Odlično, potpuno ste u pravu. Samo što sam ja to sebi morao i da dokažem.
Elem, krenem da računam. Napravim tabelu u excelu i krenem da sabiram i oduzimam. Da sam za prošlu sezonu Italijanske lige igrao na taj način, na kraju sezone bih zaradio mnogo. To mi malo zagolica mozak. Naravno ne razmišljam da je to pogled unazad, a da se budući rezultati ne mogu baš predvidjeti. Ipak statistika tako pokazuje, veliki je broj nerješenih utakmica.
E sad ako vodimo računicu i evidenciju na papiru neće to biti nimalo lako. A kladionice su hoštapleri. Ipak veliki su to prevaranti, i prate sve moguće. Ako igrate preko interneta posle par odigranih utakmica praćenja nerješenog rezultata njima se u analizama to pojavi, pa ili te opomenu ili ti ne daju da dalje igraš. Sa uplatama na uplatnim mjestima se to teže prati ali ako stalno jedan te isti čovjek uplaćuje to službenik primjeti. Naročito u malom gradu. Danas su kriterijumi malo oslabili, prije par godina je bilo tako.
A šta ako ne pogodiš 5 puta? Eksponencijalna funkcija učini svoje pa ulog ode u nebesa. Ipak statistika kaže drugačije pa razmišljam, ako se posle tih 5 promašaja sve to prebaci na nekoliko drugih timova onda bi statistika učinila svoje i povećala bi mogućnost da se taj novac izvuče. Naravno dio bi ostao i na tim koji smo pratili, jer upavo u sledećem kolu može da dođe očekivani X.
Znači ako smo do tada potrošili 50 eura na ulog. Naredni ulog bi trebao da bude oko 100. Sada bi na 5 timova imali ulog od po 20. Ako od tih 5 pogodim 3 već je vraćen dio novca. A na one koje nisam pogodio ta eksponencijalna se vratila na 20 umjesto 50. A i povraćaj zarade od pogođenih omogućava dalji ulog na promašene. Teorija je jedno, realnost drugo.
Obzirom da su apetiti i ushićenje bili veliki , npr. 10 praćenja u startu (100 eura ) po kolu, glupo mi bilo da to uplaćuje sve jedan čovjek. A da se ne bi shvatilo šta se ustvari pokušava ( već sam naveo da analiziraju sve) odlučim da se ti ulozi podjele na više ljudi i uplatnih mjesta i to u nejednakom iznosu.
I napravim aplikaciju. Kada sam u jednom dijelu zapeo pomogao mi je kolega sa foruma.
Što zbog toga što nije bilo novca, što ipak zbog opreznosti krenem da pratim jednu sezonu bez novca. I to se pokaže kao dobra odluka.

Možda postoji logika, i statistika pokazuje da je to realno, ali time se dobija eksponencijalna funkcija a ona se ne može pobjediti. I da se krene skromno, i da imate toliko sreće na početku ipak će vas ona sustići. Protiv nje šanse ne postoje.
U prilogu je urađena baza podataka kojom se do jednog momenta pratilo u realnosti i sa pravim podacima. Jedino što se nisu vršile uplate. Svi unešeni podaci i rezultati su iz stvarnog života, nisu izmišljeni.
Nemojte da se nekome učini da može upotrebiti ovu bazu, jer može samo da propadne. Čisto urađena je pa da makar ima neku svrhu, pokazni primjer da nema hljeba bez motike