[ Siki 5 @ 25.02.2018. 15:08 ] @

Postoji makro koji nakon aktivacije izabranog radnog lista pokreće drugi makro.

Izvršenje drugog makroa je nemoguće zaustaviti verovatno zbog zadnje komande Sheets("IZVESTAJ ZA ODELJENSKO VECE").Select
Neophodno je da se izvršenje makroa DUGMEZAIZVESTAJ okonča na radnom listu IZVESTAJ ZA ODELJENSKO VECE.U prilogu su naredbe. Hvala .
[ Jpeca @ 26.02.2018. 08:07 ] @
Pokušaj u debug modu da vidiš gde i zašto program pada.
U kodu postavi breakpoint na prvu liniju makroa "DUGMEZAIZVESTAJ". Aktiviraj list "IZVESTAJ ZA ODELJENSKO VECE" da se pokrene makro i onda izvršavaj makro korak po korak (Shift+F8) i vidi šta će da se dešava

Ima uputstava o ovome na netu npr.Debug Excel VBA


Sam kod je dosta nesređen, verovatni si snimio makro pa posle nisi očistio od nepotrebnih delova. Npr. imaš Application.CutCopyMode = False ali pre toga nemaš kopiranje. Takođe kod snimanja makro ubacuje se Select komanda što najčešće nije potrebno.

Za dodatnu pomoć potrebno je da postaviš primer koji ti ne radi (nije neophodno da bude kompletna radna sveska sa svim elementima, ali bitni delovi). Ja sam napravio model da bi probao da je problem u Select na kraju kao što si naveo, ali nije.
[ Siki 5 @ 26.02.2018. 10:59 ] @
Kod je snimljen i on radi kada se aktivira preko buttona bez problema.Debug mod se uopšte ne pojavljuje kao problem jer izvršenje makroa ide u nedogled. Izvršenje makroa je moguće zaustaviti samo preko upravljača zadacima. Meni je sumnjiva zadnja naredba zbog toga što u prvom makrou stoji naredba da se aktivacijom lista IZVEŠTAJ ZA VEĆE pokrene makro DUGME ZA IZVEŠTAJ u kome je zadnja naredba Select list IZVEŠTAJ ZA VEĆE. Selektovanjem ovog lista kreće njegova aktivacija i izvršenje naredbe iz prvog makroa. Evo i konkretnog primera. Hvala.
[ Jpeca @ 26.02.2018. 14:28 ] @
Citat:
Debug mod se uopšte ne pojavljuje kao problem jer izvršenje makroa ide u nedogled.

Nisam razumeo šta si hteo da kažeš. Debug mode se i koristi da se vidi zašto se makro izvršava u nedogled.
Uglavnom, kad sam uradio kao što je već napisano i startovao rutinu u debug modu video sam da se na
Code:
Sheets("IZVESTAJ ZA ODELJENSKO VECE").Select

Opet pokreće procedura Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object) i opet pokreće makro DUGMEZAIZVEŠTAJ i tako u nedogled.

Ja ostajem pri tome da ovaj makro zahteva dosta prepravki, jer ga je teško pratiti i održavati u ovom obliku, ali ako tebi odgovara probaj da na počektu rutine
DUGMEZAIZVEŠTAJ staviš
Code:
 Application.EnableEvents = False

Na taj način sprečićeš da se unutar makroa okida događaj Workbook_SheetActivate pa bi trebalo da sve bude ok.
[ Siki 5 @ 26.02.2018. 18:04 ] @
Ovo radi ali dozvoljava samo jednom izvršenje svih naredbi iz koda. Ako nakon toga promenimo brojke u listu UPIS pa opet kliknemo na list IZVEŠTAJ ZA ODELJENSKO VEĆE podaci u IZVEŠTAJU ... neće biti sortirani. Sortiraće nove podatke tek po naknadnom otvaranju dokumenta.U suštini problem je rešen. Hvala.
[ Jpeca @ 27.02.2018. 09:07 ] @
Nisam napisao ali na kraju makroa vrati na staro (iza poslednjeg Select):
..
Code:
 
 Sheets("IZVESTAJ ZA ODELJENSKO VECE").Select
   'Vracanje na staro
   Application.EnableEvents = True
End Sub


[ Siki 5 @ 27.02.2018. 10:29 ] @
Sada je sve kako treba. Hvala ...