
Probao u biosu da vidim eventualnu mogućnost ali ni tamo ništa posebno?
Buni me i dalje da sama inatalacija prolazi bez problema a posle toga koči?
Jedino što mi je palo na pamet je da probam sa klasičnim HDD-om, možda lap top ne miriše SSD?
[ Binary Mind @ 22.01.2018. 17:44 ] @
Probaj sa HDD-om. I to spada u dijagnostički korak.