[ Petar030 @ 23.01.2018. 22:38 ] @
Kupio sam odavno tu veš mašinu ali neradi već 3godine,ispravna je. Prilikom seljenja radnicima je pala na onaj preklopnik, preklopnik nije pukao ali izleteo, unutra izmedju pcb pločice i osovine za izbor kanala je ispao neki metal koji je odabrao mod rada mašine.
https://imgur.com/a/736We
https://imgur.com/a/QxgCM
Treba mi sad vaše mišljenje. Da li može da se priključe tasteri veš mašine i obrtni prekidač za biranije moda rada veš mašine, preko arduino uno ili arduino mega 2560 da mogu ja da dodam senzor temperature u veš mašini dok radi i displej arduino da gledam vreme pranja kad završava pranje i tako te parametre.
Mašinu tu neću još koristiti ali hoću to da uradim.
Počinjem da je rasturam da slikam svu elektroniku i da mi objasnite kako to da izvedem.
Znam da može nekako.
Hoću malo da je osavremenim, da je ošmirglam, prefarbam da bude tehnički naprednija.
Iskreno u garaži Imam vodu i odvod za kanalizaciju, tako da mogu da operem radno odelo u garaži da ne idem prljav kući.
Imam mnogo slobodnog vremena, voleo bih preko kompjutera da upravljam na arduino putem usb a da arduino obavlja posao pranja. Sad je trenutno rasturam, počeo sam.


https://imgur.com/a/oNG8X
https://imgur.com/a/xtFpY
https://imgur.com/a/3Ik0O
https://imgur.com/a/qxoZT


https://youtu.be/qQ-ecdiqQJs


[Ovu poruku je menjao Petar030 dana 24.01.2018. u 01:13 GMT+1]
[ RoRa @ 25.01.2018. 08:34 ] @
Arduino se programira preko USB porta a zatim tako programiran Arduino može da obavlja posao upravljanja pranjem. Da biste napisali program pranja za Arduino potražite neku stariju knjigu o popravkama veš mašina sa mehaničkim programatorom. U tim knjigama nalaze se i vremenski dijagrami ciklusa pranja. Usput, napravite šemu veza vaše veš mašine sa programatorom kao crnom kutijom. Kada vam sve napred navedeno bude kristalno jasno onda se zapitajte da li ste u stanju da na osnovu tih informacija, uz manju ili veću pomoć drugih, NAPIŠETE program za Arduino i NAPRAVITE interfejs preko koga će Arduino upravljati procesom pranja vaše osavremenjene veš mašine.
[ Petar030 @ 26.01.2018. 09:48 ] @
A jer može arduino da se zakači za step motor, a step motor na preklopnik programatora, onda svi tasteri na relejni arduino shield i prekidač za on/off mašine preko relejnog shielda, i tako napraviti automatizovano upravljanje mašinom nedirajući programator.