[ popmilan76 @ 15.02.2018. 22:25 ] @
Nisam bas najbolje u naslovu objasnio,ali evo sta mi treba:
Imam neki artikal i njegovu kolicinu,i taj artikal delim drugim ljudima,jednoj firmi jedan deo,drugoj drugi i tako redom...Meni treba da napravim tabelu,kao u excelu gde ce biti naziv artikla,mera,i kolicina i svaka od ovih unesenih firmi da mi bude jedna kolona i na kraju da mi bude koliko je ostalo...Kako to da izvedem?
[ savkic @ 16.02.2018. 11:50 ] @
Koju bazu koristis? Dosta baza ima Pivot ili CrossTab mehanizme gde je to moguce direktno uraditi iz SQLa, ako to tvoja baza ne podrza onda moras sam to raditi na klijentu (preuzmes sve slogove pa pravis sam tabelu sa kolonomana).
[ popmilan76 @ 16.02.2018. 13:44 ] @
Ovde cu verovatno Access da koristim...I jos jedno pitanje,treba da odradim neki magacin,i sada imam problem,jer mi nije kao svaki drugi magacin,vec mi treba ideja,kako ovo uraditi,a to je sledeće:
Ulaz je sirovina,koja ima neki svoj broj prijemnice,i naravno oduzima se pomocu normativa stanje,i to znam da uradim,ali mi je zackoljica,da treba da znam od koje prijemnice mi je to ostalo...tj od kojeg broja prijemnice je to ostalo.Dolazi mi nova sirovina,a stara mi nije potrošena,i ja moram da znam od kojeg prijema mi je sta ostalo.
[ savkic @ 16.02.2018. 18:03 ] @
U dokument kojim skidas sa stanja dodaj informaciju o broju ulaznog dokumenta (prijemnica ili serija) i dalje imas sve sto ti treba da pratis ulaz/izlaz po ulazima/serijama.