[ edo_c @ 14.02.2018. 08:59 ] @
Pozdrav svima ! Živimo u dvije kuće.U prvoj kući je ruter i bežićno se koriste dva laptopa . Utp kabel je sa rutera doveden u drugu kuću pa me zanima pomoću kojeg uređaja bi mogao opet bežićno koristiti Internet ?

Puno hvala na odgovorima !!!
[ valjan @ 14.02.2018. 10:02 ] @
Access point - obično kućni uređaji objedinjuju više funkcija pa se bira u kom će režimu raditi, tako da često i ruteri sa WiFi podrškom mogu da rade u režimu Access Point-a. Trenutno su vrlo popularni uređaji koji izgledaju poput onih aparata za komarce, znači i utikač i uređaj su u jednom kućištu, samo se utakne u napojnu utičnicu u zidu, uglavnom imaju i jedan ulaz i jedan izlaz za mrežni kabel, i podese se preko web interfejsa, a ne koštaju puno.
[ edo_c @ 14.02.2018. 10:32 ] @
Daj mi molim te navedi imena barem dva takva uređaja ?
[ valjan @ 14.02.2018. 10:59 ] @
Evo otvorio sam kod jednog od većih domaćih prodavaca računarske opreme kategoriju "Wireles AP i Ruter" i našao nekoliko klasičnih rutera koji mogu da rade u AP režimu, i jedan taj kompaktan uređaj koji ima jednu mrežnu utičnicu i može da radi u AP režimu, sve je navedeno u opisu, možeš i sam pogledati kod nekog prodavca koji je tebi blizu šta imaju u ponudi, pa ako u opisu pod "režimi rada" ili "modovi rada" stoji "AP", našao si ga, pa onda vidi u podacima da li ti odgovaraju cena i domet signala i ostale karakteristike... Obrati pažnju da "repeater" i "range extender" režimi rada najčešće hvataju WiFi signal drugog uređaja pa onda re-emituju WiFi signal po nekom drugom kanalu, ali pošto si ti već razvukao kabel tebi onda to ne treba, tebi treba klasičan Access Point (AP) uređaj, gde se signal dovodi kablom, a zatim re-emituje WiFijem...
[ edo_c @ 14.02.2018. 11:59 ] @
Puno ti hvala još jednom !!!